Avatar
Jukkis71
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 17611

7 years ago

Onko kellään omakohtaista kokemusta nykyisten laadukkaampien digipokkareiden, esim. lx3, dlux4, canonin hyvät mallit, ricoh grd3 automaattitarkanneksen nopeudesta ja luotettavuudesta.
Miten toimivat suhteellisen hämärässä valossa?
Mitä tarkennusmoodia tai tarkennuspistettä kannattaa käyttää?
Riittääkö tarkennukseen tai yleensä kuvanottamiseen laadukas takanäyttö?
Olen itse alkanut himoita ricoh grd3 mallia.
TJukka
Real photographs are born wet
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10672
Paikkakunta: Tampere

7 years ago

Tarkennusasioissa kehitys on kehittynyt.

Käsittääkseni kaikkien merkkien parhaat mallit toimivat yhtä hyvin kuin takintaskussani oleva LX3: automaattitarkennus toimii niin nopeasti, varmasti ja hiljaisesti, että siihen ei kiinnitä mitään huomiota -- eli paljon paremmin kuin kuluttajajärkkärit 4 vuotta sitten. Hämärässäkään ei ole mitään ongelmia ja missaukset pystyy huomaamaan näkyisiltä takanäytöiltä heti. Esim. LX3:n näytössä on tuplasti pikseleitä verrattuna saman valmistajan GF1-mallin varuste-etsimeen.

Manuaalitarkennus joystickillä on hidasta, mutta varmaa, koska tarkennuspisteen saa suurennettua. Ricoh on käsittääkseni tässä suhteessa mukavampi, koska siinä on objektiivin ympärillä tarkennusrengas. En tiedä, onko siinä tarkennuksen "suurennuslasia".

Takennuspisteellä ei näissä laitteissa ole väliä (tarkennusteknologian ansiosta), ja monissa malleissa tarkennusalueen saakin sijoitettua täysin haluamaansa paikkaan. Liikkuvien kohteiden seuraaminen ei kuitenkaan ole pokkarien vahvuus vieläkään, mutta onneksi kuvasta saa helposti läpiterävän.
Matti Vuori

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä