heksa
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 540
Paikkakunta: T:re

11 years ago

Krääh. Pitääpä uppoutua manuaaliin. Kyllä mä sen luin silloin kun kameran ostin, mutta en tuollaista muista. Hyvin mahdollista kyllä, en ala sen enempää kinaamaan.
 
juice
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 973
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

11 years ago

[quote=""heksa80""]
Osaisiko joku heittää jotain linkkiä tms., missä voisi tutustua noihin tarkennussysteemeihin? (Itsellä kamerana 350D)
[/quote]

Tässä on hiukan infoa fokusoinnista: http://www.fredmiranda.com/forum/topic2/241524

Huomaa tämä kohta joka on aika monelle epäselvä:
[quote=""fredmirada""]The actual focus sensor arrays are three times larger than the viewfinder marks. A user could put an intended subject in the mark, but if there is a strong detail just outside the mark (but within the sensor area), the camera would focus on that strong detail. This is a source of much of the complaints of the back- or front-focusing -- especially with the "ruler tests." Also, as far as the camera is concerned, a focus lock on anything within the sensor area is good, which sometimes covers more area than the photographer intended.[/quote]

Tässä on hieman ohjeita fokustestaukseen: http://www.photo.net/learn/focustest/, mutta huomaa että tuolla menetelmällä fokusointisensorin on todellakin peitettävä vain tuo keskimmäinen viiva eikä missään nimessä yllettävä viivoitetulle alueelle. (eli kuvaa siis riittävän läheltä)
Tässä on hieman parempi testikartta: http://www.canon-dslr.com/Canon_Jan05/C ... s_Test.htm, mutta se on hieman työläämpi valmistaa koska se vaatii enemmän teippailua.

Tässä dokumentissa on mielestäni paras esitys siitä kuinka kameran autofokusjärjestelmä toimii: http://doug.kerr.home.att.net/pumpkin/Split_Prism.pdf
Itseasiassa siinä on kuvattu sekä manuaalinen fokusointi tähyslasia ja leikkoprismaa käyttäen että autofokus joka toimii aika pitkälle samalla periaatteella.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä