Avatar
J.Vuokko
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 8375
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

4 years ago

Olen huomannut, että ilman leikkoa en esim. pysty tarkentamaan varmatoimisesti 24mm f/2 -objektiivia, kamerasta riippumatta (vanhan ajan tähyslasillisia ja uuden ajan kirkkaita). No täysin varmaa tarkkaa pistettä en onnistu edes valovoimaisella 35mm tai 50mm objektiivilla hakemaan.
Onko se sitten näkökyky (eli silmälasiongelma?)


Leikko taas tummuu pahasti vähänkin hämärämmässä.  Luuppi varmasti olisi hyvä, mutta kun pitäisi tarkentaa myös liikkuviin kohteisiin.
 
nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10039

4 years ago

Käsitarkenteisten objektiivien lisääntyneen käytön myötä olen alkanut tuumia leikkolasin asentamista D700:n. Eniten olen käyttänyt 50mm/1.8, 35mm/2 ja 20mm/3.5 objektiiveja, joista jälkimmäisellä ei kylläkään enää edes hirveästi tarvitse surra tarkennusta. Projektia on jarruttanut se kun olen myös tuuminut uuden kameran ostoa, jolloin D700 saattaa joutua myyntiin.

Projektin pitkittyessä minulle kertynyt käytännön kokemusta jonka myötä olen tottunut kameran af-apuun. Sehän on oikeastaan parempi kuin leikko! Ensinnäkään af-avussa ei ole tuota tummumisongelmaa, joka myös FE:ssä minua vähän kiusaa (OM-2 on parempi). Lisäksi D700:n tarkennusavussa on ne nuolet jotka kertovat mihin suuntaan tarkennuskierää pitäisi kääntää.

Kolmas hyvä piirre tarkennusavun käytössä on, että tarkennuspistettä voi siirrellä kuten af-kuvaamisessakin tehdään. Se antaa mielestäni luontettavammin oikean lopputuloksen kuin keskipisteellä sommitelu ja kameran kääntäminen. Täydellä aukolla tuo paljon käyttämäni 35mm/2 on jo aika vaativa tarkennettava.

Mutta onhan se totta, että leikkolasin asentaminen voidaan ymmärtää lisätoimeksi. Eihän se tee tyhjäksi elektronista af-apua.
 
Avatar
hjk
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 21
Paikkakunta: Kouvola

4 years ago

Minulla on 5DmkII/eg-s tähystyslasilla ja se on hyvä yhdistelmä käsitarkenteisille objektiiveille. Laajakulmilla tarkennus ei ole helppoa silläkään mutta  parempi kuin alkuperäinen tähystyslasi.  Käytän adpatereita joissa Optix V5 AF-Confirm chip mutta tarkennan tähystylasilla.

Heki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä