Heiskis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 248

2 years ago

Onkos kellään jo kokemuksia samsung nx mini kamerasta??

Lähinnä kiinnostaa kohina taso vähässä valossa kuvattaessa..ja yleiset kommentit tietysi.

Ja nx mini d-mount adapter maksaa noin 35 euroa..

Käytän pentax q kameraa d-mount (8mm kaitafilmi) optiikoiden kanssa, mutta vähässä valossa kohina häiritsee still kuvissa.

Ps. No oletan että yli 36mm d-mount optiikalla nx minin kenno peittyy..
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10039

2 years ago

Eikös näissä ole 1" kenno. Samsungin oma vai Sony?
 
Heiskis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 248

2 years ago

Kyllä,
Netin mukaan 1", CMOS, 20MB...valmistajaa en löytänyt.

Mailman ohkaisin 1" sensorilla varustettu kamera...jonka vuoksi tuohon käynee sovitteella lähes kaikki kuviteltavissa oleva optiikka..

D-mount tele optiikka siis haalimaan, kun sitä vielä halvalla saa...niin ei homma kaadu ainakaan kennon keskustan resoluutioon...ja voi sitten kuvailla parin kympin Eurooppalaisilla linsseillä jotka hakkaa keskustan resoluutiossa tuhansien eurojen nikonit ja canonit...

Pitää vaan jotenkin selvittää eri optiikoiden peittokykyjä, reunaresoluutioita ja voiko eri optiikoissa avartaa d-mount kierrettä miten helposti...

Oma suosikini m4/3 kamerassa on Yvar 36mm, jonka olen modifioinut c-mount objektiiviksi...täysin peittää kennon..paras linssini keskipäivän auringossa kuvaamiseen (elokuva optiikan hyvä resoluutio ja pienempi kontrasti lienee syynä).
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10039

2 years ago

Olen Nikon 1 kamerassa kaikenmoista optiikkaa käyttänyt. Eipä tuossa hirveästi mieltä ole normaalikuvauksessa kun normaaliobjektiivikin muuttuu keskipitkäksi teleksi. Tietysti jossain käytössä 1" kenno ja 105mm makro voi olla kiinnostava yhdistelmä. Tai 300mm teleobjektiivi... Mutta kuten sanoin, ei ehkä normaalikuvaamiseen. Lisäksi mahdollinen CA korostuu kun pikselit ovat tiukassa ja kenno pieni. Mitään antiikkioptiikkaa on siis näihin turha yrittää.
 
Heiskis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 248

2 years ago

Joo,
D-Mount vaatii luultavasti yli 1 tuumaisen linssin peittääkseen kennon...ehkä jopa 1,5 tuumaisen, joten laajakulma hankala.

Toisaalta joku Japanissa oli kyllä modifioinut 36mm yvar lasin Leica M8 kameraan (ilmeisesti siis peittää tuonkin tyydyttävästi).

Ps. Ilmeisesti et ole kokeillut eurooppalaista laatu cine (tele?) antiikkia..päätellen kommentista 😏 ...on tosiaan ikävää, että nykyisin tehdään vain riittävän hyvää (toisaalta cine objektiivi saattoi maksaa insinöörin useamman kuukauden palkan erikoislasin ja käsityön takia)..
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10039

2 years ago

Minun kommentti perustui lähinnä kokeiluihin Nikonin FT1 sovitteella. Ponttini oli, että kuvakulma kapenee, 20mm laajis onkin normaaliobjektiivi, ja kokemukseni mukaan myös ca korostuu. Mutta jos objektiviit ovat laadultaan hyviä ja teleily kiinnostaa niin mikäs siinä ;-) Em. syistä suosittelisin näihin hommiin isompikennoista kameraa, jos sen speksit muuten vain passaa.
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10671
Paikkakunta: Tampere

2 years ago

nomad kirjoitti:
Ponttini oli, että kuvakulma kapenee,
(Ihmiselle, jolla on jo kokemusta minikennoisesta Pentax Q:sta saman objektiivivalikoiman kanssa, kannattaa tosiaan muistuttaa siitä...)
Matti Vuori
 
Heiskis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 248

2 years ago

Heh ;-)

Ohessa pentax q + Astro Berlin fernbildlinse 75mm f/5

Eli 75mm x 5,6 ..yli 400mm kinokokoon muutettuna..taskukokoinen tele...tällä kiva sohia.

Vaikka pentax q saa on kennostabilisaattori pitää pitää iso luku korkealla...ja kohinaa tulee kuviin.
Liitteet
WP_20150825_001.jpg

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: bronski71, markku55, tarsa, uusitorppa ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä