AaaPee
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 13

5 years ago

Moi,

Tuli hommattua kyseinen putki kittiputken (18-105) kaveriksi D90:lle ja sen käyttöä pitää vielä harjoitella.
Kävi mietityttämään muutama seikka kun tuota testailin sisätiloissa ja yritin saada kuvan 3-4kk tytön jaloista, mutta tulokset jäivät heikoiksi.

Tuloksena: liian pieni syväterävyysalue (jopa alle 5cm kun voisi olla 10-15cm) (johtunee aukosta 1.8?, kasvatetaanko 2-2,2), välillä näkyy liikaa liikettä (liian pieni ISO, paljonko uskaltaa laskea (1000 vai jopa 1600?)  jos pysytään alle A4 kuvissa), tarkennus ei aina onnistunut (auto ja mikä asetus? vai manuaali).
A: kuvaustilaa käytän yleisimmin ja sillä yritin 1.8:lla kuvata kun se on uusi asia itselle tuon putken myötä. Sillehän ei mahda mitään kun kohde on liikkuvaa sorttia :)

Asetuksina siis f1.8, iso 200, lähinnä manuaalitarkennus, kuvia otettiin salamalla ja ilman.

Kyseiset neuvot taitavat toimia sisällä "muotokuvauksessa" ilman jalustaa?

Kiitos auttajille!
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

5 years ago

AaaPee kirjoitti:
Moi,

Tuli hommattua kyseinen putki kittiputken (18-105) kaveriksi D90:lle ja sen käyttöä pitää vielä harjoitella.
Kävi mietityttämään muutama seikka kun tuota testailin sisätiloissa ja yritin saada kuvan 3-4kk tytön jaloista, mutta tulokset jäivät heikoiksi.

Tuloksena: liian pieni syväterävyysalue (jopa alle 5cm kun voisi olla 10-15cm) (johtunee aukosta 1.8?, kasvatetaanko 2-2,2
Kokeile. Digillä tuo ei maksa mitään. Laitat tikkuaskin pöydälle lehden päälle simuloimaan sitä kakaran jalkaa ja otat sarjan kuvia aukkoa pienentäen, ja katsot mikä miellyttää.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
markivi
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 48

5 years ago

Sisätiloissa ISO 200 on liian vähän. 800 tuottaa vielä hyvää jälkeä, ihan kohtuullista saa vielä 1600:llakin. Kohinaa voi myös poistaa jälkikäsittelyssä jos on tarvittavat ohjelmat. Isompaa herkkyyttä käytettäessä voi jonkin verran himmentääkin, jos terävyysalue ei piisaa. Tarkennus on makuasia, mutta omasta kokemuksesta D90:n etsin ei hirveän hyvin sovellu käsintarkennukseen. Isompiin voi vaihtaa tähyslasin, mutta tähän malliin se ei taida onnistua.

Lapset ovat aika vikkeliä kuvattavia, varsinkin isompina. Kunnon salama on välttämätön, ellei halua vauhtiviivoja sisällä kuvattaessa :-)
 
r-e
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 621

5 years ago

Liikkuva lapsi on hyvää tarkennustreeniä. Samalla tulee kokeiltua mikä tarkennusmoodi toimii.
 
D300
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 429

5 years ago

Keskimäisen pisteen tarkennus, ISOt 1600, aukko 1.8 ja menoksi.

Kyllä D90 kerkee leikkiin mukaan ja kun kyseessä on hinta/laatusuhteeltaan Nikonin parhimmistoa edustava objektiivi, joka nopea, ei sahaa hämärässä ja skarppi kuvanlaatu, niin ei pitäisi tuottaa ongelmia.

Harjoittele, harjoittele ja vielä kerran harjoittele....
 
AaaPee
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 13

5 years ago

Kiitoksia jo tulleista vastauksista ja avusta.

Harjoitteluahan tuo vaatii, mutta kun tuo kohde ei ole samalla paikkakunnalla ja ei ole koiraakaan...
Täytyy rohkeasti nostaa ISO arvoa 1000 tietämille ja hieman aukkoa pienemmäksi. Tänään tulikin hieman harjoiteltua lisää tuolla putkella kaupungilla, lähinnä aukkojen ja ISO:n vaikutusta.

Pitää muistaa kokeilla noita eri tarkennusalueita. Mittaako muuten valotuksen samalta alueelta? (keskipiste, 3d, ym.) vai onko sillä merkitystä. Kai tuossa kannattaa pitää tarkennus AF-C tilassa (jatkuva)?

Onko muut huomanneet että kamera ei saisi tarkennettua ja täten ota ollenkaan kuvaa? onkohan kuinkin yleistä. Ottaa kyllä kun kohta kokeilee uudestaan.

Harjoituksia jatketaan innolla!
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9998

5 years ago

Usko vaan, D90 on hyvä kamera eikä ISO1600 ole mikään ongelma. ISO3200 lienee sekin vielä ihan siedettävä kun loppukuvaa katsot, 1:1 koossa toki jo rupuinen.

Valotus mitataan mitataan yleensä matriisina koko alalta, af-asetus ei vaikuta tähän.

Jos kohde on paikallaan, niin AF-S on varmempi. Keskipiste on tarkennuspisteistä varmin. Tarkenna ja sommittele, jos kohde ei liiku.

Tarvittava syväterävyys on niin tilannekohtainen asia, että mitään patenttiratkaisua aukoksi ei voi sanoa. Lisäksi syväterävyys riippuu voimakkaasti kuvausetäisyydestä.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: anti-moire, Mirrored, PKivireki ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä