Objektiiviavailla
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 1

1 year ago

Moikka!
Omistan tällä hetkellä canon 600d kameran, jonka lisänä surkee canon ef 18-55mm, mutta hankin juuri sigma 18-35mm f1.8 dc hsm. Olen lähdössä Malesiaan reilu kk päästä ja kaverini olisi valmis myymään vanhan canon 7d mulle 450e sis. rungon, akkukahvan, 2 akkua. ¨
Mitä mieltä ootte, kannattaako vaihtaa tohon 7d:hen? Onko paljon muuta plussaa kuin saa enempi kuvia sekunnissa?

Kuvailen enimmäkseen kasvokuvia, katukuvia, turistirysiä, toki jonkin verran maisema kuvia, sekä liikkuvia kuvia.

Onko 70d parempi vaihtoehto kuin tuo kyseinen 7d? onko kellään kokemusta canon 7d + sigma 18-35mm f1.8 dc hsm yhdistelmästä?
 
Fujilla kuvaan
Liittynyt: 2 years ago
Viestit: 289

1 year ago

Tuo 7D on ihan hyvä vaihtoehto reissurungoksi. Se on kuitenkin jotenkin suojattu. Sarjakuvausnopeudella ei tuossa käytössä sen sijaan ole mielestäni merkitystä. Saat suojauksen lisäksi paremman etsimen ja tarkennuksen. Hinta on hehtaarilleen oikea. Rajala näyttää pyytävän vastaavasta 600€ ja yksityisen myymänä hinta on noin 2/3 liikkeen myymästä.

Seiskakymppisessä on pykälää uudempi prosessori, mutta 50D:n jälkeen tehty kymppisarjan huononnus, jotta seiskoille saataisiin tilaa markkinoilla, puoltaa hyväkuntoista seiskaa vs. seiskakymppiä.

http://www.dpreview.com/products/compar ... non_eos70d

Onko myytävän rungon kunnosta tarkempaa tietoa? Paljonko sillä on otettu kuvia? Itse käyttäisin rungon huollossa, jos sen ostaisin. Entä akut? Itselläni on nykyään reissussa mukana neljä akkua, kaksi on mielestäni liian vähän.

Objektiiveista tuo kittizoomi on hyödytön. Itse käytin aikoinani Canonin cropissa paljon yhdistelmää Zenitar + f/1.4 50 mm reissussa. Laajakulmapäähän tuo valintasi on minusta ihan yhtä eksoottinen. Telepäähän tuon zoomin kaveriksi esimerkiksi f/1.8 85 mm, jos kaipaat teleobjektiivia. Viisikymppinen on tarpeeton, koska zoomisi kattaa perinteisen (kinovastaavuudeltaan) 24 + 50 + 135 laajakulman ja normaalin.
Viimeksi muokannut Fujilla kuvaan, 26.1.2016 klo 22.53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11185
Paikkakunta: HELSINKI

1 year ago

Satku lisää, niin saat 700D:n ja 200-300, niin voit valita 750D:n ja 760D:n väliltä, jotka edustavat enemmän tätä päivää.
 
Avatar
J.A.K.
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 2580

1 year ago

Pikkuista kit zoomia voi hieman googlata hakusanoilla "Canon kit zoom quality". Arviot siitä reissuobjektiivina voivat yllättää...
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.
 
Avatar
niffe
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 11185
Paikkakunta: HELSINKI

1 year ago

J.A.K. kirjoitti:
Pikkuista kit zoomia voi hieman googlata hakusanoilla "Canon kit zoom quality". Arviot siitä reissuobjektiivina voivat yllättää...
Ne uudemmat kittizoomit ovat todella hyviä, mutta oli siellä alkuun tai välissä vissiin pari heikompaakin versiota.
 
Avatar
J.A.K.
Liittynyt: 6 years ago
Viestit: 2580

1 year ago

Tuo 600d on varustettu jokeenkin samalla kennolla kuin 7d. kuvien teknisessä laadussa ei pitäisi juuri olla eroa.

http://www.dpreview.com/products/compar ... anon_eos7d

Suurimmat erot seiskan hyväksi ovat parempi etsin ja sääsuojattu vankempi runko. Jotta sääsuojauksesta saa täyden hyödyn, pitäsi myös objektiivien olla sääsuojattuja.

600d koneen mukana tullut kit zoom on todennäköisesti kakkossarjalainen IS . Sen suurin ongelma on lähinnä vaatimaton valovoima.

Itse en ostaisi vanhaa seiskaa ressuun lähtiessä. Se ei anna 600d koneeseen nähden juuri mitään lisää. Valitsisin mukaan sellaisen laitteiston jonka tunnen. Muutama muistikortti, akku ja ehkäpä TAB tietokone kuvien varmuuskopioimiseksi. Siinä lisähankinnat. Objektiivivalikoimaan liittäisin jonkin superzoomin. Valovoimaisen normaaliobjektiivin virkaa hoitaa ostamasi pikkuzoom.
Viimeksi muokannut J.A.K., 27.1.2016 klo 0.14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Eilen oli paremmin kuin tänään, mutta onneksi tänään on paremmin kuin huomenna.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: bronski71, markku55, tarsa, uusitorppa ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä