Peilitön 7D:n tilalle

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Denzu
Viestit: 33
Liittynyt: 6 years ago

Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja Denzu » 4 years ago

Nyt rupes vähän väsyttää kantaa mukana jokaiselle matkalle 5kg painavan repun (salama ja 3 linssiä) ja ajattelin nyt luopua rakkaasta 7D:sta. Tilalle ajattelin sitten jonkun hyvän mikrojärkkärin. Tutkin kaikki mahdolliset kameran ja jotenkin innostuin Sonyn Nex-5n ja 7. Onko nyt jollakin kokemuksia jommasta kummasta ja minkälaista jälkeä tekevät? Onko jotain muita hyviä vaihtoehtoja?

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

Minulla käytössä sekä 5n, että Olyn E-PL5.
Pitäisin E-PL5:sta mielenkiintoisempana jos ei ole mitään hyviä Minolta laseja jotka saa toimimaan AF:llä NEX 5n:ssä melko kalliilla adapterilla.
Jos minulla ei olisi tuota tilannetta, niin "tyytyisin" varmasti E-PL5:een ja siihen sopiviin natiiveihin objektiiveihin.
Etuina NEX:iin on ensinnäkin kuvanvakain, joka todella pelastaa usein kuvan, toiseksi natiivit objektiivit on pieniä ja väittäisin jopa laadukkaampia kuin natiivit NEX objektiivit joiden hintataso on vertailukelpoinen.
12-50mm on monessa mielessä parempi kuin 16-50 NEX:iin.
45mm F1,8:lle ei oikein löydy vertailukelpoista objektiivia NEX järjestelmästä.
40-150mm zoomin korvaavaa ei oikein NEX:iin löydy sitäkään.
NEX siis laajenee olellisesti jos käyttää tuota AF adapteria A-objektiivien kanssa, mutta samalla meni se viimeinenkin sirouden ja koon etu APS-C järkkäreihin nähden.
Tuo Olympuksen 16Mp kenno on jo jonkun ikäinen, mutta silti loistava kaikilla osa-alueilla, herkkyys lähes 5n luokkaa, dynamiikka todella hyvä, JPEG kuvat todella käyttökelpoisia suoraan kamerasta ja hienoille sävykkäille väreille ei tarvitse tehdä välttämättä mitään.
Etsinkin on halvempi VF-2 ja nyt markkinoille tullut vielä parempi VF-4.

Minusta NEX on selkeästi vielä kehittymätön järjestelmä objektiivivalikoiman osalta, tilanne varmasti paranee, mutta nykytilanteessa valitsisin joko E-PL5:n, OM-D:n tai E-P5:n, noista E-PL5 lienee paras hinta/ominaisuus suhteeltaan.
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

Avatar
Mäkkäri
Kuvat.fi VIP
Viestit: 1548
Liittynyt: 11 years ago
Paikkakunta: Lohja

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja Mäkkäri » 4 years ago

Niin no sitten on tietenkin Fujin X rungot. X-E1 tai X-Pro1. X-M1:n jättäisin suosiolla ulos vaihtoehdoista. Linssivälikoima X järjestelmään on melko suppea, mutta kyllä sieltä uusia linssejä on tullut koko ajan. Ja laadukkaita sellaisia. X-Trans kenno on aivan eri luokkaa kun muiden peilittömien värkkien kennot. Lisäksi m43 järjestelmiin verrattuna kenno on myös iso.

Avatar
J.A.K.
Viestit: 2592
Liittynyt: 6 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja J.A.K. » 4 years ago

Eikös tuon EOS 7D rinnalle sopisi EOS-m tai sen kohta ilmestyvä seuraaja? EOS-m alkuongelmat on ilmeisesti voitettu viimeisimmällä ohjelmistolla.

EOS ja EOS-m systeemien osia voi ainakin osittain käyttää ristiin.

Jos laitteistoa haluaa todella pienentää, kannattaa tarkastella myös Nikon ja Pentax mallistot. Niiden pieni kennokoko mahdollistaa merkittävästi SONY systeemiä pienemmät objektiivit, kun kuvakulma pidetään samoina.
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

En voi muuta sanoa, kuin että älkää nyt olko ennakkoluuloisia saatikka vanhaan kokemukseen perustavia.
Erittäin monella m43 tai APS-C karttajalla on todella vähän jos ollenkaan kokemusta UUSIMMASTA tilanteesta noiden fromaattien kyvystä tuottaa hienoja kuvia - valitettavasti.
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

Avatar
AndyCapp
Viestit: 3383
Liittynyt: 11 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja AndyCapp » 4 years ago

Mäkkäri kirjoitti: Niin no sitten on tietenkin Fujin X rungot. X-E1 tai X-Pro1. X-M1:n jättäisin suosiolla ulos vaihtoehdoista. Linssivälikoima X järjestelmään on melko suppea, mutta kyllä sieltä uusia linssejä on tullut koko ajan. Ja laadukkaita sellaisia. X-Trans kenno on aivan eri luokkaa kun muiden peilittömien värkkien kennot. Lisäksi m43 järjestelmiin verrattuna kenno on myös iso.
Miksi X-M1:n jättäisit pois?
Sine Metu

Avatar
Mäkkäri
Kuvat.fi VIP
Viestit: 1548
Liittynyt: 11 years ago
Paikkakunta: Lohja

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja Mäkkäri » 4 years ago

AndyCapp kirjoitti: Miksi X-M1:n jättäisit pois?
Se mikä X-E1:ssä ja X-Pro1:ssä kiehtoo on yksinkertaisuus, ja se, että ollaan ns. back to basics perussäätöjen suhteen, eli aika ja aukko. X-M1:ssä taas mentiin "exposure mode" säätöihin, eli mentiin hieman takapakkia. X-M1 on pienempi, ja mun leipälapioihin ei oikeastaan niin pieni kamera oikeen istu. Vaikka ero ei ole iso, niin kyllähän sen huomaa. Siinä on enää vaan takatelkkari, josta pitäis kuvata. Vaikka X-E1:n viewfinder on melko kökkö, niin silti siinä on sellanen. X-Pro1:n optinen etsin on kuitenkin ihan jotain muuta kun evf:t.

Onhan siinä paljon hyvääkin, mutta jotenki tuo takatelkkarista kuvaaminen ja koon pienentäminen ei vaan sovi mulle.

Kasimir
Kuvat.fi VIP
Viestit: 9218
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja Kasimir » 4 years ago

Minulla on pienet nakkisormet, mutta silti pokkarit eivät sovellu arkikuvaamiseeni. Parin Panan jälkeen löytyi Fujifilm X-E1, joka alkoi olla sitä, mitä halusin. Vaikka tuntui jo jotenkin käteenkäyvältä, niin hommasin siihen RRS:n L-kahvan, jolloin tukevuus käteen alkoi olla passeli. Ja painoa sopivasti. Etsin täytyy olla kamerassa, jollei palkkia/fieldiä lasketa, takatelkkari on sitten erikoiskäyttöön. Kädet ojossa kuvaaminen ei ole minun juttu.

Kapa

saurama
Viestit: 62
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja saurama » 4 years ago

Komppaan Mäkkäriä Fujin X-E1:n ja X-Pro1:n säätöjen erinomaisuudessa, silti tulevassa X-M1:ssä on omat puolensa. Fujin kynnyskysymys, tarkennusnopeus, alkaa olla uusien firmisten (sekä runkoihin että putkiin tuli 25.7. viimeiset tuoreet firmispäivitykset) ansiosta lähes epäoleellinen.

Actionkuvaajan kamera X-Fuji ei silti ole samassa mielessä kuin pro-tason Nikonit ja Canonit, niissä seuraava tarkennus on ihan eri maailmasta. Ja kun kysyjä tulee Canon 7D:n takaa niin olellinen kysymys on, tarvitaanko sitä nopeaa seuraavaa tarkennusta. Ellei, Fuji on intuitiivinen, innostava ja kuvanlaadultaan sairaan hieno.

Koitin kuvata oman 5v-pikku-ukkoni potkupalloilua ja siihen X-E1 ja 35/1.4 eivät olleet nopeudeltaan riittävät. Toiveikkaana kokeilin sitten kaupassa myös nopeammaksi sanottua XF 18-55 -putkea. On se vähän nopeampi, mutta ei paljoa. Nämä tosin tapahtuivat ennen viimeistä firmispäivitystä, joka taas nykäisi autofokuksen ripeyttä ihan oleellisesti etenpäin. Ehkä 18-55 ja nykyfirmis alkaisi olla oikeasti ripeä yhdistelmä.

Oma kuvaamiseni keskittyy lelujen kuvaamiseen töissä studiossa ja "urbaaniin luontokuvaukseen" omaksi iloksi. Siihen Fuji on ihan nappi. 14/2.8, 35/1.4 ja 60/2.4 Macro + X-E1 painavat olemattoman vähän verrattuna Canonin ja Nikonin vastaaviin setteihin eli niitä on ilo roudata mukana. Keveyden lisäksi pieni koko mahdollistaa laukun, joka ei näytä kameralaukulta (joka huutaa "ARVOKASTA ELEKTRONIIKKAA!").

Oleellista on nyt kuitenkin miettiä, mitä kuvaa ja lisäksi käydä kokeilemassa omaan käteen noita vaihtoehtoja. Myös himot ja mutu pitää ottaa huomioon. Jos joku vehje vain herättää vahvoja tunteita niin foorumilla arvostetumman hankkiminen jättä ikuisen kaiverruksen mieleen siitä, jonka olisi itse halunnut hankkia :)
Samu Saurama - www.AudioVideo.fi, se ilmainen hifilehti

photon
Viestit: 862
Liittynyt: 6 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja photon » 4 years ago

Denzu kirjoitti: Nyt rupes vähän väsyttää kantaa mukana jokaiselle matkalle 5kg painavan repun
Jos ei tarvitse tarkentaa liikkuvaan kohteeseen niin peilittömään siirtyminen kokonaan voi ollakin hyvä juttu.

Muussa tapauksessa säilyttäisin 7D:n  + hommaisin peilittömän siihen rinnalle arkikäyttöön. 7D:ssä on kuitenkin aika kivan nopeasti reagoiva/osuva se tarkennus niin edulliseksi kameraksi.

Hyvistä vaihtoehdoista:

Olympuksen OM-D E-M5:stä olen tykännyt rauhallisessa kuvaamisessa. Jaksaa kantaa mukana helteelläkin ja kuvanlaatu on uskomaton kennokoon huomioiden.
Huikean hyvä kenno tässä on.

Uusista Nexeistä ei kokemuksia eikä uudemmista Samsungin NX-kameroista (Aiemmin mulla oli NX10, ja sen kenno oli onneton)

Jos nyt olisin peilitöntä ostamassa, ostaisin Fuji X-E1:n. Lähinnä 14mm lasin takia, mutta luultavasti sille tulisi kaveriksi vielä 60mm makro..
Viimeksi muokannut photon, 3.8.2013 klo 17.24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

saurama
Viestit: 62
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja saurama » 4 years ago

Kuvasin tänään häitä kahdella Fujilla, X100S:llä ja X-E1 + XF60/2.4:llä. 60-millisen tarkennus oli vanhalla firmiksellä ja makroetäisyyksillä too-o-oooo-osi takkuista ja epävarmaa. Sen sijaan niin kirkossa kuin pihallakin fokus osui salamana kohdalleen kerta toisensa jälkeen.

Joo, olisihan isommalla aukolla (56-millinen tuo tietysti siihen parannuksen, jos jokaikisen putken haluaa hankkia) saanut pehmoisempia taustoja tietyissä tilanteissa, mutta pikaplarauksella hyvin hyvän näköistä jälkeä. Paitsi! Vastavalosuoja ei tule mukana turhaan. Vaikka objektiivin etulinssi onkin syvällä putken rungossa, olisi se objektiivia pidempi lisäsuppilo varmasti pitänyt kontrastin 10x parempana muutamissa otoksissa. No, nou can do tässä vaiheessa...

Pitää jossain vaiheessa ehtiä kokeilla pelkkien ohjausvalojen hehkussa, miten 60mm tarkentaa lähietäisyyksille. Joka tapauksessa rungon firmispäivitys toi focus peaking -toiminnon manuaalitarkennuksen avuksi ja homma on sen kanssa erittäin sujuvaa. Että tavallaan yksi ja sama, parantuiko autofokus 30cm päähän vai ei.

PS. Virallinen kuvaaja hinasi Nikonia rautakangen mittaisella putkella kirkossa ja koivuhalon kokoisella siellä pihalla. En kahdehtinut, nautin vain kuvaamisesta noin kilon painoisella kahden kameran kalustolla. Osa nautintoa oli toki se, että suorituspaineita ei ollut :) .
Samu Saurama - www.AudioVideo.fi, se ilmainen hifilehti

sran
Viestit: 118
Liittynyt: 5 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja sran » 4 years ago

Aikoinaan teki mieli nexiä, mutta erinäisten suositusten jälkeen aloin katsomaan m43 järjestelmää jota olinkin jo ostamassa, kunnes vihdoin kävin kameroita fyysisesti kokeilemassa. Ainakin silloiset m43 kamerat olivat ikäviä pitää kädessä, kun taas nex istui käteen täydellisesti.

Itse olen ollut nex5n:ään hyvin tyytyväinen, mutta suosittelisin silti nex7:aa. 7 on lähes kaikin puolin parempi, joskin 5 on hieman pienempi ja siinä on tarkennuspiste helpommin valittavissa kosketusnäytöltä.

Nex7:lla tuskin teet huonoa valintaa. Linssejäkin on nykyisin melkoisesti.

Joku oli juuri listannut dpreviewssä NEX:n linssejä: http://jeffgoldner.zenfolio.com/sony-lenses.pdf
Viimeksi muokannut sran, 3.8.2013 klo 20.44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Jukkis71
Viestit: 17369
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja Jukkis71 » 4 years ago

Itse odottaisin pari kuukautta, jotta siitä uudesta panasonicista tulisi käyttäjäkokemuksia.
Tai jopa olympuksen uusi om-d. Olympus siinä mielessä, että siellä on niin hyviä linssejä, jotka toimivat hyvin yhteen samanmerkkisen rungon kanssa.
Kai voit vielä pari-kolme kuukautta kantaa nykyistä settiäsi?
T Jukka
Real photographs are born wet

Avatar
niffe
Viestit: 11173
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: HELSINKI

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja niffe » 4 years ago

Painon ja koon puolestahan sinun ei ole enää pakko vaihtaa 7D-ympäristöstä. EOS 100D painaa akun ja muistikortin kanssa 407 grammaa sijoittuen kooltaan sinne pokkareiden ylempään keskisarjaan. Siihen objektiiviksi esimerkiksi 18-135 IS STM, joka painaa 480 grammaa. Vanha järjestelmä säilyy edelleen käyttökelpoisena täydentävänä osana kokonaisuutta, eikä tarvitse maksaa useamman järjestelmän ylläpidosta.

Avatar
D3nso
Viestit: 199
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: Hamina

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja D3nso » 4 years ago

Talvella saattaa tulla 7Dtä ikävä.

mvuori
Viestit: 10581
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Tampere

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja mvuori » 4 years ago

D3nso kirjoitti: Talvella saattaa tulla 7Dtä ikävä.
???
Juuri talvella on pieni kamera kiva, koska se mahtuu palttoon taskuun. Pienissá ei ole enää mitään esim. hámäräkyky-puutetta.
Matti Vuori

Avatar
niffe
Viestit: 11173
Liittynyt: 6 years ago
Paikkakunta: HELSINKI

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja niffe » 4 years ago

mvuori kirjoitti:
D3nso kirjoitti: Talvella saattaa tulla 7Dtä ikävä.
???
Juuri talvella on pieni kamera kiva, koska se mahtuu palttoon taskuun. Pienissá ei ole enää mitään esim. hámäräkyky-puutetta.
Palttoon taskun kanssa kannattaa olla varovainen, sillä kylmän ja lämpimän rajapinnassa kosteudella on taipumus tiivistyä siihen n. puoleen väliin runkoa. Jos kamera viedään kynnyksen yli, se oikea tapa lienee sulkea laite ilmatiiviiseen pussiin ennen kynnyksen ylitystä ja antaa lämpötilan tasaantua. No, noissa prosumer-malleissa se ei ole niin välttämätöntä, mutta kuluttajamalleissa se olisi hyvä käytäntö. Jälkimmäistä neuvoa en ymmärtänyt oikein alkuunkaan. Voisitko selventää millaista hämäräkyky-puutetta esim. 7D:ssä on?

markkujuha
Viestit: 126
Liittynyt: 7 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja markkujuha » 4 years ago

Oman kokemukseni mukaan 7d:llä ei kannata käyttää juurikaan korkeampaa iso-herkkyyttä kuin 1600, jos hämäräkykypuute tarkoittaa tätä. Esim. E-P5 voit tarvittaessa mennä tuonne 5000 paikkeille ja primaa pukkaa.
Arvovaltaa ei kannata laittaa peliin, varsinkaan jos sitä ei ole.

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

niffe kirjoitti: Palttoon taskun kanssa kannattaa olla varovainen, sillä kylmän ja lämpimän rajapinnassa kosteudella on taipumus tiivistyä siihen n. puoleen väliin runkoa.
Ei se palttoon tasku ole sentään mikään lämmin tupa jonka kosteusprosentti on ihan eri kuin ulkoilman, elikkä ei mitään huolta ;)
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

Avatar
J.A.K.
Viestit: 2592
Liittynyt: 6 years ago

Vs: Peilitön 7D:n tilalle

Viesti Kirjoittaja J.A.K. » 4 years ago

Talvella saattaa tulla 7Dtä ikävä.
...ja kesäisenä keskipäivänä eli tänään. Kokeilin vaihteeksi kädet suorassa kuvausta kurkkimalla lähes pimeältä vaikuttavaa takakantta.

Jotenkin vaan prismaetsin tuntuu ylivoimaiselta.
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.

Vastaa viestiin