Uitto
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 29

4 years ago

Pienoinen ongelma,

Prismassa on jotain kakkaa. Ensin siinä oli vain pieni musta piste kohtuu keskellä kuvaa. Luulin sen olevan peilissä, mutta se paikallistuikin peilin päälle siihen prismaan, missä on kaiverrettuna ne af-pisteet. Yritin sitä putsailla ilmapumpulla ja pensselillä, mitkä on tarkotettu linsseille. Eipä vaan tullut mitään, ennemminkin se kakka levisi isommalle alalle semmoisiksi viiruiksi. Toivottavasti en saanut naarmuja aikaiseksi siihen prismaan.

Olisiko mitään käytännön vinkkiä putsaamiseen vai meneekö huoltoreissuksi?

Kamera on Canon 650D
 
Avatar
Altti_Hellakoski
Liittynyt: 5 years ago
Viestit: 166
Paikkakunta: Espoo

4 years ago

Ensinnäkin, lika on todennäköisesti tähyslasilla. Tähyslasi on (halvemmissa kameroissa) tehty muovista ja on hyvin herkkä vahingoittumaan.
Pieni kiusa, jonka saa yleensä putsattua itse tai putsautettua huollossa helpohkosti. Jos sen naarmuttaa, on edessä kameramallista riippuen suhteellisen arvokaskin operaatio.

Itse kuviinhan tuo ei millään lailla vaikuta.
 
Uitto
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 4 years ago
Viestit: 29

4 years ago

Juu, kuvaanhan tuo ei vaikuta, mutta on hieman häiritsevä.

Lika tuskin on ainakaan kokonaan naarmuja, koska tuolla linssi-harjalla se liikkuu, eli etsimen kuva ei ole joka "putsauksen" jälkeen samanlainen, mutta pois en ole sitä saanut.

Täytyy jatkaa yritystä myöhemmin.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

4 years ago

Tähyslaseissa käytettävä plastiikka on todella pehmeää tavaraa. Itse jättäisi fyysisesti koskematta. Minulla on tähyslseissa keskimäärin 76,5 roskaa.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Avatar
sahe69
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10288

4 years ago

Kyllä mä oon filmiaikoina ihan (uhka)rohkeasti noita tähyslaseja putsannut kun olivatten irti otettavaa mallia eikä mittä naarmuja jäänt. Hellästi kun käsittelee ja vaikka pecpadeilla ja sopivalla litkulla putsaa niin hyvä tulee. Tosin vähän hankalammaksihan tuo menee jos kyseistä härpäkettä ei saa irti kamerasta.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: mvuori ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä