Unto Kurho
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 1

1 year ago

Heippa!

Olen aloittanut valokuvauksen jo lapsena, eka kamera oli filmipokkari. Filmipokkaria seurasi huono digikamera, sitten parempi kamera ja muutama vuosi sitten tuli hankittua Canonin 550D. Laitteet ja tekninen taitoni valokuvaukseen ovat kehittyneet siis huomattavasti.

Harrastukseni on nyt ollut tauolla - innostuksen puutteen vuoksi. Ei jotenkin tunnu mielekkäältä lähteä räntäsateeseen kaupungille ottamaan tunnelmakuvia tai ajaa työpäivän jälkeen meren rannalle kuvaamaan auringonlaskua. Joskus aikaisemmin näin paljonkin vaivaa valokuvauksen eteen, se oli varmaan sitä nuoruuden intoa silloin.

Onko teillä muilla koskaan samanlaisia tuntemuksia? Miten pääsitte ylitse niistä? Miten saisin itseni taas liikkeelle etsimään sitä täydellisintä kuvakulmaa?

Hyvää viikonloppua.
 
tnihtila
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 271
Paikkakunta: Edinburgh

1 year ago

Jos ei kiinnostusta ole, niin en tiedä löytyykö sitä pakottamalla. Eihän tämä vuodenaika kyllä mitään innostavaa ole meille monille, ehkä kannattaa kokeilla keväällä.

Jotain ajatuksia mistä voi koittaa innostusta hakea:
-Katsele muiden kuvia
-Edelliseen osittain liittyen, koita etsiä omaa tyyliä tai alaa: maisemakuvaus, henkilöt, harrastuksiin liittyvää kuvausta. Tuleeko kuvia katselemalla ajatuksia, että haluaisi itse kokeilla luoda jotain samantyylistä ("kopiointi" voi joskus olla ihan hyväksi")
-Alan opiskelu - taiteelliset ja tekniset puolet, vaikka alan kirjoja lukemalla
-Joidenkin kuvaprojektien tai tehtävien tekeminen (jos ei tunnu liian pakotetulta); esimerkiksi näitä kuva päivässä, tai tietyn teeman valitseminen jollekin viikolla/kuukaudelle jne. Itseään voi haastaa myös teknisesti, esimerkiksi käyttää tiettyä kiinteää objektiivia tietyn ajan.

En ajatellut tuota kalustoaspektia esille, mutta mainitaan nyt kuitenkin. Oletko tyytyväinen nykyiseen kameraan ja kalustoon? Ehkä toisen tyyppinen kalusto voi tuoda erilaisia puolia kuvaamiseen. Ehkä ensin pitäisi kuitenkin löytää se innostus muilla avuilla, tai se voi olla hyvin ohimenevää.
Viimeksi muokannut tnihtila, 29.1.2016 klo 20.38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
mlphotic
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 3641
Paikkakunta: Ihari/Utsjoki

1 year ago

Unto Kurho kirjoitti:
Heippa!
Ei jotenkin tunnu mielekkäältä lähteä räntäsateeseen kaupungille
Kun nähtävästi olet aikamoinen kuntourho, liikut paljon varmasti myös räntäsateessa; tällöin saa erinomaisia kuvia varsinkin kaupungilla, ja myös tuolla Canonin mainiolla 550D kameralla.

Luulen, että löydät täydellisimmän kuvakulman yksinkertaisimmin nostamalla takapuolen sohvalta ja lähtemällä 550D olalla kohti suurta seikkaulua. Näin ovat kuvallisen ilmaisun rajattomat mahdollisuudet täydellisesti ulottuvillasi.

Jk. Muista myös kiinnittää objektiivi runkoon kiinni.
 
pensseli
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 322
Paikkakunta: Turku

1 year ago

Minä olen ylläpitänyt innostusta erilaisiin porukoihin hakeutumalla; kuulun kahteen valokuvauskerhoon ja olen osallistunut kursseille.
 
keegan
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 6104
Paikkakunta: Oulu

1 year ago

Valokuvauksen historia, etenkin ns. humanistisen valokuvauksen traditio on minulle tärkeä. Olen kuitenkin huomannut omalla kohdallani että kuvaaminen aiheuttaa kuvaamista. Mitä enemmän kuvaan sitä mielenkiintoisempaa se on ja sitä enemmän minulla on syytä ja intoa kuvata.
Vaikka kuvat eivät mitään mestariteoksia ole, niin niistä kuitenkin aina tulee ajatuksia, ideoita, oppia ja intoa. Ja tekee taas mieli kuvata lisää:)

EDIT No, jostakin syystä tämä toimii kyllä selvästi voimakkaammin jos kuvaan filmille. Sori siitä.
EDIT2 Typo korjattu
Viimeksi muokannut keegan, 29.1.2016 klo 21.28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18581
Paikkakunta: Karjaa

1 year ago

tnihtila kirjoitti:
En ajatellut tuota kalustoaspektia esille, mutta mainitaan nyt kuitenkin. Oletko tyytyväinen nykyiseen kameraan ja kalustoon? Ehkä toisen tyyppinen kalusto voi tuoda erilaisia puolia kuvaamiseen. Ehkä ensin pitäisi kuitenkin löytää se innostus muilla avuilla, tai se voi olla hyvin ohimenevää.
No mulle tuli kanssa välineajatus tähän ekana.  Sellainen että joillain sitä vaan lopahtaa into koska siirtyminen digiin ei ole käynyt sujuvasti.  Ei huomaakaan että sillä on kuitenkin jotakin merkitystä että hienoimmistakin uusista kameroista filmi puuttuu.

Tällaisen tyyppitapauksen tiedän olevan olemassa, vaikka digiin sujuvammin siirtyneet voivat herkästi olla toista mieltä ja nähdä siinä vain tekosyitä.  Jos ei hudaa, niin ei hudaa.  Eikä toisaalta aika entinen koskaan enää palaa.

Jaa niin, tärkeä linkki unehtui. http://www.kameralaukku.com/portal/inde ... ,38.0.html


EDIT.  No minähän luin aloituksen huolimattomasti.  Ei tässä ehkä  oltukaan kuvattu kovin pitkälle filmille ja digiin on siirrytty monia kameroita sitten.  Lähtökohta vastaukselleni oli siis erehdys.
Viimeksi muokannut Mirrored, 29.1.2016 klo 21.23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones
 
Avatar
Olli Knuuttila
Paid subscriber
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 2581
Paikkakunta: Mikkeli

1 year ago

Paras konsti usein (lue aina) on välttää sen ilmeisimmän kuvaamista. Kun miettii mitä kuvillaan haluaa sanoa, ei ota vaan tekee kuvia, keskittyy kuviin eikä kuvaukseen jaksaa aina vaan uudestaan lähteä tekemään uutta.
“A thing that you see in my pictures is that I was not afraid to fall in love with these people.”
— Annie Leibovitz
http://www.varallisuus.fi/valotinphoto/
 
Avatar
Haapalahti
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 2407
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

1 year ago

Hankit min. 4k€ arvosta lisää kuvauskalustoa.
Kyllä se siitä irtoo.... ;)
"My precious Camera is not just a camera, it is my time machine - what captures light and moment to the eternity"
Synnynnäinen puolisukeltaja a.k.a >kwaakku<
 
Avatar
J.A.K.
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 2577

1 year ago

Oman innostukseni palautti kun ei varsinaisesti enää harrasta valokuvausta vaan ottaa vermeet mukaan duuniin, kyntöpellolle, kavereiden luo, sukulaisreissuille ja muihin harrastuksiin.

Ottaa kuvan silloin sun tällöin. Joskus ennalta harkiten joskus vain tilanteen innottamana. Kännykamera on aina mukana. Parhaimmillaan  kännykuvan tekninen laatu on aika kiva, vaan ei se ihmeitä tee. Sille oikealle kameralle on kuitenkin vielä käyttökohteensa, kunhan on mukana vaikka vain normaalioptiikan kanssa.

Nyt voisi harkita, hintojen pudottua, 4k action kameraa ja "valokuvata" yksittäisruutuja videosta.
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

1 year ago

Varmaan tuossa tilanteessa pitäisi käydä tekemässä sukupuolileikkaus ja sitten vain valloittaa sosiaalinen media kuvilla.
 
Fujilla kuvaan
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 289

1 year ago

Oman suvantovaiheeni ylitin palaamalla filmiaikaan. Kuvailin hetken Nuoruuden haaveilla, Hasselin 500C:llä. Niitä saa nykyään halvalla.
 
Avatar
Galeidan
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 14

1 year ago

Itsellä auttoi, kun rupesin opettamaan lähisukulaisia valokuvauksen saloihin. Otin serkun mukaan ja opetin ns. kädestä pitäen "livenä" ulkona kaupungilla ja maaseudulla kameran toimintoja, objektiiveja ja annoin hänen oivaltaa itse. Samalla innostuin itsekin taas kuvailemaan enemmän ja sain uutta intoa.

Kaluston vaihdoin kevyempään ja olen keskittynyt enemmän kiinteisiin. Valokuvauksesta saa jotenkin enemmän "irti", kun joutuu käyttämään jalkazoomia ja miettimään, mitä ja miten kuvaa. Toki tämä on yksilöllistä.
 
Jari_S
Liittynyt: 3 years ago
Viestit: 143

1 year ago

Alan koulutuksesta jo mainittiinkin ja itsekin olen saanut innostusta erilaisista kansalais- ja työväenopistojen järjestämistä valokuva-aiheisista kursseista. Niitä on monenmoisia keskittyen joko johonkin osa-alueeseen, esim. valaistukseen, sommitteluun jne. ja sitten on erilaisia työpajoja joissa tehdään monenlaisia kuvaustehtäviä ja sitten yhdessä arvioidaan tuloksia jne.

Hinnaltaan tuollaiset kurssit ovat yleensä hyvin edullisia, joten kannattanee ainakin ottaa selvää, minkälaista alan kurssitarjontaa on omalla kotiseudulla.
 
Avatar
Juke.K
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 14483
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

1 year ago

Ota kamera mukaan ja otat vain yhden kuvan. Enempää et ota. Kaikkien kannattaa kokeilla tätä.
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10039

1 year ago

Matkusta jonnekin kivaan paikkaan. Kotimaassa tai ulkomaille, ihan sama kunhan perillä on kuvattavaa.
 
sran
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 125

1 year ago

Vaikka laitteiston hankinnoille naureskellaan, niin monesti se silti toimii innoituksen lähteenä. Jos sinulla on ollut pelkkä kittilinssi, niin valovoimainen objektiivi tuo kuvaukseen uuden ulottuvuuden ja tuskin on kovin kallis. Tai siirryt pelkkiin käsin tarkenteisiin linsseihin.
 
Avatar
jhalmu
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 8896
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

1 year ago

[font=comic sans ms]Valokuvausinnon suurin tappaja on tunne että omistaa nyt kaiken tarvitsemansa kaluston.[/font]
 
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6954
Viesti:

1 year ago

Mua auttoi kuva päivässä-projekti.
Joka päivä 1 harkittu tai kohdalle sattununut tilanne josta kuvan laitoin kuvat.fi sivulleni. Usein kun löysi hyvän kuvausaiheen, niin piti palata seuraavana päivänä ottamaan sen.
Pyrkimyksenä ottaa ajatuksella joku kuva, missä on joku juttu, ja erilaisiakin saisvat olla.

3 täyttä vuotta olen sitä tehnyt, viime vuonna tein hetken, mutkun arki pyörii pienissä ympyröissä niin ei aiheita tälläerää löydy kovin helposti. Kun projekti jäi syksyllä jäihin, niin eipä sitä työkuvien lisäksi ole juuri muita kuvia otettu.

Ensimmäinen vuosi otin kaikki kuvat Canonin D 20:llä ja EF 35/2:lla, muina vuosina myös kännykällä. Ekan vuoden kuvat on mieluisampia, vähempi kikkailuja ja enempi ajatusta.
Viimeksi muokannut RB, 30.1.2016 klo 11.27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
Juke.K
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 14483
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

1 year ago

Mä olen myös kokenut että mitä useimmissa taidenäyttelyissä käy sitä varmeemmin niiden jälkeen palaa taas kuvaamaan uudella ajatuksella. Elikkä taidenäyttelyitä kiertämään ilman kameraa.
 
Avatar
snoop
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 1466
Paikkakunta: Pori
Viesti:

1 year ago

Juke.K kirjoitti:
Mä olen myös kokenut että mitä useimmissa taidenäyttelyissä käy sitä varmeemmin niiden jälkeen palaa taas kuvaamaan uudella ajatuksella. Elikkä taidenäyttelyitä kiertämään ilman kameraa.
Joo, tää on tärkeää, tarkoitus on tuottaa itse kuvia.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä