Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

10 years ago

Niin, siinä ne ovat kyllä Zeissin veroisia. Totta. :-)

Rehellisesti sanottuna en näköjään muinoin 80- ja 90-luvuilla edes tiennyt mistä porukka puhuu kun keskustelun aiheena oli objektiivin heijastuksen sieto. Luulin, että se on sitä kun kuvaa kohti aurinkoa ja tulee ne pienet rinkulat kuviin.

En oikein osannut pitää sitä ongelmana. Ne hennot rinkulat olivat ainoa merkki moisesta ja ja mitään muuta vaikutusta kun ei tullut.

Asia valkeni pikkuhiljaa, kun lainasin kaverin Canonia ja jotain ällää. Lisää valaistusta sain asiaan kun ostin joskun taannoin 90-luvun lopulla ensin laajakulmaisen Tamronin ja sitten tämän vuosituhannen puolella 28-70/2.8 Sigman ja sitten vielä tyhmänä aiemmista mitään oppimatta 20-35/2.8 Tokinan. Kaikki kolme lähtivät äkäisesti kiertoon. Näiden myötä käsitän mistä puhutaan. Kuva-alan ulkopuolella oleva valolähde joka ei edes ole aurinko voi vetää koko pinnan maitomaiseen utuun... ja täysin ennakoimattomissa tilanteissa :-) 

Olin käyttänyt liki 20 vuotta ainoastaan Pentaxin linssejä ja pysynyt autuaan tietämättömänä että kyseistä ongelmaa on olemassakaan tai että millainen se oikeasti on.... ;-9

Arvata voit että nyt laukussa ei ole muita kuin Pentaxeja. Eikä tule. No, ehkä mahdollisuuksien rajoissa olisi joku noista ZK Zeisseista......

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä