Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Nappe1
Viestit: 651
Liittynyt: 11 years ago
Paikkakunta: Kotka

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Nappe1 » 6 years ago

nomad kirjoitti:
1) Samsungin olisi kannattanut pitäytyä puoleen nyt esittelemistään pikseleistä (ja siinäkin olisi ollut enemmän kuin tarpeeksi)
Ihan henk. koht. mielipiteenä,
se segmentti mihin peilittömiä tällä hetkellä suunnataan, pärjää aivan varmasti 10-14 Mpixillä. Kaikki sen yli on ihan hukkaan heitettyä ahtamista. Isompia tarkkuuksia tarvitsevat ottakoot kinokoon järjestelmän tai jopa keskarikoon kameran, jotka on suunniteltukin tarjoamaan useamman kerroksen talon seinästä peittäviä julisteita varten tarvittavia tarkkuuksia ilman että puhtaudesta tarvitsee tinkiä.

itsellä on peilillinen 10Mpix runko eikä pikselimäärä ole koskaan osoittanut vähyyden merkkejä. Ihan muissa seikoissa on se parantamisen vara.
Lopetti kuvaamisen siinä muodossa kun se tällä foorumilla tunnetaan.

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 6 years ago

Kaiken tämän selvityksen jälkeen olen yhä enemmän sitä mieltä ettei Samsungin tyttöjä ja poikia kannata aliarvioida.

Jokainenhan meistä toivoon mitä erilaisempia tuotteita, joista toiset ovat tuotantokelpoisia ja toiset järkevään hintaan eivät.

Nokia-heitolla tarkoitin tässä kamerakeskustelussa esim. yrityksen suhtautumista N8:n kameraosan selkeisiin mutta tarpeettomiin puutteisiin ja surkean käyttöliittymään (no, paremman liittymän sai kyllä 3 eurolla Saksasta).

Näytön osalta muutenkin puhelin voi olla ongelmallinen, jos siihen ei saa järkevästi kiinni EVFää tai kääntyvää näyttöä. Myös kaikissa pienissä kameroissa pahin käytön este on kiinteä näyttö - olipa se sitten yli tai alle 3 tuumaa, yli tai alle 1 Milj pikseliä.

Puhelimen ergonomia on ihan syystäkin toisenlainen kuin kameran. Mielestäni on ero tunkeeko kameran korvaan vain yrittääkö siitä tihruta jollain tavoin läpi ;)

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja nomad » 6 years ago

Tapiola2006 kirjoitti: Kaiken tämän selvityksen jälkeen olen yhä enemmän sitä mieltä ettei Samsungin tyttöjä ja poikia kannata aliarvioida.
Ei varmaankaan ole kysymys tyttöjen tai poikien aliarvioimisesta sillä isot ja strategiset päätöksethän tehdään johtokunnassa missä sedät istuvat.

Se mitä on kuulutettu koskee ihan tavallisia likimain jokaisen käyttäjän kannalta relevantteja ominaisuuksia. Jos nyt kärjistän, niin kameran suora yhteys facebookiin kiinnostaa noin 1000 kertaa laajempaa käyttäjäkuntaa kun likimain jokaisessa kamerassa näkyvästi esillä oleva mahdollisuus valita 12 valkotasapainoarvosta se mieleisin. Mikseivät johtokunnan sedät ole huomanneet tätä? He eivät ilmeisesti sen enempää valokuvaa kuin käytä sosiaalista mediaakaan?

Samsung on se firma, jolta kameran uudistaminen älypuhelimen suuntaan olisi onnistunut varmaan paremmin kuin Canonilta, Nikonilta tai vaikka Olympukselta. Siksi asia on keskustelemisen arvoinen juuri Samsungin tapauksessa.
 
Tapiola2006 kirjoitti:Puhelimen ergonomia on ihan syystäkin toisenlainen kuin kameran. Mielestäni on ero tunkeeko kameran korvaan vain yrittääkö siitä tihruta jollain tavoin läpi ;)
Olet nyt ymmärtänyt jotain väärin, ei tästä ole kai keskusteltukaan. Siis ergonomian tasolla. Kameran ergonomiaa ei nimittäin tarvitse juuri muuttaa. Kameroissahan alkaa olla jo käyttöliittymä kunnossa vaikkapa kameralaukussa tapahtuvaan webbisurffailuun tai kuvien uppaamiseen tämän foorumin kuvagalleriaan. Tarkoitan sitä kolmen tuuman kosketusnäyttöä.

Innovaatio on nyt niin itsestäänselvä, ettei siitä voi edes puhua "innovaationa". Kysymys on ainoastaan siitä kuka ehtii ensin. Periaatteessahan langattomat yhteydet sekä kosketusnäytöllä pyörivät nettiselain ja aplikaatiot voivat löytyä vakka siitä Nikonin uudesta D4:stä. Lehtikuvaajat keksisivät kyllä noin 3 minuutissa miten noita käytetään (hehän jo käyttävät samantyyppisiä sovelluksia). Tai sitten sama nähdään jossakin Applen uudessa tuotteessa jossa iPhonen tekniikkaa kehystetään kameran kuorilla ja linssistöllä.
Viimeksi muokannut nomad, 1.9.2011 klo 15.32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Quiquern
Viestit: 20251
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Quiquern » 6 years ago

Nappe1 kirjoitti: tuotetaan todellista taidekamaa. Noh, eipähän tartte art filttereitä softaan.)
Taideviha valokuvauspiireissä on tosiaan erikoinen ilmiö.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

Quiquern
Viestit: 20251
Liittynyt: 12 years ago
Viesti:

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Quiquern » 6 years ago

Nappe1 kirjoitti: C) tehdään kuten Nikon peilittömän kanssa: kehitetään laite valmiiksi hyllylle odottamaan ja kyttäillään tilannetta siihen pisteeseen kunnes kilpailun takia se on pakko tuoda myyntiin. Siihen asti lypsetään asiakkailta varmasta vanhasta tekniikasta pikkuparannuksin ainakin 2-3 sukupolvea, ehkä jopa hieman toivoen että sitä olemassa olevaa tuotetta ei tarvitsisi koskaan tuoda myyntiin. (koska se sotkee oman malliston tasajaon ihan täysin tyystin, eikä sitä voida sijoittaa mihinkään ilman että jonkun muun oman segmentin myynti kärsii.)
Tai sitten Nikonilla on töissä joku, joka harrastaa valokuvausta? Sitä missä "vanha" on parempaa, kehitys on tosin kehitystä vaika se kulkisikin huonompaan suuntaan, kuten nettivalokuvaajanörtit -Samsungillakin tietävät.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 6 years ago

Aikalaisekseen hyvä kamera ja Nokian puhelin yhdistettiin jo vuosia sitten. Uudempina versioina Panasonic esitteli kameramalleja, joissa on puhelin Japanin markkinoille noin vuosi sitten. Jos kaikki maailman soittajat haluaisivat puhelimen kameraan niin tokihan se olisi tehty ajat sitten.

Voipi vaan olla että kaikki eivät ole niin kiinnostuneita Facebookista (kuvaajia kiinnostanee ehkä Google +). Mulla on puhelimessa tämän hetken paras (joka ei ole paljon) kamera, gps ja siedettävästi toimiva nettiyhteys, joka osaa heittää kuvatun kuvan Facebookin. Mitä sitten? Tekeekö se elämän paremmaksi ? Tekeekö se kuvat paremmiksi ? Parantaako se harrastuksen tasoa / laatua / nautittavuutta ? Tuskin.

Kyllähän joku Nikon D4/D5/D...jotain voidaan varustaa lähetysyksiköllä ja tarpeellisilla ohjelmilla niin että suuremmatkin tiedostot lähtevät saman tien (kuten niissä on ollutkin). Eipä vaan ole ollut se ensimmäinen ominaisuus, jota kiljuen on haettu.

Nikonin yksi pokkarimalli oli viime tai toissa vuonna Euroopan eniten myyty kamera. Miksi ? Sen selvityksen voisi kaivaa ja lukea mitkä ovat markkinatutkimuksen tulokset.

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja nomad » 6 years ago

Eli menneellä perustelet tulevaa?

Melkein olisin valmis lyömään vetoa siitä että tosiasiat puhuvat kyynisyyttäsi vastaan. Maailma tuntuu täyttyvän kuvista joita innolla jaellaan. Jokainen tuon havaitsee. Silti valmistajat pukkaavat ulos pikkukameraa joiden pointti on pikselimäärä eikä kuvien jakamisen helppous. Olenko ainoa joka näkee tuossa ristiriidan?

mvuori
Viestit: 10582
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Tampere

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja mvuori » 6 years ago

nomad kirjoitti: Innovaatio on nyt niin itsestäänselvä, ettei siitä voi edes puhua "innovaationa". Kysymys on ainoastaan siitä kuka ehtii ensin.
Inventio on innovaatio vasta sitten, kun joku tekee siitä menestyksen.
Matti Vuori

SakkeM
Kuvat.fi VIP
Viestit: 16586
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja SakkeM » 6 years ago

Tapiola2006 kirjoitti: Mulla on puhelimessa tämän hetken paras (joka ei ole paljon) kamera, gps ja siedettävästi toimiva nettiyhteys, joka osaa heittää kuvatun kuvan Facebookin. Mitä sitten?
Sitä vaan sitten, että sinä et ole niitten palveluitten kohderyhmää. Ne 100 000 teiniä, jotka pyörivät FB:ssä koulun välitunnilla, ovat.

Ja ne 100 000 teiniä ostavat 99 999 kamerakännykkää enemmän kuin sinä.
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 6 years ago

Olet varmasti oikeassa. Siksi ne eivät osta digipokkareita.

Säälittävää on, että tyypilliseen jenkkityyliin laaduksi kelpaa mikä vaan. Muistanen varmaankin 110-filmit, kiekkokamerat ym. suurten massojen roskakuvatuotannon. Tämä ei sitten tarkoita sitä, että mielestäni joka pokkarissa tai kännykässä pitäisi olla 20 megapikkelssin kenno.

Puhelin mainitsemallesi käyttäjäkunnalle on se ykkösasia.
Viimeksi muokannut Tapiola2006, 1.9.2011 klo 20.39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja nomad » 6 years ago

"Teineistä" saati "massojen roskakuvista" puhuminen on nyt ehkäpä _pikkuisen_ alentavaa. Vaikka onhan tuo toki siinä mielessä ymmärrettävää, että kuvia jakeleva ihmistyyppi pitää jotenkin konkretisoida (jos asia ei satu vielä olemaan itselle omakohtaisesti tuttu).

Mutta että "teini"??? Minä tunnen myös mummoja jotka postailee facebookiin ja picasaan kuvia orkideoistaan ja Karjalan matkoistaan. Ja tietty perhematkailuun kuuluu nykyisin myös tuo sama juttu, postikortin sijaan laitetaan kuvia näkyville.

Kysymys on siis ihan tavallisesta maallikkojen kuvankäytöstä. Siis sellaisten ihmisten jotka periaatteessa saattaisivat olla tämän 21.6mpx Samsungin ostajakuntaa. He eivät ehkä ole aktiiviharrastajia tms. mutta kyllähän tuommoisilla arkipäiväisellä kuvilla (ja niidenjakamisella) tärkeä merkitys ihmisille on, ei sitä sovi väheksyä.

OK. Olen ehkä naiivi kun kuvittelen, että olisi hyvä palvella ihmisten tarpeita sen sijaan että tuputetaan heille uutta ja kallista irto-objektiivista kameraa hirveällä resoluutiolla...

Avatar
Tapiola2006
Viestit: 9750
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Tapiola2006 » 6 years ago

Tarpeet synnytetään, kuten Facebook. Siinä olet oikeassa että kun tarve on luotu on hyvä bisnes tuottaa sen toteuttamiseksi tavaraa. Syy ostaa jotain on silloin valmina.

Siinä kohdassa olen vielä pihalla että missä on se varsinainen innovaation osuus kun puhutaan kameran ja puhelimen yhdistämisestä.

Force
Viestit: 5
Liittynyt: 10 years ago
Paikkakunta: Lahti

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Force » 6 years ago

Tapiola2006 kirjoitti:
Tarpeet synnytetään, kuten Facebook. Siinä olet oikeassa että kun tarve on luotu on hyvä bisnes tuottaa sen toteuttamiseksi tavaraa. Syy ostaa jotain on silloin valmina.

Siinä kohdassa olen vielä pihalla että missä on se varsinainen innovaation osuus kun puhutaan kameran ja puhelimen yhdistämisestä.
Eihän tässä nyt puhelinta kameraan olla yhdistämässä, vaan mielestäni joku kameravalmistaja voisi yhdistää esim. wlan-yhteyden puhelimeensa ja mahdollisuuden yhdistää esim. juuri facebook tili kameraan siten, että nappia painamalla voi lähettää nappaamansa kuvan facebookin galleriaan. Mielestäni olisi aivan loistava ominaisuus jos hyvän otoksen napattuaan voisi samantien lähetellä sen eteenpäin eikä tarvitsisi ensin siirtää kuvia koneelle. Ihme ja kumma jos ei tuollaista ala jossakin vaiheessa tulemaan...

SakkeM
Kuvat.fi VIP
Viestit: 16586
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja SakkeM » 6 years ago

Tapiola2006 kirjoitti:
Tarpeet synnytetään, kuten Facebook. Siinä olet oikeassa että kun tarve on luotu on hyvä bisnes tuottaa sen toteuttamiseksi tavaraa.
Näin tekin mm. George Eastman jo v. 1888, eihän tuossa mitään uutta ole.  Henry Ford....  Paremminkin nämä menestyjät ovat osanneet lukea peliä ja vastanneet suurten ihmismäärien tarpeisiin.

Vastakohtana sitten joku Leica, joka on yrittänyt Vuittonin konstia ja tuottanut eliittikamaa harvalukuiselle joukolle - konkurssihan se siitä.

Kuvaamiseen on suurilla ihmisjoukoilla (ei kameraharrastajilla)  liittynyt aina sekin aspekti, että kuvaa näytetään jollekin.  Erilaiset EasyShare-viritelmät ovat olleet hittejä.  Yhteinen rahvas käyttää kameroita ja kuvia sosiaalisesti, kuvia jaellaan ja laitellaan katseltaviksi.  Piirongin laatikkoon kolmen viikon pusaamisella väsätty kulmistaan käpertynyt printti viime talven hangista ei nyt just kiinnosta, sen sijaan tutuille halutaan näyttää mitä just nyt töihin tulleessa tuli vastaan.

Meillehän valinta on itsestään selvä - se lumikinosprintti on paljon arvokkaampi, kun sen eteen on tehty nIIIIn paljon duunia.  Yleisen arvomaailman viitekehyksessä harrastuksen eri muotojen asettaminen arvojärjestykseen on vaikeammin perusteltavissa - paitse että "mun on paree"  tietysti.  Kuvien käyttö tiedonvälitykseen on ihan yhtä hyväksyttävää kuin niitten nysvääminen piirongin pohjille.  Ja siihen näppärästi soveltuva laite on ihan yhtä (no ei nyt ihan, tietenkään, mutta sanotaan niin) hyväksyttävä harrastusväline kuin  kuvauskone, jonka nimikin on jo hartaustilaisuuksien syy.
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...

SakkeM
Kuvat.fi VIP
Viestit: 16586
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja SakkeM » 6 years ago

Force kirjoitti:
joku kameravalmistaja voisi yhdistää esim. wlan-yhteyden puhelimeensa ja mahdollisuuden yhdistää esim. juuri facebook tili kameraan siten, että nappia painamalla voi lähettää nappaamansa kuvan facebookin galleriaan.
Eiks noita ole ollut jo kauan?  Nikonilla ainakin D1-mallista alkaen, lisävarusteena tosin.
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...

Heiskat
Viestit: 728
Liittynyt: 8 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Heiskat » 6 years ago

SakkeM kirjoitti:
Tapiola2006 kirjoitti:
Tarpeet synnytetään, kuten Facebook. Siinä olet oikeassa että kun tarve on luotu on hyvä bisnes tuottaa sen toteuttamiseksi tavaraa.
Näin tekin mm. George Eastman jo v. 1888, eihän tuossa mitään uutta ole.  Henry Ford....  Paremminkin nämä menestyjät ovat osanneet lukea peliä ja vastanneet suurten ihmismäärien tarpeisiin.

Vastakohtana sitten joku Leica, joka on yrittänyt Vuittonin konstia ja tuottanut eliittikamaa harvalukuiselle joukolle - konkurssihan se siitä.

Kuvaamiseen on suurilla ihmisjoukoilla (ei kameraharrastajilla)  liittynyt aina sekin aspekti, että kuvaa näytetään jollekin.  Erilaiset EasyShare-viritelmät ovat olleet hittejä.  Yhteinen rahvas käyttää kameroita ja kuvia sosiaalisesti, kuvia jaellaan ja laitellaan katseltaviksi.  Piirongin laatikkoon kolmen viikon pusaamisella väsätty kulmistaan käpertynyt printti viime talven hangista ei nyt just kiinnosta, sen sijaan tutuille halutaan näyttää mitä just nyt töihin tulleessa tuli vastaan.

Meillehän valinta on itsestään selvä - se lumikinosprintti on paljon arvokkaampi, kun sen eteen on tehty nIIIIn paljon duunia.  Yleisen arvomaailman viitekehyksessä harrastuksen eri muotojen asettaminen arvojärjestykseen on vaikeammin perusteltavissa - paitse että "mun on paree"  tietysti.  Kuvien käyttö tiedonvälitykseen on ihan yhtä hyväksyttävää kuin niitten nysvääminen piirongin pohjille.  Ja siihen näppärästi soveltuva laite on ihan yhtä (no ei nyt ihan, tietenkään, mutta sanotaan niin) hyväksyttävä harrastusväline kuin  kuvauskone, jonka nimikin on jo hartaustilaisuuksien syy.
Amen tuohon - olen harvinaisen samaa mieltä kanssasi.

T: Tomi

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja nomad » 6 years ago

Tapiola2006 kirjoitti:
Tarpeet synnytetään, kuten Facebook. Siinä olet oikeassa että kun tarve on luotu on hyvä bisnes tuottaa sen toteuttamiseksi tavaraa. Syy ostaa jotain on silloin valmina.
Se "synnytetäänkö tarpeet" on aika perimmäinen kysymys. Ymmärrän kyllä yhteiskuntakriittisen pointtisi, mutta siltikin uskon ihmisen aktiivisuuteen. Emme me kai pelkkiä kapitalismin marionettejä ole? Ajattelisin siis niin, että on myös tilanteita joissa tarpeet ovat jo syntyneet, mutta tavarantuotanto laahaa perässä.

Jos "tarpeiden synnyttämisestä" puhutaan, niin pikselimäärä lienee tästä paraatiesimerkki. Kuka tarvitsee lisää pikseleitä? Väittäisin että jo vuosituhannen vaiheessa omistamassani 4mpx Ixuksesssa oli ihan tarpeksi pikseleitä. Ihmiset haluavat "teräviä kuvia" ja tätä heille mainostetaan lisäpikselien kautta - huijausta.
Tapiola2006 kirjoitti: Siinä kohdassa olen vielä pihalla että missä on se varsinainen innovaation osuus kun puhutaan kameran ja puhelimen yhdistämisestä.
Ammatin puolesta minulle on tuttu Joseph Schumpeter. Hänen innovaatiokäsityksensä on kait se kaikkein klassisin. Nyt on typerää viitata wikipediaan, mutta teen sen kumminkin. Toivottavasti tämä selvittää asiaa.
  1.  Uuden tuotteen esittely - sellaisen, joka ei ole kuluttajille entuudestaan tunnettu tai uuden laatuisen tuotteen.
  2. Uuden tuotantotavan tai -menetelmän esittely, jonka ei tarvitse millään muotoa olla tieteellisesti uusi, ja joka voi olla myös uusi tapa kaupallistaa hyödyke.
  3. Uuden markkinan avautuminen - sellaisen, jossa tuotetta ei aikaisemmin ole ollut kaupan, olivatpa nämä markkinat olleet olemassa jo aikaisemmin tai eivät.
  4. Uuden raaka-aineen ja puolivalmisteen toimituslähteen haltuunotto, jälleen riippumatta siitä, oliko toimituslähde ollut olemassa jo aikaisemmin vai luotiinko se ensimmäistä kertaa.
  5. Uuden teollisen markkinarakenteen toteuttaminen, kuten monopoliaseman luominen tai purkaminen.
Elikkä pikselimäärän kasvattamista en osaa pitää scumpeteriläisittäin innovatiivisena, mutta älypuhelimen tiedonsiirto-ominaisuuksien ymppääminen kameraan saattaisi jo innovaatiosta käydäkin. Vrt vaikkapa kohdat 1. ja 3.

Force kirjoitti:Eihän tässä nyt puhelinta kameraan olla yhdistämässä, vaan mielestäni joku kameravalmistaja voisi yhdistää esim. wlan-yhteyden puhelimeensa ja mahdollisuuden yhdistää esim. juuri facebook tili kameraan siten, että nappia painamalla voi lähettää nappaamansa kuvan facebookin galleriaan. Mielestäni olisi aivan loistava ominaisuus jos hyvän otoksen napattuaan voisi samantien lähetellä sen eteenpäin eikä tarvitsisi ensin siirtää kuvia koneelle. Ihme ja kumma jos ei tuollaista ala jossakin vaiheessa tulemaan...
Just noin. Emme me kai ole kameralla soittamaan ryhtymässä? Ei kai iPadillakaan soitella muita kuin korkeintaan Skype-puheluita vaikka siinä onkin 3G ominaisuus?

Ja kyllähän valmistajat jo osittain tälle linjalle ovat lähteneetkin. Minä kuvaan esim. Nikonilla ja Niksulla on se "my Picture Town" - viritys. Homma on vain niin kökkö, että tuskin sitä moni käyttää. Rajoitettu tietsikan softaan liittyvä viritys ei ole kovinkaan kiinnostava. Tarvitaan avoin ja kameraan integroitu tapa jaella kuvia. On aivan itsestänselvää, että tuommoinen viehättäisi laajaa käyttäjäkuntaa.

Ölumies
Viestit: 474
Liittynyt: 7 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja Ölumies » 6 years ago

Tämä Samsungin kamera ei ole välttämättä suunnattu valokuvauksenharrastajille, vaan ensimmäistä kameraa ostaville. Se on vähän kuin tiekkareissa (kun tuijotettiin sitä prossuntehoa ja sitten kovon kokoa), kansa kattoo Gigantin mainoksesta, jotta paljonkos siinä on niitä mekapikkelssejä (=markkinoille on luotu normi, joka helposti kuvaa maallikolle tuotteen erinomaisuutta)!

nomad
Viestit: 10047
Liittynyt: 10 years ago

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja nomad » 6 years ago

Ölumies kirjoitti: Tämä Samsungin kamera ei ole välttämättä suunnattu valokuvauksenharrastajille, vaan ensimmäistä kameraa ostaville. Se on vähän kuin tiekkareissa (kun tuijotettiin sitä prossuntehoa ja sitten kovon kokoa), kansa kattoo Gigantin mainoksesta, jotta paljonkos siinä on niitä mekapikkelssejä (=markkinoille on luotu normi, joka helposti kuvaa maallikolle tuotteen erinomaisuutta)!
Mutta minäpä luulen, että ette saa äidilleni uutta kameraa myytyä ennen kuin siinä on ominaisuus jolla saadaa ne Karjalan reissun ja mökkiviikonlopun kuvat livakasti Picasaan. Ja orkideakuvat Facebookiin. Ihan sama kuinka paljon on pikkelsiä, tarvitaan oleellisia parannuksia vrt. nykyinen powershot.

Ja mitä taas tyttäreeni tulee, niin häntä ei oma kamera kiinnosta ellei se pysty kilpailemaan älypuhelimen kanssa kuvien jakamisessa. Hän kuuluu nimittäin siihen suureen joukkoon nuoria ihmisiä, jotka eivät juuri tietokoneella viihdy, mutta ovat silti aktiivisia netin käyttäjiä.

Kelle tämä Samsung siis myydään? Ei tuo varmaan valokuvauksen aktiiviharrastajillekaan kelpaa.

steelduck
Viestit: 82
Liittynyt: 8 years ago
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Vs: Samsung NX200: 21.6Mpix 1.6xcrop

Viesti Kirjoittaja steelduck » 6 years ago

SakkeM kirjoitti: Vastakohtana sitten joku Leica, joka on yrittänyt Vuittonin konstia ja tuottanut eliittikamaa harvalukuiselle joukolle - konkurssihan se siitä.
Häh?

"Leica closes fiscal year 2010/2011 with record sales and intends to pay dividend to
shareholders"

.. ja itse asiaan. Vaikuttaa siltä, että "vakavan harrastajan" kameroissa on tänä vuonna taas sähköinen tai optinen etsin. Itse ainakin ohitin tuon Samsungin olankohautuksella, kun siinä ei moista ole. Sonyn Nex7 taas kiinnostaa kovasti. 
Viimeksi muokannut steelduck, 2.9.2011 klo 10.25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa viestiin