Tuitsu
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 5

9 years ago

Olympus E-400 on nyt ollut käytössä muutaman kuukauden ja parempi objektiivi on hakusessa. Muutama satku ois budjetti näin aloittelijan kannalta.

Oisko tämmöinen kuin ZUIKO ED digital 40-150mm 1:4.0-5.6 järkevä? Mainosteksti sanoi sen olevan täydellinen muoto- ja urheilukuviin. Verkkokaupoissa hintavaihtelu 250-295 euroa.

Pääasiallisin kuvauskohde on koirat, näyttelyissä ja vinttikoirakisoissa juoksemassa radalla tai maastossa.
 
Nappe1
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 662
Paikkakunta: Kotka

9 years ago

E-400 on ainut E-4x0 sarjan runko jossa on Kodakin CCD. tästä johtuen sen suuremmat herkkyydet ovat melkoisen kohinaisia. Itse käytän aktiivisesti herkkyyksiä 100-640 ja suurempia vain jos on pakko. ISO800 vielä menettelee, mutta yli tuhannen mentäessä alkaa tulla ongelmia.

Joten, tärkein asia tuon rungon kanssa objektiivia valittaessa on Valovoima.

tuolle 40-150:llä pääset kyllä hyvin alkuun ulkona ja hyvässä valossa, kuten myös 70-300:lla. Mutta sisäkuvaukseen (näyttelyt lienevät sisällä, ainakin osan vuodesta?) tarvitset lisää valovoimaa ja se valitettavasti maksaa. Aivan erinomainseksi itselläni on tuon saman rungon kanssa osoittautunut Zuiko Digital 50-200 / 2.8-3.5 Putkesta on kaksi versiota, joista vanhempaa ei saa enää uutena, mutta ehdottomasti kannattaa etsiä käytettynä. Nykyisin myynnissä oleva SWD versio jossa on ultraäänitarkennus, maksaa siinä 1100-1200 Euroa uutena.

En tiedä kuinka lähelle koiranäyttelyissä koiria pääsee, mutta periaatteessa tuon 40 - 150 kaveriksi sisäkuvausta varten katselisin Sigman 30/1.4 tai 24/1.8 objektiivejä, joilla ulottuvuus on sen kittilinssin zoomin keskialueella, mutta ovat huomattavasti valovoimaisempia. Myös pikkasen pidemmälle ulottava Zuiko Digital 50/2 voisi olla hyvä vaihtoehto. Eiväthän nuo Sigmat ihan yhtä teräviä ole kuin Zuikon valmistavat, mutta kyllä niillä pärjää kunhan oppii tuntemaan millä aukolla piirto sopii millekkin kohteelle. Ja ne eivät myöskään maksa omaisuuksia.
Lopetti kuvaamisen siinä muodossa kun se tällä foorumilla tunnetaan.
 
Tuitsu
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 5

9 years ago

Kiitos vastauksesta!

Seuraava kysymykseni olisikin ollut tuo sisällä halleissa kuvaamisen onnistuminen. Huomaan että tarvitsen rutkasti vielä tietämystä kuvaamisesta.

Eikun opiskelemaan!
 
JoannaK
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 242
Paikkakunta: Jyväskylä

9 years ago

Kuvaaminen sinällään onnistuu niillä edullisilla perusobjektiiviella, eli kuvia saa jos vaan on aikaa ja viitseliäisyyttä eikä odota mahdottomia ihmeitä. Tonnien investointeihin ei ole tuossa kohtaa pakko lähteä, mutta ajankäyttöön ja kokeilemiseen saa varautua asioita opiskellessa.

(arvokkaamman objektiivin hankkimisesta)
Optiikan valovoima (= yksinkertaistetusti sanoen, niiden hiottujen lasinpalojen koko objektiivissa => enemmän valovoimaa = kalliimpi) vaikuttaa muunmuassa siihen kuinka hyvin/nopeasti/varmasti automaattitarkennus toimii. Tämä ei tarkoita sitä etteikö niillä edullisemmillakin objektiiveilla saa otettua kuvia hämärässä hallissa mutta tarkennuksen hidastuminen saattaa etenkin kokemattomalle aiheuttaa ongelmia nopasti liikkuvien kohteiden kanssa.

Tietenkin sellaiset asiat kuin esitarkennus, salaman tai muiden apuvalojen käyttö ja muun välineistön (kuten esim jalustan) hyödyntäminen auttaa, mutta kaikki tämä edellyttää asiaan lisää perehtymistä. Tosin, mielestäni laitteiston ja välineistön toiminnan oppiminen ja tilanteisiin soveltaminen on mielestäni olennainen osa valokuvaamista, ja kyky ymmärtää tilannetta ja hyödyntää välineistöä on usein tärkeä edellytys hyvälle kuvalle.
 
JiiPeeM
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 59
Paikkakunta: Rauma

9 years ago

Kun liikutaan pienellä budjetilla, suosittelen tutkimaan vaihtoehtoja:

http://www.4-3system.com/modules/lenses/lens.php?id=12

http://www.sigma-imaging-uk.com/lenses/ ... 50mmEX.htm

Ylempi minulla on, ja huonoja puolia etsiessä voin mainita äänekkään tarkennusmoottorin, ja joku moittisi myös pyörivää etu
linssiä, minua se ei tosin häiritse.

Alemmasta ei ole kokemuksia.

Edit: Suomesta en tuota Zuikoa enää uutena löytänyt, mutta Ebay ja Amazon myy niitä vielä uutena, varmista vain että tulee euroopasta, ei sitten tulli yllätä.
Euroopasta menee vain ALV.


TUon Zuikon valovoima on vain hiukan parempi kuin tuon sinun mainitsemasi, mutta selkeästi hämärässä eron kyllä huomaa.
Viimeksi muokannut JiiPeeM, 19.9.2008 klo 14.51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
JoannaK
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 242
Paikkakunta: Jyväskylä

9 years ago

Tuo vanhempi  (E-300 aikaan julkaistu) 40-150 3.5-4.5 on todella hyvä optiikka. Omasta mielestäni kuvan laadultaan ehkä himpun parempi kuin se uudempi (pienempi) joka on enemmän E.4xx sarjalaiseen suunnattu. Niitä vanhempia teleoptiikoita luultavasti saa kohtuullisen edullisesti käytettynä, koska sitä aikoinaan tuli kohtuullisen paljon näissä vanhemmissa tuplakiteissä.
 
JiiPeeM
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 59
Paikkakunta: Rauma

9 years ago

http://cgi.ebay.co.uk/Olympus-Zuiko-40- ... 286.c0.m14

Olipas pitkä osoite....toimiikohan.
Tuolla olisi yksi joka olisi valmis toimitamaan myös tänne syrjäseudulle....
 
Avatar
higgins
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 4721

9 years ago

Tuitsu kirjoitti:
Seuraava kysymykseni olisikin ollut tuo sisällä halleissa kuvaamisen onnistuminen. Huomaan että tarvitsen rutkasti vielä tietämystä kuvaamisesta.
Tuolla tarvitset sitten vähintään f:1.8:n valovoimaa. Koska Olympus kohisee ( Itsellä Nikon D70s, ei pullat asian suhteen hyvin täälläkään) vietävästi ISO 800>, on siinä ja siinä riippuen hallista, riittääkö tuokaan. Tuskin nyt koiriakaan salamalla kiusataan?

Minä sinuna ostaisin yhden valovoimaisen kiinteän, 50mm tai 85mm, olisi myös potrettiputki siinä. Tuo 85 olisi jo pikkutele, eikö olympuksen kroppikerroin ole 2. Niin ja kaveriksi halpa zoom.
Higg
higgins, jonka kädet ovat nopeammat kuin pää

https://www.instagram.com/jarihigg/

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä