talleri84
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 3

9 years ago

Millaisia  maisemakuvia olette saaneet kyseisellä mallilla? Olen omiini todella pettynyt, värit häviää ja kuva rakeilee. Säätöjä voisi vielä tarkistaa, mutta ei hyvältä näytä. Haluaisiko joku samaisen kameran omistava vaihdella kuvia, että voisi verrrata kuvien laatua? Mielessä on käynyt jopa josko kamerassa oli valmistuvika.
Laita sähköpostiosoitteesi yksityisviestillä.
 
Jere Kupari
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 656
Paikkakunta: Turku
Viesti:

9 years ago

talleri84 kirjoitti:
värit häviää ja kuva rakeilee. Säätöjä voisi vielä tarkistaa,
Mitä herkkyyttä käytät? Tiputa minimiin jos vaikka auttaisi.

Jos laitat esimerkin, jossa on exifit tallella, niin voidaan ihmetellä lisää.
 
talleri84
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 3

9 years ago

Tuossa yksi kuva. Samanlaisia kuvia saa isäni power shot a560:lla, joten ihmettelen asiaa. Valokuvauksesta ei ole hirveästi vielä kokemusta, mutta luulisi että tuollakin kameralla saisi parempia kuvia. Olin jo poistanut kuvan kamerasta, joten en nää niitä arvoja. Pitää myöhemmin käydä ottamassa vielä kuvia ja tarkastella niitä. Osaako joku sanoa pelkästä kuvasta jotakin?
Liitteet
hh.jpg
hh.jpg (7.69 MiB) Katsottu 248 kertaa
Viimeksi muokannut talleri84, 18.3.2008 klo 12.46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
paspalo
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 1540

9 years ago

Pyöräytin tuon kuvan elementsistä läpi ja perussäädöillä siitä saa olosuhteisiin nähden ihan kelvollisen. Eli pikkuisen kontrastia ja terävöintiä lisää. Ja tietysti mieluummin niin, että korjaat kuvaa käsittelyohjelmalla etkä muuta säätöjä kamerasta. Näin ainakin itse tekisin.
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10675
Paikkakunta: Tampere

9 years ago

talleri84 kirjoitti:
Tuossa yksi kuva. (...) Osaako joku sanoa pelkästä kuvasta jotakin?
Ei. Jos laittaisit tarjolle suoraan kamerasta tulleen kuvan, etkä pienennettyä, siihen talletetuista ns. EXIF-tiedoista saisi selville kameran asetukset ja olisi mahdollista miettiä, että olisivatko ne voineet olla jotenkin paremmin.
Matti Vuori
 
talleri84
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 3

9 years ago

Kuvat ovat liian isoja lähetettäväksi tänne (max.1000kb). Pitää käydä napsimassa pienenpiä kuvia, kun ehtii. Laittelen sitten tänne kuvan tarkasteluun.
 
Henna
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 516

9 years ago

Itsellä oli aikoinaan Powershot S2 IS ja otin sillä elämäni parhaat kuvat ikinä, vaikka nytten paaaljon kalliimmat vermeet, en ole samaan päässyt, tykkäsin siitä amerasta paljon!
MUTTA...

Sitten möin sen pois, koska piti saada """ammattimaisemmat""" vehkeet, ja eihän sillä räpsyllä saanut kuin noloja tilanteita studiolla jossa ammattilaisia kahen kolmen tonnin kameroineen..

Sitten tuli pari vuotta myöhemmin ikävä sitä kameraa, ja ajattelin että ostetaanpa parempi malli, eli se  S5 IS, noooh, mietin et onko tässä joku valmiste vika, kun kuvat ei kerta kaikkiaan näytä onnistuvan käsivaralta, tuntuu että tämä ns. IS ei toimi ollenkaan, ja siinä S2 mallissa se oli aivan toisenlainen, nyt tämä S5 :Sen "kuvanvakain" näyttää olevan sellainen, että se vain kertoo näytöllä, kuvalla, et nyt heiluu kamera tms...

Ja todentotta olen epäillyt laitevikaa itsekkin, en ole luovuttanut vielä. Kerran jopa jalalla testailin et mikä fiddu täs ny mättää kun kaikki kuvat pehmeitä, epätarkkoja tms.


Tuo sun kuvasi näyttäisi olevan aavistuksen etuterävä..?  Itsekkin painin onkkelmien kanssa, et miten saada kunnon teräviä kuvia tolla vermeellä.
Tosin muutama todella hyvä kuva on tullut otettua, ja onhan se zuumi piiitkä, mutta megapaljon surkeempi kuin S2 sessa, eihän tolla ees täydellä valokelillä voi vetää edes jalalla loppuun saakka, ei tarkenna edes..

Nimimerkillä hyllyssä seisoo, en raaski vielä luopua koska aiempi malli oli niiiin hyvä.
Kameralla ei oteta kuvia, mutta ilmankaan ei pärjää vaimitensenytoli?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä