keegan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 5998
Paikkakunta: Oulu

4 years ago

Moniin Nikonin järkkäreihin on saatavissa tuo Wu-1a / Wu-1b palikka jolla voidaan muodostaa langaton yhteys. Ongelmana kuitenkin on puutteellinen ohjelmistotuki kannettaviin laitteisiin (pöytäkoneen kanssahan on joka tapauksessa sama käyttää langallista yhteyttä). Olisihan se kätevää vaikka maastossa voida ohjata kameraa langattomasti metrien päästä vaikka älypuhelimella. IOS-laitteisiin on Nikonin itsensä tekemä ohjelma juuri tuota palikkaa varten. Se on kuitenkin aivan onneton räpellys; sillä IOS-laiteen saa toimimaan etsimenä ja siitä voi laukaista kameran ja siirtää sille kuvat. Mitään muuta sillä ei käytännössä voi tehdä; kameran säätöjä ei ole mahdollista muuttaa. Kummallista, että Nikon on tehnyt ohjelman vailla oikeastaan mitään toiminnallisuutta.
Löysin kuitenkin Android-puolella suorastaan erinomaisen ohjelman. Googlatkaa DSLR Dashboard. Kaiken muun hyvän lisäksi se on ilmainen. Sen voi asentaa mihin tahansa suhteelliseen tuoreeseen Android ympäristöön. Sitten Nikoniin palikka paikalleen, kamera ja palikka käynnistetään ja Androidista valitaan tuo Nikon verkoksi. Seuraavaksi Androidista käynnistetään DSLR Dashboard ja eikun menoksi. Kun ohjelma asetetaan host-moodiin, voi sillä säätää kamerasta suurin piirtein kaikkea. Paitsi että se toimii etsimenä (kosketuksella voi säätää tarkennusalueen), laukaisimena ja kuvavarastona, voi sillä säätää kameran parametrejä hyvin kattavasti, oikeastaan kaikki kuvaussäädöt ovat nyt Androidissa. Ainoa varaus on ohjelman käyttöliittymä joka vaatinee hieman totuttelua, mutta eihän ilmaiseksi voi aivan kaikkea saada. Kaikkiaan tämä on suurin piirtein se ohjelma, joka Nikonin itsensä olisi pitänyt tehdä.
Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille joilla on mielenkiintoa toimivaan ja monipuoliseen langattomaan ohjaamiseen.
 
Avatar
saloma-3
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1007
Paikkakunta: Turku
Viesti:

4 years ago

Kuullostaa hyvältä.

On olemassa myös CamRanger, joka toimii iPhonella, iPadillä ja vissiin androidilla. Sillä tekee jo joitain muitakin juttuja. Ja lisäksi sama pulikka sopii eri mallisiin kameroihin.
 
keegan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 5998
Paikkakunta: Oulu

4 years ago

CamRanger on ilmeisen hyvä. Se vaan maksaa 300 taalaa. DSLRDashboardilla voi hallita kameran kaikkia toimintoja, niin että en näe mitä lisähyötyä CamRanger toisi. Toki jos ei ole käytössä Nikonia ja tuota Wu-1a/1b:tä niin sitten tuo CR on varmasti hyvä valinta.
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9063

4 years ago

Olen ostamassa, kunhan verottaja on joulukuussa hieman antelias, tuollaista noin 300 euron Android-tablettia. Nyt nettilässä kirjoittelevat, ettei tuo Wu-1a/b toimi D800:n kanssa. Mikä toimii, vai unohdanko koko jutun? Langattomalle ohjaukselle  (siedettävän hintaiselle) olisi jonkun verran käyttöä.
Olen täysin pihalla näistä.

kapa

P.s.
Tablettia käyttäisin kameran ohjaukseen ja satunnaisena kuvapankkina reissatessa, sekä tietenkin muuhun tarpeettomaan.
 
keegan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 5998
Paikkakunta: Oulu

4 years ago

Onpas moka(?) Nikonilta.
Ilmeisesti Wu-1a on mahdollista hakkeroida toimimaan D800:n kanssa.
http://nikonhacker.com/viewtopic.php?f=2&t=218.

Jos tyytyy langalliseen ohjaukseen, niin silloinhan homma helpottuu, ostaa Usb-OTG-piuhan ja tarkistaa että täppäri tukee Usb-host-tilaa (kolmensadan hintaisen arvelisin jo tukevan).

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä