bnbx
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 1

7 years ago

Tervehdys. Lähdin Hongkongiin vaihto-opintoihin vuoden ajaksi. Olen todennut että blogin kirjoittaminen vie aikaa ja videoklipeillä pystyisi paremmin dokumentoimaan matkaani. Digijärkkärilläni ei voi ampua videota, joten ajattelin ostaa kaveriksi joko halvahkon pokkarin tai videokameran. Kriteerinä ostokselle on se, että se mahtuu pieneen tilaan ja että sillä saa kohtalaisen hyvätasoista videokuvaa eikä mikrofoni saisi rätistä kovassa melussa (jota täällä on kaikkialla). Saatan editoida jälkikäteen klipeistä matkakertomuksen, mutta tässä vaiheessa ajattelin vain kuvailla muutaman minuutin pätkiä ja julkaista ne facebookissa tai jossain.

Kannattaisiko minun ostaa tähän tarkoitukseen joku perus pokkari vai halvahko digivideokamera? Minkä (suomalaisen) hintaluokan kameroita suosittelisitte? Onko järkeä hommata erillistä mikrofonia?
 
apaarni
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 5

7 years ago

Jos ostat kameran videokuvaukseen, niin ehdottomasti halvahko digivideokamera. Pokkareissa on surkea mikki ja onkohan kaikissa edes liitäntää ulkoiselle mikille? Myöskin kuvauksen aikana pystyy vaihtamaan säätöjä jouhevammin videokuvaukseen tarkoitetulla kameralla. Nykyään kaikki videokamerat alkaa olla HD-tasoisia, joka on varmasti enemmän kuin riittävä blogivideoihin. Tosin hämärässä pienten kameroiden kuvanlaatu on heikkoa.

Workflown kannalta olisi ehkä järkevämpi hommata kamera joka tallentaa muistikortille, mutta jos haluat säilyttää kaikki videosi turvallisesti ja olla murehtimatta muistikortin täyttymistä reissun päällä niin silloin kannattaa hommata MiniDV kasetille tallentava kamera.

Erillinen mikrofooni parantaa aina äänenlaatua, mutta silloin on myös aina enemmän tavaraa raahattavana mukana. Mikrofoonin ostopäätöksen voit tehdä sitten kun olet päässyt kokeilemaan kameran oman mikin äänenlaatua.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: markku55 ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä