Outo juttu D7000 ja SB800

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Viestit: 6938
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Vs: Outo juttu D7000 ja SB800

Viesti Kirjoittaja RB » 3 years ago

niffe kirjoitti: Kirkoissa ja kappeleissa on yleensä sentään jonkinlaiset omat valot ja päiväsaikaan isoista ikkunoista tulee valoa. Jos jännittää, niin käy etukäteen paikan päällä ja säädä valotus testikuvilla mieleiseksi salamalle. Toki sitä salamaa voi softata, mutta se valonlähde jää säälittävän pieneksi pinta-alaltaan joka tapauksessa etäisyyksien kasvaessa. Isoilla aukoilla, herkkyys suureksi ja katso, että tarkentuu oikeaan kohteeseen. Kyllä niistä noilla vehkeillä kuvat tulee.

EDIT: Ai sä vastailit jo itse... ;)
Ainakin mulla salaman tarve on useinmiten kontrastin vähentämisessä kuin valon riittävyydessä. Valaistusolosuhteet voivat vaihdella mahrottoman paljon samassakin kuvauspaikassa riippuen säätilasta, vuoden-ja vuorokauden ajasta. En kovinkaan paljon perusta testikuvien ottamiselle ainakaan kovin vähällä harjoittelulla. Kuvaushetkellä voi olla totaalisen erimoiset olosuhteet saman kuvauskeikankin aikana.

Avatar
niffe
Viestit: 11175
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: HELSINKI

Vs: Outo juttu D7000 ja SB800

Viesti Kirjoittaja niffe » 3 years ago

RB kirjoitti: Ainakin mulla salaman tarve on useinmiten kontrastin vähentämisessä kuin valon riittävyydessä. Valaistusolosuhteet voivat vaihdella mahrottoman paljon samassakin kuvauspaikassa riippuen säätilasta, vuoden-ja vuorokauden ajasta. En kovinkaan paljon perusta testikuvien ottamiselle ainakaan kovin vähällä harjoittelulla. Kuvaushetkellä voi olla totaalisen erimoiset olosuhteet saman kuvauskeikankin aikana.
No juuri niin, mutta ajattelin sen sopivan valaistusbalanssin ja varsinkin itseluottamuksen löytyvän kenraaliharjoituksissa :)

jupasierra
Viestit: 563
Liittynyt: 10 years ago
Paikkakunta: Kotka

Vs: Outo juttu D7000 ja SB800

Viesti Kirjoittaja jupasierra » 3 years ago

niffe kirjoitti: No juuri niin, mutta ajattelin sen sopivan valaistusbalanssin ja varsinkin itseluottamuksen löytyvän kenraaliharjoituksissa :)
Ei jännitä enkä tarvitse itseluottamusta. En ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä mitä hautajaisiisn tulee. Tähän ikään on jo muutama omainenkin tullut kannettua viimeiseen lepoon, eli ei jännitä.
Juha 0407565956

Avatar
niffe
Viestit: 11175
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: HELSINKI

Vs: Outo juttu D7000 ja SB800

Viesti Kirjoittaja niffe » 3 years ago

jupasierra kirjoitti: Ei jännitä enkä tarvitse itseluottamusta. En ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä mitä hautajaisiisn tulee. Tähän ikään on jo muutama omainenkin tullut kannettua viimeiseen lepoon, eli ei jännitä.
Hyvä juttu. Ajatuksella vaan sitten.

Vastaa viestiin