Krokantti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1

11 years ago

Ongelma on tällainen: Fujin digitaalisessa FinePix-jotakin -puolijärjestelmäkamerassani (tarkat mallin tiedot eivät ole tällä hetkellä ulottuvillani) on jokin outo, suhteellisen suuri pitkänomainen tummentuma kuvan oikeassa ylälaidassa, joka näkyy sekä katsoessa TFT-ruudusta, että myös otetusta kuvasta. Ruudusta katsoessa tummentuma näyttää paljon selkeämmin varsinkin tasaista, kirkasta taustaa vasten. Otetussa kuvassa tummentuma näkyy paljon himmeämmin, joskin se on yhä huomattavissa.

Linssi on ollut pitkään puhdistamattomana, mutta kävin putsauttamassa sen valokuvaliikkeessä ja puhdistin sen itsekin myöhemmin vedellä ja mikrokuituliinalla. Tummentuma säilyi, joten ainakaan se ei ole mitään linssin pinnassa olevaa. Objektiivi on kiinteästi kamerassa kiinni, joten en ymmärrä miten jälki olisi voinut päästä objektiivin sisällekään.

Tummentuma haittaa kuvaamista ja ärsyttää kummasti. Osaisiko kukaan sanoa, mistä on kyse?
 
valtsu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1931

11 years ago

Kuulostaa pölyltä kennolla. Kai sitä sinne pääse jostain raosta. Laita joku kuva esille, niin on helpompi arvailla.
 
Krokantti.
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 8
Paikkakunta: Helsinki

11 years ago

Kuvaa en saa laitettua nettiin (ei kotisivutilaa), joten se ei onnistu. Kamera on siis Fuji FinePix S602 Zoom. Luin netistä muiden käyttäjien kokemuksia kyseisestä mallista, ja yllätys yllätys, samaa ongelmaa on ilmennyt muillakin. Kyseessä lienee siis tosiaan roska kennolla.

Oletan, että kiinteäobjektiivisen kameran purkaminen ja kennon puhdistus maksaa melko paljon? Tästähän saisi hyvän tekosyyn ostaa EOS 350D, oikeaan järkkäriin pitäisi vaihtaa muutenkin...
 
Avatar
seppo
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1739
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

11 years ago

Tänne foorumille saapi laitettua kuvia vaikka ei kotisivutilaa olisikaan. Etsippäs ohjeet (noudata niitä) ja pistä 100% croppi siitä kakista näytille. Vaikuttais kyllä selvältä tapaukselta jo valmiiksi eli kennolle pääsee jostin paskaa. Selvitä valmistajan kanta takuuhuoltoon ja osta järkkäri :)
--
Irc - oh5ktw

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä