Whippet
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 9

9 years ago

Mahtavaa, alue jolla saa kysellä vapaasti ja jopa tyhmiä! Siispä asiaan. Olen saanut sen käsityksen että pöly on digijärkkärin käyttäjälle ongelma ja nyt kyselen kuinka suuri tämä ongelma oikeastaan on.

Skenaario: viikon erämaavaellus syksyllä. Mukana digijärkkäri, jossa ei ole itsessään pölynpoistoamerikantemppuominaisuuksia. Optiikkaa mukana parin kolmen objektiivin verran. Oletetaan huvin vuoksi että suuren osan ajasta tulisi käytettyä 17-85-zoomia ja muutamia kertoja päivässä sitä ruuvaisi vaikkapa makrokakkulan tai telen kameran nokalle.

Kysymys 1: minkälaisia ja kuinka suuria pölyongelmia kokemustenne perusteella moisessa käytössä voisi tulla?
Kysymys 2: voiko ongelmille kenttäolosuhteissa tehdä mitään? Onko esim. kennon puhdistelu telttamajoituksessa tuhoon tuomittua touhua?

Yritän tässä hakea jonkinlaista tuntumaa asiaan josta itsellä ei ole mitään kokemusta, joten kaikki omakohtaiset kokemukset lisäävät huimasti tietoa...
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

9 years ago

No kakkonen on varmasti pois suljettu. En nyt oikein usko että pölystä täällä suomen maassa tulee ongelmaa? Kosteus ja muut ehkä suurempi ongelma, riippuen olosuhteista ja vuodenajasta jne. Toisekseen jos turhia optiikka vaihtoja välttää niin aika vaikeatahan sinne pölyä on päästä. Ja keveyskin olisi valttia eli turhat optiikat pois? :-)
 
nokku
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2553

9 years ago

Saattaa sinne muutama pölyhiukkanen eksyä vaihtojen tiimellyksessä, mutta saavutettuihin etuihin (syysaamut vaelluksilla) ja muihin ongelmiin (kosteus, kuvaajan jaksaminen, suosilmät ym. vaelluksen pikkukommellukset ohoh) nähden melko marginaalinen juttu. Ja rupee noi päivät olemaan sen verttiä lyhkäsiä jotta isommalla aukolla kuitenkin mennään.
 
pablo
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1801
Paikkakunta: HELSINKI

9 years ago

Syksyisin aika kosteaa yleensä eikä pölystä pitäisi olla riesaa. Semmonen kumipumppu matkaan, sillä pärjää. Tosin toi 17-85 zuumi on niin horo, ettei sitä tarvitse edes vaihtaa kun sieltä tulee pöly läpi rungonkin puolelle. Mikäetei kennoa voisi kunnollakin putsata teltassa, ei liene mitään esteitä siihen ole?
tavallisten ja huonompien kuvien harrastaja
 
Avatar
AnselA
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 9443

9 years ago

Onko erämaa tyyppiä sahara vai tunturi? Apteekista hankittu "korvapumppu" sopii kevyeen kenttäpuhallukseen, joka kannattaa tehdä (pölyisen?) teltan ulkopuolella.
Vilho setälä: “Näppäilijän tulee tietoisesti varjella sieluansa valokuvauksellisen maailmankatsomuksen taudilta.”

Kellon mukaan nukkuminen on amatöörejä varten.
 
Kasimir
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 9071

9 years ago

Millläs siellä etsiskelet niitä pölyhiukkasia? Ihanko läppärin raahaat mukaanm?
Jos sinne kennoon muutama pölyhiukkanen eksyy, niin sitten ruudun ääressä poistelet. Ei se
nyt maailmaa kaada, edes omaasi. Visible Dust ja arktinen perhonen peliin. Kallis on, mutta hyvä.

http://www.visibledust.com/products3.php?pid=3

kapa
 
Whippet
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 9

9 years ago

Noniin, kiitoksia vastauksista... Erämaa on todennäköisesti mallia pohjoismaalainen tunturi eli ihan Saharaan ei olla menossa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä