nsp-
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 1
Paikkakunta: Helsinki / Kangasala

10 years ago

Morjesta,

Elikäs, löysin tälläisen tarjouksen ja siitä kehkeyty muutama kysymys jotka löytyvät alempaa:

http://www.netanttila.com/webapp/wcs/st ... ryId=20675

Olen nyt reilun vuodenverran harjotellut Olympuksen Camedia C-500 zoom kameralla, joka on palvellut tarkoitustaan vallan mainiosti mutta mieleni tekisi siirtyä järkkäreihin ja
itseasiassa jo pitemmänaikaa hiljaa itekseni miettinyt jonkun pienen ja helpon järkkärin hommaamista. Kuvailen lähinnä omaksi iloksi luontokuvia, eläimiä, terraariokuvia, hyönteisiä ja maisemia, muita hömppäkuvia unohtamatta.

Kameran pitää olla pieni ja kevyehkö sillä nykyinenkin kamera kulkee joka paikkaan mukanani ja sitä toivon myös seuraavaltakin.
Raha ei ole esteenä mutten välttämättä tonnia enempää viitsisi sylkeä ainakaan tältä istumalta ja jotenkin nuo tarjoukset/paketit aina vetävät mukaansa ;) niimpä tuo
linkki oli varsin mielenkiintoinen ja heräsi muutama kysymys:

Olympus E-400:

-Obektiivit ED 14-42mm 1:3.5-5.6 ja ED 40-150mm 1:4.0-5.6 (tulevat kameran mukana)
Riittävätkö ja sopivatko luonto/eläin/terraario ja
hyönteis/tarkkaan kuvaamiseen sekä normi perhepotretti yms. hömppäkuvien ottoon ?
Jos ei, niin kumpi objektiivi pitäisi vaihtaa ja mihin ?
-Onko joku objektiivi tarkoituksiini sopiva "jokapaikanhöylä" jota suosittelisitte ?

-Kaksi muistikorttipaikkaa (xD-Picture Card ja CompactFlash)
Tarkottaako että voin laittaa esim.2kpl 1gb xD-korttia ineen ?
vai että toinen korttipaikka on CF muistille ja toinen paikka xD:lle ?

-Sisäinen salamalaite (GN 10)
Riittääkö vai kannattaako hommata joku muu ? esim irtosalma ? mikä ?

- Vai pelittäiskö tämä kamera paketteineen ihan tuollaisenaankin ?

-Mitä muuta kannattaa ostaa mukaan ? mitä suosittelette ?
Kertokaapa muutenkin mielipiteitä ja kokemuksia tästä laitteesta.
Terv. nsp-
 
TStoor
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 3030

10 years ago

Eikös se uudempi 410 voisi olla mielenkiintoisempi?
Ricoh GR Gritty B/W Scandinavia - https://www.flickr.com/groups/2853300@N22/
 
Seppo!
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 72

10 years ago

Tuossa 40-150-millisessä objektiivissa tarkennusetäisyys on jotain 1,5 metriä, joten se ei ole omiaan kukka- ja ötökkä- ym. tarkkaan lähikuvaukseen. Aika kaukaa pitää yrittää sohia sitä ötökkää tuon putken kanssa, ja aika velho saa olla jos mielii saada tarkennuksen kohdilleen. Muutenkin suurennussuhde jäänee pitkän tarkennusetäisyyden vuoksi heikoksi.

Kunnollista makro-objektiivia alkanet kaipailemaan aika pian siis. Olympuksella on joku oma makroputki, mutta se pääsee vaan kuvasuhteeseen 1:2. Sigmalta löytyy Olympukseenkin vissiin ainakin 105-millinen, jossa kuvasuhde 1:1.

muok. Jos olet budjetilla liikenteessä, kannattaa tsekkailla esim. myös netanttilassa jonkinlaisen perusobjektiivin kera myynnissä oleva Pentax 110 -kitti (499 e). Siihen kun ostat vaikka sen Sigman makro-objektiivin n. 450 e, koko paketin kustannus jää vielä alle tonniin.

muok 2. Ja jos Olympus on merkkisi, älä tota E-nelisatasta ainakaan osta, kun myös uudempi E-410 on olemassa. Hinnoista en tiedä, mutta lienevätkö kovin paljoa kalliimpia.
Viimeksi muokannut Seppo!, 6.6.2007 klo 14.40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

10 years ago

http://www.hobbyhall.fi/satkun halvemmalla ilman teleä. osta vaan jos siltä tuntuu koska useimmin ne tekemättä jääneet asiat harmittaa kun tehdyt. Sitä paitsi niinhän tää näyttää menevän kun siinä kuuluisassa porrasteoriassa huumeitten suhteen. aina vaan kovempiin ja kovempiin, parempaa ja parempaa, että mitä väliä sillä on mitä sitä ostaa kun överiksi menee kuitenkin jossain kohtaa. klik klik tilauksen submit nappia vaan ,)
 
Jere Kupari
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 656
Paikkakunta: Turku
Viesti:

10 years ago

telegram kirjoitti:
Kunnollista makro-objektiivia alkanet kaipailemaan aika pian siis. Olympuksella on joku oma makroputki, mutta se pääsee vaan kuvasuhteeseen 1:2. Sigmalta löytyy Olympukseenkin vissiin ainakin 105-millinen, jossa kuvasuhde 1:1.
Pikku huomio: Olyn 2×cropissa 1:2 suhde on sama asia kuin kinokoon 1:1. Eli kyllä sillä kukat ja perhoset tallentuu. (Työskentelyetäisyydestä ja sen semmoisista riippuen sitten.)
 
Seppo!
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 72

10 years ago

^ No niin joo, tuota ei tule aina ajateltua noin.

Mutta tietysti esim. Sigman 1:1 siihen samaan Olympukseen ruuvattuna on 2:1 35-millisessä, eli joka tapauksessa paljon parempi. Kyllähän kuvasuhdetta sopii olla niin paljon kuin optiikka antaa myöten. :)

Muuteskin kyllähän makrolasissa saa olla polttoväliäkin reilusti, ettei tarvitse säikytellä kuvattavia ötököitä menemällä liian lähelle.
 
Avatar
jalakanen
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1421

10 years ago

Mulla oli toi Olympuksen halvempi macro, eli 35 millinen. Ostin tilalle vivitarin 90/2.5 kakkulan eikä päivääkään ole tuota kolmivitosta ollu ikävä. Sillä 50 mm macrolla en ole kuvannut koskaan.
Muuten noi kitti kakkulat on melko laadukkaita.

Toi 14 millinen tynnyröi melko ärsyttävästi tuolla 14mm asennossa mutta 18 millin mitassa on jo ihan ok.
I'm a Coffinshaker, I'm a spinalbreaker, I'm the beast lurking in the night, I'm the curse you fear, I will kill you dear, I'm the reason you have fear of the dark
 
JoannaK
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 242
Paikkakunta: Jyväskylä

10 years ago

Jos makrokuvaus kiinnostaa niin yksi erillistä makro-optiikkaa hieman edullisempi vaihtoehto on olympuksen oma loittorengas.. Se välittää kaikki optiikan tiedot läpi ja sen kanssa voi koettaa käyttää Autofocustakin, vaikkei se viralisesti valmistajan sivujen mukaan toimisikaan.. Yleensä vaan kittilinssien kanssa tarkennuksen vara on niin lyhyt että menee kokeilemiseksi, mutta onnistuu kuitenkin kunhan alue on kohdallaan.

Omat kokemukset ovat EX-25:n käytöstä aiemman (E-300) mukana tulleiden optiikoiden osalta (14-45mm F1:3.5-5.6 ja 40-150mm F1:3.5-4.5), mutta luulisin että toimisi kelvollisesti myös uudempien kanssa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä