nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10001

1 week ago

Auch, on se ihana :-) Just oikeat mitat. Ei ole liian leveä, joten painopiste on lähellä ja seurailee kävellessä aika kiinteästi vartaloa. Ei roiku ulos eikä heilu sinne tänne. Kannen saa tukevasti kiini ja kannen alla on vielä lisäpehmuste. Ja korkeutta on tarpeeksi: tuonne mahtuu pystyy kamerassa kiinni oleva 12-100mm, eikä edes vv-suojaa tarvitse kääntää nurinpäin. Silti laukku tuntuu erittäin kompaktilta.

Kuva

Keskustelu ihanteellisesta m43 laukusta voidaan päättää näihin kuviin ja tunnelmiin. Ellei sitten haluta jutella eri värivaihtoehdoista? Olisko pitänyt ilmeen vuoksi ottaa ruskeilla nahoilla?
https://www.billingham.co.uk/hadley-small.html
 
jussikn
Liittynyt: 6 months ago
Viestit: 19

1 week ago

Mahdollinen selitys jäätymisiin (Lexar ja jotain muitakin): "Some card manufacturers played loose with the standards and optimized (gamed) the firmware to get faster read times.
As an example, the UHS-II standards include memory space for temp files. The thing about temp files is they're dynamic so one time you write into space 123, and the next time into space xyz.

If the card manufacturer streamlined code and perminantly used some temp space like xyz and Oly tried to cache temp info. into this space xyz, whatever was trying to be written would fail.

If that temp file was supposed to be shutter info, the shutter would freeze, this time but maybe not next time, when it was cached into space 7ac"
Ps. Itsellä on ollut vain Sandiskin kortteja myös UHS-II enkä ole mitään "kummallista" havainnut.
 
Humminbird
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 144

6 days ago

Käynnistyksen nopeudesta on aiemmin ollut juttua. Huomasin tänään eräitä juhlia kuvatessa, että ratkaiseva asetus on EVF auto-switch, valikko I. Jos se on päällä, ja silmä EI ole etsimellä kun kamera käynnistetään, niin takanäytölle ilmestyy kuva vasta parin kolmen sekunnin päästä. Jos silmä ON valmiiksi etsimellä, tarkennus ja ekan kuvan ottaminen vie noin 0.7 sekuntia. Sama juttu jos LCD on käännettynä ympäri niin että vain tausta näkyy, silloin ei tarvitse silmän olla etsimellä ja sama 0.7 sekuntia toteutuu. Etsinkuva näkyy noin puolen sekunnin kohdalla, ilman että siinä on vielä mitään infoa tai tekstejä. Kamera silti tarkentaa ja ottaa kuvan. Kokeilkaapa omallanne, eli silmä etsimelle, virta päälle ja nappi pohjaan. Kameran pitäisi räpsähtää alle sekunnin.
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10001

6 days ago

Kokeilin löytämääsi EVF-asetusta ja se näyttää tosiaan toimivan! Toisaalta on peilittömän kameran yksi perusetu on mahdollisuus sujuvasti vaihdella etsimeltä ja takanäytöltä kuvaamisen välillä, minkä takia pidän mielelläni automaatista EVF-unnistusta päällä.

Tämä hidas käynnistyminen on kuitenkin aika pieni ongelma. Enemmänkin kyse on kauneusvirheestä E-M1 mk2 toiminnassa. Käynnistymisen kanssa tulee toimeen kun muistaa, ettei sammuta kameraa aivan pienen tauon vuoksi.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä