Avatar
pikkuteemu
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

7 years ago

Filmiaikaan oli ihmisiä joille riitti 200-400 ASA kinofilmistä saatava laatu. Kuvan sisältö oli tärkeämpi asiaa, joku tapahtuma, urheilukuva, henkilökuva, dokumentointi jne.. ja tästä poissulkeutuu nyt fine art 25ASA, isomman koon kuvaajat joiden vedoksia katsoessa piti henkisalpautua (ja tietysti Leicakuvaajien MTF-miehet).

400ASAa tarkoittaa kroppaamattomana ja oikein kehitettynä 20x30 cm vedosta kädestä katsottuna, filmivalinnoilla ehkä 30x40 cm..
Järkkärien tarkennuksissa tai ergonomiassa oltiin aika pian jo filkkarunkojen tasolla ja 6 mpixeliä vastasi minusta 400 ASAn filkkaa.

Missä kohtaa ohitettiin mielestänne digijärkkäreissä "riittävä taso", kuvaustyökaluksi?
 
fotomik
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 788
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

7 years ago

Omasta mielestäni "riittävä taso" kuvanlaadun osalta perhekuvaajalle kohdattiin Nikonin D70S:n aikoihin. Ensimmäisen lapseni dokumentoin sillä niin että henki salpautuu vieläkin kun printtejä selailee. Juu, niitä 30x40cm-printtejä.

Nyt tuolla D200sella kuvaan, ja onhan se sen pykälän kai parempi, ISO 1250:llä kuvailee lasta vielä ihan iloissaan. Harmillisen suuri rohjohan se on, pienempiä kameroita nykyisellä kuvanlaadulla peräänkuulutan.

Haistaako tästä mielipiteestä että Micro 4/3 olis kova asia? Kyllä.
"tuolla kun lojauttaa niin jo se on víttu jos karvat on vielä vinossa" - Pikkuteemu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä