Suurikennoinen digipokkari ?

Digikameroihin liittyvät keskustelut.
Harald
Viestit: 2483
Liittynyt: 11 years ago

Suurikennoinen digipokkari ?

Viesti Kirjoittaja Harald » 10 years ago

Katselimme vaimoni kanssa tänään Japanin reissumme kuvia, hänen ja omiani, ja keskustelussa tuli ilmi hänen yrityksensä saada eräässä erittäin mukavassa kuvassaan aikaan terävänä toistuvat kirsikkapuun kukat ja epäselvänä taustalla toistuva Himejin linna. Kuva oli perusnäppäilijän kuvaksi erittäin hyvä ja ajatus jota hän haki oli vielä parempi.

Hänen nykyisellä kamerallaan se vain on täysin mahdotonta saavuttaa. Monissa muissa sinällään ihan ok kuvissaan olisi tarvinnut kunnollista ja helppokäyttöistä valotuksen korjailua.

Eli nyt sitten etsiskelen hänelle suurinkennoista digipokkaria, jossa olisi helpot säädöt (ei valikoiden uumenissa) vähintään valotuksen korjailulle. Onko moisia vielä olemassakaan?

mvuori
Viestit: 10584
Liittynyt: 12 years ago
Paikkakunta: Tampere

Vs: Suurikennoinen digipokkari ?

Viesti Kirjoittaja mvuori » 10 years ago

Ainoa "suurikennoinen" (samankokoinen kenno kuin Sigman digijärkkärissä) pokkari on tulossa oleva Sigman DP1, jota ei siis ole vielä ole myynnissä, joten sen hyvyydestä ei tiedä kukaan.
Matti Vuori

emerik
Viestit: 5790
Liittynyt: 12 years ago

Vs: Suurikennoinen digipokkari ?

Viesti Kirjoittaja emerik » 10 years ago

Vähissä ovat. Ellei sitten lasketa Sonyn R1* ja tulevaa Sigman DP1** sekä jossakin määrin Leica M8*** ja Epson R-D1s**** malleja. Tuo Sigma voi olla ehkä edullisin mutta varmasti sekin tulee olemaan suhkot kallis tavallisiin pokkareihin verrattuna. Ymmärtääkseni siinä on 1.7x kenno, muissa taitaa sitten olla noin 1.5x. Sigmassa on kinovastaavuus optiikalla 28mm ja valovoima 4.0.

Ehkä jossakin määrin Olympuksen järkkäri voisi olla myös hyvä ehdotus? Eli E-400 ja E-410***** malli. Ne on suhkot pieniä. Googletin ja esimerkiksi tuollainen kuva löyty josta jotenkin ilmenisi se koko.

http://pixinfo.com/img/Olympus/E-400/E- ... 2_800m.jpg

Nyt en keksinyt oikein muuta viisautta joten huonoja ehdotuksia tuvan täydeltä siis tuli. :)

*: http://www.dpreview.com/reviews/sonydscr1/
**: http://www.dpreview.com/news/0703/07030807sigmadp1.asp
*** http://www.dpreview.com/articles/leicam8/
**** http://www.dpreview.com/news/0603/06031502epsonrd1s.asp
***** http://www.dpreview.com/articles/olympuse410/

Harald
Viestit: 2483
Liittynyt: 11 years ago

Vs: Suurikennoinen digipokkari ?

Viesti Kirjoittaja Harald » 10 years ago

Halpa järkkäri voisi tietysti olla vastaus, mutta edes jotenkin järjellisellä zoomilla (sellainen kai pitää olla?) sen koko kasvaa taityaa melkoiseksi.

Pentaxin (oma kalusto k10D) K100D tai jokin vanhempi versio ja joku pannukakku prime olisi melkein pokkari kokoa, mutta tzuumia siinä ei sitten olisi.

Tuo Sigma kuulostaa mielenkiintoiselta. Millainenhan putki siinä lienee ja milloin rantautunee Eurooppaan?

edit: siinä taitaa olla 16mm eli 28mm kinovastaava kiinteä. Mitenkähän parempi puolisko suhtautuisi todellakin kiinteään polttoväliin....... saattaisi olla vaihtoehtona tuolle Sigmalle joku DS, DL tai K100D + 20mm DA Limited... mitenkähän hinnat asettuvat......
Viimeksi muokannut Harald, 7.4.2007 klo 2.26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Harald
Viestit: 2483
Liittynyt: 11 years ago

Vs: Suurikennoinen digipokkari ?

Viesti Kirjoittaja Harald » 10 years ago

Taisin löytää ratkaisun ongelmaan, ehkä jopa varsin taloudellisen sellaisen.

Huusin eBaysta Pentaxin K110D kitin Kanadasta 280€:lla. Koska kyseessä on "hinnat alkaen" malli, jota ei edes tuoda Suomeen, hinta oli edullinen, mutta ei siinämäärin, että kyseessä olisi ilmiselvä huijaus.

Katsotaan nyt miten kauppa onnistuu loppuun saakka.

Vastaa viestiin