Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 4 years ago

En ole ihan samoilla linjoilla "eofoto":n kanssa tilastoista.
On tietenkin olemassa "tilasto-vale-emävale" -probleemi julkaistujen tietojen osalta, mutta luvuthan löytyvät puuhastelun jälkeen myös jokaisen merkin sivuilta.

.................................

Olen samaa mieltä siitä, että perinteisen muotoinen ja oloinen DSLR-kamera ei ole optimivehje videokuvaukseen. Myös siksi, ettei ammattitason DSLR-mallit ole varustettu kääntyvillä näytöillä, vaan lisähärpäkettä joutuu kytkemään jo pelkästään senkin vuoksi kameraan puhumattakaan muista releistä mitä lisävälinevalmistajat onnellisina tarjoavat.

Minusta 4K ei ole kuvausharrastajan toteutuma mihinkään suuntaan, vaikka terävämpää elävää kuvaa on ihan kiva saada ja siihen varmaankin mennään. Kuluttajan kannalta formaatti on kuitenkin hankala, koska sitä seuraava laitearsenaali täytyy joka tapauksessa uusia kokonaan videotykkejä ja tietysti näyttöjä myöten = aikaa, vaivaa, melkoisesti rahaa ja opettelua. HS/FullHD-farssi on jatkunut jo vaikka kuinka kauan ja jatkuu edelleenkin.

.................................

Itse olen sen kannalla, että peilitön FF tulisi rakentaa niin, että nykyiset runkopaksuudet pysyvät ja optiikat sopivat ja kukkuvat. En näe syytä pienentää konetta pienentämisen vuoksi. Eri kokoja ja malleja on nytkin sekavuuteen asti tarjolla. (Toki litteämpiäkin runkoja voi valmistaa tekniikan puolesta onnistuneesti FF-kennolle  kuten Leica M240 osoittaa.). Olen varma, että peilitön FF-kennoinen ja EVF:llä sekä vakaajalla varustettu runko voidaan rakentaa kohtuukokoiseksi ja siten monelle asiakasryhmälle sopivaksi. Mutta maailma on täynnä meitä konservatiiveja, joten joku koukku täytyy kamerassa olla jonka johdosta vuosien tai vuosikymmenien mieltymykset voisi painaa taka-alalle. Aika inhimillistä.

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistmisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

eofoto kirjoitti: Tosin jos jonkun mahdollisesti tulevan FF-peilittönän automaattitarkennus toteutetaan NEX-malleista tutulla hybridiperiaatteella, sen toimiminen vaatisi joka tapauksessa joko uusia optiikkoja tai vanhojen päivitystä, oli kyseessä sitten perinteinen A-mount tai joku muu.
Miksi nykyiset A-mountin lasit ei toimisi hybridi AF:llä?
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja nomad » 4 years ago

Tapiola2006 kirjoitti: En ole ihan samoilla linjoilla "eofoto":n kanssa tilastoista.
On tietenkin olemassa "tilasto-vale-emävale" -probleemi julkaistujen tietojen osalta, mutta luvuthan löytyvät puuhastelun jälkeen myös jokaisen merkin sivuilta.
Sen perusteella mitä olen nähnyt tilastoja eri lähteistä, ne taas tukevat eofoton esitystä. Hiuksia halkomatta voidaan kai kuitenkin sanoa, etteivät peilittömät järkkärit ole myyneet likikään niin hyvin kuin mitä niiden nauttima julkisuus antaisi odottaa.

Tuntuu, että valmistajat haluavat myydä kaiken meille kahteen tai kolmeen kertaan. Esim. niin, että ensi se peilittömän versio 1, sitten kehitysversio 2 parin vuoden päästä, ja kohta vielä se versio 3 jota kai valmiina ja tasapainoisena tuotteena voidaan pitää - toivottavasti.
Tapiola2006 kirjoitti: Itse olen sen kannalla, että peilitön FF tulisi rakentaa niin, että nykyiset runkopaksuudet pysyvät ja optiikat sopivat ja kukkuvat. En näe syytä pienentää konetta pienentämisen vuoksi. Eri kokoja ja malleja on nytkin sekavuuteen asti tarjolla. (Toki litteämpiäkin runkoja voi valmistaa tekniikan puolesta onnistuneesti FF-kennolle  kuten Leica M240 osoittaa.). Olen varma, että peilitön FF-kennoinen ja EVF:llä sekä vakaajalla varustettu runko voidaan rakentaa kohtuukokoiseksi ja siten monelle asiakasryhmälle sopivaksi. Mutta maailma on täynnä meitä konservatiiveja, joten joku koukku täytyy kamerassa olla jonka johdosta vuosien tai vuosikymmenien mieltymykset voisi painaa taka-alalle. Aika inhimillistä.
Minä taas toivoisin, että ei tehtäisi välimalleja vaan pitäydytään vanhassa kunnes ollaan valmiita suunnittelemaan homma kerralla uusiksi täysin käytetyn tekniikan ehdoilla. Siis tyyliiin Leica M, Nikon F. Kysymys on järjestelmistä joiden kasvattaminen täyteen mittaansa vie isoltakin valmistajalta luokkaa 10 vuotta.

A mounttiin jos saataisiin se peilitön, niin vanhat objektiivit todennäköisesti tarkentaisivat hitaammin kuin peilittömälle varsinaisesti suunnitellut versiot. Sitten tätä murrosta elettäisiin 5 vuotta ja uusia paremmin tarkentavia objektiiveja tiputeltaisiin markkinoille kunnes Sony huomaisi, että perhana, kilpailijathan ovat nyt tekemässä sitä puhtaalta pöydältä suunniteltua fx-peilitöntä. Ja ei kun kamalalla kiireellä kaikki uusiksi vaan... Silloin ainoa lohtu olisi varmaan se, että jonkinmoisella sovitteella niitä eri sukupolvien vanhoja objektiiveja voisi käyttää uudessa järjestelmässä. Saataisiin siis kaupaksi vielä kallis sovitekin ennen kuin porukka kyllätyisi vanhaan ja ostaisi uuden järjestelmän objektiivit.

Tähän kantaan toki vaikuttaa se, että olen still-kuvaaja, enkä koe peiliä ongelmaksi vaan vahvuudeksi. Enimmäkseen videoita kuvaava voi toki ajatella toisella tavalla.

ppotka
Viestit: 1704
Liittynyt: 7 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja ppotka » 4 years ago

eofoto kirjoitti:
Tapiola2006 kirjoitti: Mielenkiintoinen tilasto:

http://www.43rumors.com/cipa-report-on- ... -produced/
No joo, nuo vuoden 2012 tulokset ovat oikeastaan jo wanha juttu, ja noita tulkintojakin on useampaa sorttia. Tuo 43rumoursin tulinta koko alan tilastoista näyttäisi olevan enemmän metsässä kuin keskimäärin.
Cipan tilastot ovat aika selkeitä:

Vuonna 2012 järjestelmäkameroiden kokonaistoimituksista peilittömiä oli 19,6% ja DSLRiä vastaavasti 80,4%. Peilittömien toimitusmäärä vuonna 2012 oli suurempi kuin järjestelmäkameroiden kokonaistoimitusmäärä vuonna 2005. Järjestelmät olivat yhä kasvussa mutta kiinteäobjektiiviset menivät alas päin kaikissa kategorioissa.

Peilittömien osuudet järjestelmistä olivat:
Japani 45%
Eurooppa 13% (vaihtelee paljon maittain, Suomessa luokkaa 25%)
Amerikat 10%
Aasia (Japani pois lukien) 23%
Muut 30%

eofoto
Viestit: 517
Liittynyt: 5 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja eofoto » 4 years ago

ppotka kirjoitti: Cipan tilastot ovat aika selkeitä:

Vuonna 2012 järjestelmäkameroiden kokonaistoimituksista peilittömiä oli 19,6% ja DSLRiä vastaavasti 80,4%. Peilittömien toimitusmäärä vuonna 2012 oli suurempi kuin järjestelmäkameroiden kokonaistoimitusmäärä vuonna 2005. Järjestelmät olivat yhä kasvussa mutta kiinteäobjektiiviset menivät alas päin kaikissa kategorioissa.

Peilittömien osuudet järjestelmistä olivat:
Japani 45%
Eurooppa 13% (vaihtelee paljon maittain, Suomessa luokkaa 25%)
Amerikat 10%
Aasia (Japani pois lukien) 23%
Muut 30%
No yksittäiset tilastot voivat näyttää selkeiltä, mutta tuossa edellä kyse olikin niiden tulkinnoista ja tehdyistä johtopäätöksistä.
Yhtä erillistä tilastoa tulkittaessa pitäisi olla tiedossa ja käytössä myös siihen liittyvä laajempi asiayhteys ja mielekäs vertailukohta. Tuossa linkitetyssä tapauksessakaan näin ei välttämättä ole. Tässäkään tapauksessa meillä ei ilmeisesti ole varmaa tietoa edes siitä, mihin ilmoitetut numerot tarkalleen perustuvat, ja mikä on lähtökohta.

Noiden tietojen tulkintaan vaikuttaa oleellisesti se, puhutaanko kokonaistoimituksista tehtailta tukkureille, vai kokonaistoimituksista myyjiltä loppuasiakkaille. Tässä(kin) tapauksessa kyse on ilmeisesti vain toimituksista tehtaalta tukkureille, mikä ei vielä anna lähellekään oikeaa kuvaa kameroiden todellisesta menekistä, edes Japanin sisällä. Muusta maailmasta nyt puhumattakaan.

Todellisuudessahan tilanne on tällä hetkellä se, että peilittömien tarjona ylittää tietyissä kategorioissa reilusti kysynnän, siis ainakin Japanin ulkopuolella. Olympuksen, Panasonicin ja monen muun valmistajan hinnaston alapään vanhemmat mallit seisovat myyjien ja tukkureiden hyllyissä yhä myymättä, eivätkä ne tahdo mennä kaupaksi, vaikka hinta on enää n. puolet alkuperäisestä. Samalla kun tehtaat tunkevat ulos jo uusia malleja. Ainoastaan peilittömien huippumallit katoavat varastoista kohtalaisesti.

Samoten tuo peilittömien vuoden 2012 toimitusmäärien vertaaminen vuoden 2005 järkkärien toimituslukuihin on vähän harhaanjohtavaa tilasto-onaniaa, jos kontekstia ja lähtökohtaa ei oteta huomioon. Kun lähdetään liikkeelle nollasta, näyttää jo yhdenkin kameran myynti "100% kasvua". :)

Vuonna 2005 koko peilitöntä markkinasegmenttiä ei ollut edes olemassa, ja vuonna 2005 digitaaliset järjestelmäkamerat olivat vuoden 2012 tilanteeseen verrattuna vielä suht uusi asia nk. mainstream-markkinoilla. Niiden tekniset ominaisuudet, "haluttavuus" ja hintahaitari eivät olleet ihan samoja kuin tänä päivänä. Mikä on varmaan vaikuttanut myös senaikaisiin myyntimääriin. TS. vuoden 2005 järjestelmäkameroiden ja vuoden 2012 peilittömien toimitusluvut tehtaalta ovat merkityksetöntä metadataa peilittömien myynnin nykytilannetta arvioitaessa.

Jos tuota CIPA-tilastojen copy-pastettamista jatketaan saman tyyliin tämän vuoden puolelle, voitaisiin niillä esitellä tuota "rajua muutosvauhtia" tähän tapaan:

Peilittömien toimitukset viimeisen viiden kvartaalin osalta

K1 2012: 740 846 kpl
K2 2012: 882 783 kpl
K3 2012: 876 919 kpl
K4 2012: 1 456 054 kpl
K1 2013: 603 532 kpl

DSLR-kameroiden toimitukset viimeisen viiden kvartaalin osalta:

K1 2012: 3 386 386 kpl
K2 2012: 4 265 825 kpl
K3 2012: 4 557 378 kpl
K4 2012: 3 990 862 kpl
K1 2013: 2 600 765 kpl

Eli peilittömien toimitukset vuoden 2013 alussa olivat n. 80% vuoden takaisista, ja DSLR:ien toimitukset n. 76% vuotta aiemmasta.
Tässäkin tapauksessa kyse on siis vain toimituksista, eli todelliset myyntiluvut ovat todennäköisesti jotain ihan muuta. Esim. tuo peilittömien sukellus vuoden 2013 alussa kertonee jotain niiden todellisesta menekistä ja kehityksen suunnasta juuri tällä hetkellä. Tuo DSLR:ien suhteessa isompi hiipuminen tasoittunee jonkin verran vuoden mittaan. Olennaisempaa on se, että molemmat laskevat.

Mutta se tilastoista ja tilasto-onaniasta tältä erää. Pointtina tuossa aiemmassa kommentissa oli lähinnä se, että tuo otsikon "raju muutosvauhti" näyttäisi siis tällä hetkellä tarkoittavan lähinnä kameroiden kokonaismyynnin hiipumista, eivätkä pelkät Japanin tilastot vain yhdeltä vuodelta kerro vielä koko totuutta.

Ilman tilasto-onaniaakin voitanee päätellä sen verran, että peilittömät tulevat ja jyräävät, joskus, jahka ne aasialaistehtaat saavat pykättyä sellaisia malleja, joita aktiivikäyttäjät myös nipponilan ulkopuolella haluavat ostaa.

Quiquern
Viestit: 20251
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja Quiquern » 4 years ago

eofoto kirjoitti:
Ilman tilasto-onaniaakin voitanee päätellä sen verran, että peilittömät tulevat ja jyräävät, joskus, jahka ne aasialaistehtaat saavat pykättyä sellaisia malleja, joita aktiivikäyttäjät myös nipponilan ulkopuolella haluavat ostaa.
Toisaalta semmoiset kuvaajat voidaan jyrätä, kuvaatte näillä tai "odotatte ikuisesti ilman kameraa" kuten nämä kaikennielevät täälläkin sössöttävät.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

SakkeM
Kuvat.fi VIP
Viestit: 16586
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja SakkeM » 4 years ago

eofoto kirjoitti:
Esim. tuo peilittömien sukellus vuoden 2013 alussa kertonee jotain niiden todellisesta menekistä ja kehityksen suunnasta juuri tällä hetkellä. Tuo DSLR:ien suhteessa isompi hiipuminen tasoittunee jonkin verran vuoden mittaan. Olennaisempaa on se, että molemmat laskevat.
Tavallisimpia tilastojen käyttöön liittyviä virheitä on tehdä omien ajatusten mukainen johtopäätös.  Data kun ei kerro syitä.

Menekin lasku *voi* johtua yksinkertaisesti siitä, että kamerat ovat jo suuren yleisön käyttöön riittävän hyviä, ja isolla osalla väestä on jo kamera - tarvetta hankkia vuosittain uusi ei ole enää. Kehityksen kulusta taas ei voi päätellä sen perusteella yhtään mitään.
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

Eri maiden ja maanosien taloudelliset suhdanteetki merkinnevät jotain ihmisten kameroiden hankintahinkuun.
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 4 years ago

No, 20% myynnin pudotus K1ssä molempien esimerkkiryhmien osalta on mielestäni pudotus isolla Peellä.
Isompi (lue:kalliimpi) malli tuottaa enemmän, joskin asiakasryhmä on pienempi ja jos esim. johtavilla kännykkävalmistajilla myynti laskee > 20%, pissii pörssi ja hätähousuisimmat myyvät osakkeitaan ja lehdistö voivottelee...

Ihan toinen asia on se, tungetaanko markkinoille melkein yhtä hyviä malleja huippumallien kanssa liikaa. Siinä kohtaa ihmettelen kyllä valmistajien mallipolitiikkaa.

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja nomad » 4 years ago

Tapiola2006 kirjoitti: No, 20% myynnin pudotus K1ssä molempien esimerkkiryhmien osalta on mielestäni pudotus isolla Peellä.
Isompi (lue:kalliimpi) malli tuottaa enemmän, joskin asiakasryhmä on pienempi ja jos esim. johtavilla kännykkävalmistajilla myynti laskee > 20%, pissii pörssi ja hätähousuisimmat myyvät osakkeitaan ja lehdistö voivottelee...

Ihan toinen asia on se, tungetaanko markkinoille melkein yhtä hyviä malleja huippumallien kanssa liikaa. Siinä kohtaa ihmettelen kyllä valmistajien mallipolitiikkaa.
Niin tai näin, odottelen alennusmyyntien alkamista.

eofoto
Viestit: 517
Liittynyt: 5 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja eofoto » 4 years ago

SakkeM kirjoitti:
Tavallisimpia tilastojen käyttöön liittyviä virheitä on tehdä omien ajatusten mukainen johtopäätös.  Data kun ei kerro syitä.
No ihan kuten tuossa aiemmin jo totesin, yksittäisen tilaston voi kukin tulkita haluamallaan tavalla. Erilaiset tulkinnat taas johtavat herkästi turhiin kinasteluihin, vaikkei aihetta olisikaan. Siksipä sanoinkin, että se tilasto-onanointi saa omalta osaltani jäädä tähän, ja muut jatkakoon, jos virtaa on (ja näköjään on). Elämä on liian lyhyt muutenkin.
SakkeM kirjoitti: Menekin lasku *voi* johtua yksinkertaisesti siitä, että kamerat ovat jo suuren yleisön käyttöön riittävän hyviä, ja isolla osalla väestä on jo kamera - tarvetta hankkia vuosittain uusi ei ole enää. Kehityksen kulusta taas ei voi päätellä sen perusteella yhtään mitään.
Tuo markkinoiden saturaatio on varmaan todettu jo aikoja sitten tässäkin ketjussa, eikä nk. suuri yleisö ole tietääkseni koskaan hankkinutkaan uusia kameroita vuosittain. Se on pelkästään kameranörttien ja muiden vekotinhuppanoiden hommaa, ja osittain markkinakoneiston luoma harha.

Tuon yleisen laskusuunnan toteamisen tukena ovat tällä hetkellä myös empiiriset havainnot, eli kauppa ei näytä käyneen, eikä näytä käyvän tänäkään vuonna aiempaan malliin. Kyse ei ole pelkästään yhden japanilaisen tilaston tulkinnasta. Omalta osaltani olen seurannut kaupan kehitystä muista lähteistä ja muiltakin aloilta, kuten varmaan muutama muukin täällä.

Tosin kyllähän itse kukin varmaan tuntee tämänhetkisen taloustilanteen myös omissa munaskuissaan, ilman analyytikkojen selostuksiakin. Mutta tosiaan, se siitä, ja tilasto-onaniasta.
nomad kirjoitti: Niin tai näin, odottelen alennusmyyntien alkamista.
Minä en. Ostan uuden kameran sitten kun on tarve uudelle kameralle, ja fyrkkaakin sattuu olemaan tarpeeksi. Jos siihen tarpeen ajankohtaan osuu joku alennusmyynti, niin aina vaan parempi. Jos ei osu, niin ei voi mittään, rahnaa palaa vähän enemmän.
Jos taas kameravehkeitä ostaa vain siksi "ku nyt suap halavala", tulee herkästi hommattua semmoista, minkä hankinta jälkeenpäin harmittaa, tai käytetylle rahalle ilmaantuu muita, todelliseen tarpeeseen liittyviä reikiä. Esimerkkejä moisesta löytyy varmaan tämänkin foorumin myyntiosastolta aina välillä. :)

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

Eiköhän pokkaripuolella ole jo kännykät vieneet ne markkinat, superzoomit elää ehkä uutta renesanssia hurjien zoomikertoimien ja suhteellisen hyvän kuvanlaadun takia.
Peilittömät järkkärit tuskin kärsii markkinoiden kyllästymisestä, ne on kuitenkin kameroita joita käyttää freekin alut joista lopulta osasta tulee täys vekotinhulluja ja osa ihan oikeita valokuvaajia, eli tarve ei häivy minnekään, kyse on vaan siitä, mihin he kohdistavat jatkossa hankintansa.
Väitän edelleen, että taloudellinen taantuma siellä täällä, mm USA:ssa on osasyy hiipuneeseen myyntiin.
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja nomad » 4 years ago

eofoto kirjoitti:
nomad kirjoitti: Niin tai näin, odottelen alennusmyyntien alkamista.
Minä en. Ostan uuden kameran sitten kun on tarve uudelle kameralle, ja fyrkkaakin sattuu olemaan tarpeeksi. Jos siihen tarpeen ajankohtaan osuu joku alennusmyynti, niin aina vaan parempi. Jos ei osu, niin ei voi mittään, rahnaa palaa vähän enemmän.
Jos taas kameravehkeitä ostaa vain siksi "ku nyt suap halavala", tulee herkästi hommattua semmoista, minkä hankinta jälkeenpäin harmittaa, tai käytetylle rahalle ilmaantuu muita, todelliseen tarpeeseen liittyviä reikiä. Esimerkkejä moisesta löytyy varmaan tämänkin foorumin myyntiosastolta aina välillä. :)
Myönnän, en kuulu ylimpään tulodesiiliin, enkä hamikseni ole edes perinyt isosti :-( Toki ostaisin uuden kameran välittömästi jos nykyinen vaikka varastettaisiin tai se putoaisi ja särkyisi. Mutta enemmänkin alennusmyyntien odottelussa on kysymys ajattelun kypsymisestä - miksi ostaa aina uutta kun nykyisetkin vempeleet pelaavat hienosti eikä kuvieni laatu muutenkaan ole kalustosta kiinni. Siis häivähdys rationaalista ajattelua kaiken kulutushysterian keskellä.... Rationaalisuutta toki ruokkivat myös yleiset lamapuheet sekä rehellinen kuvauskokemus.

Juuri nyt on muutenkin helppo olla maltillinen ostopäätöksissään. Reaalituloilla mitattuna länsimaissa keskiluokka ja alemmat tuloluokat ovat köyhtyneet jo aika monta vuotta peräjälkeen. Samalla työttömyys ja etenkin nuorisotyöttömyys on lisääntynyt. Suomessa on on onneksi mennyt suhteellisen hyvin. Mutta siltikin näissä oloissa tarvittaisiin todella mullistava tuote jotta kameroita jaksettaisiin uusia vuoden-parin välein. 5-10 sitten kehitys olikin niin nopeaa, että tuommoista kaluston uusimissykliä saattoi perustella, mutta niin ei enää ole.

Saas nähdä mikä olisi se uusi tuote joka saisi minut tukemaan japanilaisten kameravalmistajien taloutta? Uusi entistä parempi peilikamera ei ole sellainen koska vaikka rungon ostaisinkin, niin hyviä objektiiveja on jo enemmän kuin tarvitsenkaan. Kroppikennoisen peilittömän uusin versiokaan ei ole se koska ne on nähty jo moneen kertaan, enkä noihin sorru enään muuta kuin erittäin hyvissä tarjouksissa. Isokennoisen pokkarin voisi ostaa pienellä alennuksella kakkkos(kolmos)kameraksi, mutta kameramarkkinoiden kokonaisuudessa noilla on kovin pieni rooli.

Elikkä ei hyvältä näytä kameravalmistajien kannalta. Olemme varmaan valokuvauksen digitalisoitumisen suurimman buumin jo nähneet. Tässä yhteiskunnallisesa tilanteessa myynnin selkeään lisäämiseen tarvitaan joko hyvät alennukset tai täysin killer-tuote - jota juuri nyt ei ole näköpiirissä.

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

nomad kirjoitti: Elikkä ei hyvältä näytä kameravalmistajien kannalta. Olemme varmaan valokuvauksen digitalisoitumisen suurimman buumin jo nähneet. Tässä yhteiskunnallisesa tilanteessa myynnin selkeään lisäämiseen tarvitaan joko hyvät alennukset tai täysin killer-tuote - jota juuri nyt ei ole näköpiirissä.
Kiva että olet sitä mieltä, että markkinat noudattavat sinun tilannetta ja käsityksiä tulevaisuudesta, mutta voin vakuuttaa, että sillä mitä sinulla on ja mitä sinä tarvitset ei todellakaan ole mitään merkitystä siihen miten markkinat toimii.
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja nomad » 4 years ago

markku55 kirjoitti:
nomad kirjoitti: Elikkä ei hyvältä näytä kameravalmistajien kannalta. Olemme varmaan valokuvauksen digitalisoitumisen suurimman buumin jo nähneet. Tässä yhteiskunnallisesa tilanteessa myynnin selkeään lisäämiseen tarvitaan joko hyvät alennukset tai täysin killer-tuote - jota juuri nyt ei ole näköpiirissä.
Kiva että olet sitä mieltä, että markkinat noudattavat sinun tilannetta ja käsityksiä tulevaisuudesta, mutta voin vakuuttaa, että sillä mitä sinulla on ja mitä sinä tarvitset ei todellakaan ole mitään merkitystä siihen miten markkinat toimii.
Jos olisin epäkohtelias niin en kirjoittaisi itsestäni vaan menisin  _sinun käsityksiin_ tulevaisuudesta.

Mutta hei 55, tämä on vapaa maailma jossa jokaisella kuluttajalla on vapaus huudella nettiin niin paljon kuin haluaa. Yllätä meidät ja kirjoita jotain asiantynkää äläkä haasta riitaa!

Avatar
Pelari
Paid subscriber
Viestit: 766
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja Pelari » 4 years ago

Jospa ne ovatkin ruvenneet kuvaamaan ihan oikeilla filmikameroilla.... (-;
-Älä tee asioita liian monimutkaisiksi-

eofoto
Viestit: 517
Liittynyt: 5 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja eofoto » 4 years ago

nomad kirjoitti: Myönnän, en kuulu ylimpään tulodesiiliin, enkä hamikseni ole edes perinyt isosti :-( Toki ostaisin uuden kameran välittömästi jos nykyinen vaikka varastettaisiin tai se putoaisi ja särkyisi. Mutta enemmänkin alennusmyyntien odottelussa on kysymys ajattelun kypsymisestä - miksi ostaa aina uutta kun nykyisetkin vempeleet pelaavat hienosti eikä kuvieni laatu muutenkaan ole kalustosta kiinni. Siis häivähdys rationaalista ajattelua kaiken kulutushysterian keskellä.... Rationaalisuutta toki ruokkivat myös yleiset lamapuheet sekä rehellinen kuvauskokemus.
Tässä taitaa olla kyse lähinnä näkövinkkelin ja tarpeen määrittelyn eroista. Valitettavasti minäkään en kuulu siihen ylimpään tuloluokkaan. Mutta useimmat varmaan tietävät sen sanonnan "köyhällä ei ole vara ostaa halpaa", ja valitettavasti tuossa lausahduksessa on vinha perä. Samoten se uusi kamera on joskus suhteellinen käsite. Kamera ei välttämättä ole upouusi, mutta se on silti "uusi" minulle. Etenkin käytettyjen kohdallahan alennusmyyntejä on vain harvoin, ja hankinta on tehtävä aina senhetkisen tarjonnan ja oman tarpeen mukaan. Tai jättää tekemättä.

Kyse oli siis nimenomaan tuosta olosuhteiden sanelemasta rationaalisesta ajattelusta. Monesti tosiaan on niin, että tarkoin harkittu ostos todellisen (akuutin) tarpeen mukaan hankittuna on järkevämpää kuin tarjouskampanjoiden mukaan juoksentelu, ku suap halavala. Monesti se on myös ainoa mahollisuus, jos sitä varallisuutta on vain rajallisesti. Asia korostuu entisestään, jos/kun se tarpeen mukaan ostettu kalusto tulee ansaintamekanismin osaksi. Noin muuten minullakaan ei ole mitään alennusmyyntien odottelua vastaan. Sekin on tosiaan ihan rationaalista toimintaa, silloin kun siihen on mahdollisuus, ja/tai alen ajankohta osuu juuri sopivaan ajankohtaan. Eli kun ei osteta käytännössä vain sitä halpaa hintaa tarpeellisen tuotteen sijaan.

Näin laman aikanakin ihmisillä on usein varaa siihen, mitä he todella haluavat ja mitä oikeasti arvostavat. Heräteostosten, eli mm. ale-ostosten jäädessä vähemmälle. Siksi etenkin lama-aikana kauppoja uusista ja kalliistakin kameroista syntyy, mutta silloin kun niin tapahtuu, hinnalla ei ole paljoa merkitystä. Ostajan tulotasosta riippumatta. Oikeastaan ilmiö näkyy noissa toimitettujen kameroiden tilastoissakin.

SakkeM
Kuvat.fi VIP
Viestit: 16586
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja SakkeM » 4 years ago

markku55 kirjoitti:
Kiva että olet sitä mieltä, että markkinat noudattavat sinun tilannetta ja käsityksiä tulevaisuudesta, mutta voin vakuuttaa, että sillä mitä sinulla on ja mitä sinä tarvitset ei todellakaan ole mitään merkitystä siihen miten markkinat toimii.
Kenekään yksilön mielipiteillä ja asenteilla ei tietenkään ole mitään merkitystä.

Mutta,  jospa Nomad sattuukin olemaan yksi niistä tavallisimmista ja suurinta osaa edustavista kuluttajista, sijoittuu keskimmäiseen kolmannekseen Gaussin käyrän vaihteluvälistä näine näkemyksineen?  On siis yksi monien puolesta, samaa näkökantaa edustaa muutama miljoona muutakin potentiaalista kameran ostajaa?

- Silloinhan markkinat toimivat tai ovat toimimatta just Nomadin  ja kaltaistensa näkemyksistä riippuen.
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...

Avatar
markku55
Paid subscriber
Viestit: 11459
Liittynyt: 5 years ago
Paikkakunta: Hanko

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja markku55 » 4 years ago

Niinpä, eli jospa...;)
Pyrin tekemään kaiken hyvin, mutta joskus vaan pakkaa tulemaan priimaa ;)))

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Raju muutosvauhti kameroiden valmistamisessa jatkuu

Viesti Kirjoittaja nomad » 4 years ago

markku55 kirjoitti: Niinpä, eli jospa...;)
markkua harmittaa kun Sony nyt luopuu puoliläpäisevästä peilistä. Tuohan on seurausta siitä kun 2011 kirjoitin dc.netissä, että en tykkää moisesta viritelmästä.

Vastaa viestiin