Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18389
Paikkakunta: Karjaa

3 weeks ago

SD Quattro H vs D850

https://www.dpreview.com/forums/thread/ ... t-60111703


https://www.google.fi/search?q=sigma+sd ... 0&bih=1331 Kahvan kanssa näyttää jo enemmän kameralta kuin kummajaiselta.


https://www.scandinavianphoto.fi/tuote/ ... -kamerahus 1465€, siis D750 hintaluokkaa. https://www.rajalacamera.fi/nikon-d750-runko.html

Huomasin väitteen että kyseessä on peilitön järjestelmä, johon olisi kaikkein eniten vaihtoehtoja objektiiveiksi. Johtuu siitä että Sigma tarjoaa omaa kiinnitystään kaikkiin objektiiveihinsa. Ihan eri asia on tietenkin käytettyjen markkinat.
 
romano
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 61

3 weeks ago

Mielenkiintoista lukea tämä vanha keskustelu. Päätin sitten olla sotkeutumatta quattro-kennoon. Myin DP1M;n pois (sain melkein kaksi kertaa enemmän siitä kuin ostaessani sen uutena vuosia sitten). Kyllä kirpaisi, mutta turha sitä oli käyttämättömänä pitää ja se rahoitti täyskäriä muutaman muun vähälle käytölle jääneen kameran kanssa. Foveon-kennosta kaipaan käsittämättömän tarkkaa kuvaa, mutta Pentax K-1 vie silti ylivoimaisen voiton, pääasiassa laajan dynamiikan ansiosta. On oikeastaan pitänyt opetella uudestaan se, että kuvia voi ottaa myös epätäydellisissä olosuhteissa. Sigma tuli kaivettua esiin vain kun valaistus ym. oli täydellinen heikon dynamiikan kennolle. Ehkä joskus eläkkeellä on sitten aikaa pelata useammilla kameroilla. Toivottavasti Sigmoja saa sitten vielä.
 
Heiskis
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 248

2 weeks ago

Onko tämän kennotyypin vertaus diafilmi/velviaan oikeutettu?

Ja jos on niin eikös tämä olisi passeli maisemakuvaukseen (tietysti puoliharmaa yms. suotimien kanssa)??
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18389
Paikkakunta: Karjaa

2 weeks ago

Edellä haikailtiin takaisin Merrillin kennoon, mutta voi vastapainoksi lukea "burmanmin" huomiot: http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... 3#p1245803


Tapiola2006 kirjoitti:
No, DNG tekee hyvää Quattron myynnille joka tapauksessa.

https://www.dpreview.com/news/943923349 ... sd-quattro

Opinion: Shooting DNG on the Sigma sd Quattro H is a game changer
Published Apr 9, 2017
https://www.dpreview.com/opinion/997724 ... ts-dng-raw
 
romano
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 61

1 week ago

Toivotaan kaikkea parasta Sigmalle. burmanm taitaa tuolla kuitenkin pyöritellä juuri niitä samoja teknisia faktoja, jotka ovat olleet keskusteluissa pitkään. Quattrossa tehollisesti tiputettiin muiden värien paitsi sinisen resoluutio neljäsosaan valoherkkyyden parantamiseksi ja se kostautui siinä, että osa Foveonin eduista menetettiin eikä tarpeeksi herkkyyttä kuitenkaan saatu tilalle. DP1M ja Foveon oli joka tapauksessa kamera joka sai minut toden teolla innostumaan digitaalikuvauksesta, osittain siksi koska se tarjosi todellisia haasteita ja onnistuminen palkittiin sitten poikkeuksellisella lopputuloksella. Hankin jopa salaman sille ja käytin sitä sitkeästi yleiskamerana. Parhaimmillaan se oli (on) pyöröpolarisaatiosuotimen kanssa ulkona hieman ennen sinistä hetkeä. Liian paljon ennen ja taivas palaa puhki, liian paljon jälkeen ja valo ei enää riitä. Tällä hetkellä Pentax K-1 ja tarvittaessa pixel shift kuitenkin tuntuivat järkevämmältä yhdistelmältä kuin quattro-kennoisen Sigman hankkiminen.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä