Nyt pitää vähän pilkuttaa

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Nyt pitää vähän pilkuttaa

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 7 years ago

Kesällä kokeilin Nikonin D5000 -mallia. Muuten oikein mukavassa ja edullisessa peruskamerassa oli mielestäni paha vika joka hatutti. Takaseinän 4-kenttävalitsinta ei voinut lukita ja joka kerta kun otin kameran käteeni, muuttui tarkennuspisteen paikka. Joskus sen huomasi hyvinkin ajoissa, joskus taas ei ja tarkennus oli siellä missä muisti.

Nyt taloon tuli D90 ja siitä kirjoitettuja lukuisia testejä ja kirjoituksia ihmetellessä, kävi ilmi että samasta asiasta moitittiin myös D90stä. No, onneksi tuli harjoiteltua ko. mallilla eri kuvauksissa ja todettua että onhan siinä tuon 4-kenttävalitsimen lukitus. Tarkennuspisteet siis pysyvät siellä, mihin ne on valittukin. Ja näin on. Siltä osin kaikki ok.

Jos olisin uskonut kirjoituksia, olisi valinta jäänyt tekemättä. Mikä olisi ollut sikäli sääli, sillä kone vaikuttaa pienuudestaan huolimatta oikein hyvältä ja ISO 1600 tuntuu paremmalta kuin rajoittuneet kokemukseni D300sen kanssa. (Tosin en pysty vertaamaan identtisiä kuvausolosuhteita, joten minkäänlaisen testin kriteerejä ei tuo lausuma täytä.)

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Nyt pitää vähän pilkuttaa

Viesti Kirjoittaja nomad » 7 years ago

Kuvaat vasemmalla silmällä? Minulla ei ole ollut mitään tarvetta lukita 4-suunta nappulaa. Sensijaan nenä tökkii jatkuvasti D700:n menu nappia, mistä tosin ei ole muuta haittaa kuin takanäytön välke.

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Nyt pitää vähän pilkuttaa

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 7 years ago

nomad kirjoitti: Kuvaat vasemmalla silmällä?
Ei, tähtäilen oikealla silmällä. D5000 ja D90 ovat kyllä käteeni sen verran pieniä, että oikean käden peukalon kylkipaksunnos osuu suoraan ko. valitsimen päälle ja painaa klo 15 suuntaan osoittavaa painiketta.
Viimeksi muokannut Tapiola2006, 4.3.2010 klo 11.13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

mvuori
Viestit: 10582
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Tampere

Vs: Nyt pitää vähän pilkuttaa

Viesti Kirjoittaja mvuori » 7 years ago

On hyvä pilkuttaa, mutta pilkuttamisen, kohdettakin on hyvä ymmärtää:
* Canonin ammattilaismalleissa on perinteisesti kaikkiin toimintoihin tarvinnut kaksi ja puoli sormea, jotta niitä ei tekisi vahingossa (nykyään siitä on kuulemma tingitty). Siksi niitä kameroita ei kukaan osaa käyttääkään. Kuluttajanikoneissa ei ole sellaisia lukituksia - ja vahinkokäyttö on hinta, joka pitää maksaa vapaudesta ja helppoudesta.
* Tarkennuspisteen lukitusvipu on asia, joka on luultavasti tuottanut eniten turhia yhteydenottoja Nikonin tuotetukeen - "kamera on rikki, tarkennuspiste ei vaihdu" - kaikilla harrastajamalleilla. Luultavasti jokainen on kerran lukinnut tarkennuspisteensä vahingossa. Sellaiset ominaisuudet pyritään ripeästi poistamaan tavaroista, vaikka jotkut niistä tykkäisivätkin.
* Ei ole Nikonin tai kameran vika, jos ihmiset ostavat kädelleen liian pieniä kameroita. Ihmiset sovittavat sormikkaitakin.
Matti Vuori

Vastaa viestiin