nomad
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 10001

9 years ago

seppo kirjoitti:
Pölynimurissa ei ole tasavirtamoottoria ja toisekseen vaikka siinä olisi tuo esittämäsi teroria ei pidä paikkaansa.  Kun imurin suutin tukitaan kokonaan ja moottorin ottama wattiluku laskee on kyse siitä, että imuputkeen syntyy alipaine ja moottorin pyörittämä siipi pyörii helpommin ohuessa ilmassa.  Jos haluat testata tuota lisää niin vie imuri saunaan ja toteat, että kuuma ilma vähentää moottorin ottamaa tehoa ja ulkona pakkasilmaa imiessä teho taas nousee (luulisin ;) ).
Heh... Kamerassa on akut. Imuri saa töpselistä vaihtovirtaa :-)

Sitäpaitsi on aika vaikea sanoa mitä tapahtuu imurin moottorin vastukselle kun ilman kierto loppuu. Lavathan voivat silloin sakata ja niiden moottorille aiheuttama vastus jopa pienetä.
seppo kirjoitti:
Missä toisekseen on todistettu kameroissa olevan tasavirtamoottorin? Voihan se olla askelmoottori. Siinä on parempi vääntö ja pysähtyy siihen kun käsketään.
En usko. Eiköhän se ole ihan vaan tavallinen tyhmä ja halpa tasavirtamoottori jota kameran tarkennusjärjestelmä kehottaa pyörimään suuntaan tai toiseen kunnes tarkennus on kohdallaan.
seppo kirjoitti:
Tasavirtamoottorissa on vääntö suurimmillaan pienillä kierrosnopeuksilla. Miten tuohon yhtälöön sopii pieni virrankulutus kun pyöriminen on estetty?  Auton starttimoottori on muutes tasavirtamoottori.
Juu, varmaan :D Todellisuudessa auton starttimoottori ottaa niin vaan perhanasti virtaa jos moottori ei pyöri hyvin esim jäykkien öljyjen vuoksi. Usko vaan.

Minulla on toinen harraste jossa noita tasavirtamoottoreita pyöritellään erittäin suurella vastuksella virralla. Tarkemmin sanoen kyse on rc-liidokin hinauksesta. Jos hinaus menee hyvin, liidokki vetää niin kovaa että auton starttimoottorista tehty vinssi pysähtyy. Virrat ovat tuolloin hetkellisesti 400-500A.
 
Avatar
kurg
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 54

9 years ago

Aloitinpa hyvin tämän foorumin asiakkuuden :). No, jos ketään yhtään lohduttaa, en ole enää ollenkaan samaa mieltä kuin ekassa viestissäni.
 
Avatar
seppo
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1739
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

9 years ago

nomad kirjoitti:
Heh... Kamerassa on akut. Imuri saa töpselistä vaihtovirtaa :-)
http://www.dpreview.com/reviews/NikonCP5000/page2.asp

"Zoom type    Stepper motor driven, 14 positions from wide to tele."

Siinä sulle verkkosähköllä toimiva pokkari. Ei muuta kuin töpseli seinään ja menoksi. :D

Työmaalla on "joitain" puhaltimia minkä imupuoli pistetään tukkoon käynnistyksen ajaksi koska hihnat kestää silleen kauemmin. Ei haise palanut kumi käynnistyksessä kun lähtee kevyemmin käyntiin. Ne kylläkin toimii vaihtovirralla, mutta aivan sama minkä kokoinen imuri on kyseessä, samaa ilmaa ne kaikki imee.

ps. Ei me kinastella.  On muuten vaan joutoaikaa :)
--
Irc - oh5ktw

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä