tuoppi
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 51

7 years ago

Hei! Sain tossa joululahjaksi Sonyn 55-200mm (perusmallin) teleobjektiivin. Kuvat ovat teräviä, mutta tarkennus on onnetonta.... Eli siis yritän päivänvalossa tarkentaa yksiväriseen, ideaalisesti mustaan kohteeseen, joka täyttää noin 10-25% kuva-alasta pituus- sekä pystysuunnassa. Kohde erottuu hyvin taustastaan. tarkennus pyörähtää päästä päähän, mutta ei saa lukittua kohteeseen. Tuntuu siis että kamera käytää ns. pistetarkennusta, eli tarkennusalue on hyvin pieni. Onko tämä vika vai "ominaisuus"?

Ja sitten tämmöinen tyhmä kysymys... Tekeekö objektiiville pahaa kääntää tarkennusrengasta, kun tarkennus on jäänyt AF-asentoon ennen objektiivin irroitusta. Silloin rengas tuntuu jäykemmältä kääntää, kuin MF-tilassa (vapautettuna?). Kun vastavalosuojaahan kiinnitäessä/iroittaessa tuota joutuu väkisin kääntämään. Jos nyt jotain ymmärsitte?
 
tuoppi
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 51

7 years ago

bump
 
-kake-
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 551

7 years ago

Kyllä se tarkennuspiste on varsin pieni. Se vaatii jonkun kontrastieron tarrttuakseen. Eli koita vaikka sen mustan jutun reunaan.

Ei haittaa jos pyörittää - se moottori vaan pyörii mukana -vastus siitä.
 
Tarjanne
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 108
Paikkakunta: Tampere

7 years ago

Jos enklis lankuake taipuu niin tosta http://focustestchart.com/focus21.pdf voi hakea apua objektiivin automaattitarkennuksen testaamiseen.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä