Osssu
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 82

7 years ago

Olet siis itsekin kuvannut klubeilla jokunen?

Vielä tuosta bounce-jutusta, niin tarkotin tällasta bouncea: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=8709

Olisko tuosta mitään hyötyä? Olis varmasti, mutta väheneekö teho paljonkin tollasilla.

Ja sitten. Jos en käytä mitään valojuova-kikkailuja, niin salama automaatilla käy ihan hyvin kuviin? Ja kameran säädöt voi olla "normaalisti" eli ei tarvitse katsoa sitä pimeää valojuovakuvaa ja sitten lisätä salamaa. Sekin onnistuu, että ottaa "valojuovakuvan" ilman valojuovia. (olipa tyhmästi selitetty) jos hiffaat? Kumpi nyt ois sit parempi noihin "peruskuviin" missä ei haeta valojuovia, vaan ihan tavallisia kuvia salaman kanssa? Itsestä tuntuu, että perussäädöt, mutta jos tiedät paremmin?

Tänks!
Viimeksi muokannut Osssu, 19.1.2010 klo 16.04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

7 years ago

Pääsisit kaikkein helpoimmalla, jos hakisit itsellesi ihan valokuvausoppaan, niin saist laajennusta tuohon ajatteluusi. Nyt hoetaan samoja juttuja uusiksi moneen kertaan. Luonnollisesti salama automaatilla, jos et halua sitä käsin säätää, ja luonnollisesti kuvassa näkyvän salaman verran salamaa, jos niin haluaa. Ei ole mitään "klubi-kuvaamista", on vain erilaisia tapoja kuvata. Joistain tosin tulee muotia, kuten nyt tästä, nopeasti väsyttävästä genrestä, kuin myös jostain "vain kalansilmää skeittii"-tyylistä.

Pistät kaksi taskulamppua kirjahyllyyn ja alat harjoitella. Pistä vaikka cd soimaan niin on klubi valmis. Jos alat haluta lisää tehoa salamaan, alat taas harhautua. Kohta sinulla on normi-huonevaloa matkiva salamavalaistus, eikä ollenkaan klubii. ;-)

Mieti mitä muuta voisit tehdä, kuin matkia jotain yksittäistä kuvaa?
Nnno, annat jollekin tutulle pienen flässin käteen, tai teet sen itse. Kamera pitkälle ajalle jalustan kanssa ja sitten salamin kanssa tanssaamaan. Kierrät ympäri lattiaa ja otat salaman kanssa kuvia itsestäsi. Samassa kuvassa on nyt siis esim. 13 Ossua klupittamassa.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Osssu
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 82

7 years ago

En yritä matkia yhtä kuvaa. Ei ole tarkoitus lähteä mihinkään pelkän fisun ja salaman kanssa. Ihan muillakin tyyleillä on tarkoitus kuvata. Tosin siitä se lähti, että halusin tietää miten tommonen kuva nyt otetaan. Ja kokeilemallahan se itselle paras tyyli löytyy.

Ja, kun täällä nyt on saanut niin hyvin ja kattavasti näitä vastauksia, niin oon ruvennu kyselee ihan päivän selviä asioita. :)
 
jokunen
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 93

7 years ago

En oo kuvannut klubeissa. En muutenkaan ota ton tyylisiä kuvia, mutta salaman kanssa on tullu muuten hajoteltua kaikkea mitä vaan on keksiny.

Tuo linkin "bounce" kuulluu luokkan "diffuuseri" se toimii niin että se lähettää salaman valoa joka suuntaan ja normaalihuoneessa valo pompsahtaa seinistä ja katosta takasin vähentäen kontrastia. Siinä siis se "bounce". Klubissa ei ole seiniä eikä kattoa mistä valoa "bouncata" eli ei toimi niinkun on suunniteltu. Vähentää kyllä kasvojen kiiltoa vähän (tosi vähän) ja auttaa varmaan saamaan tasasemman valokentän fisuobjektiivilla kun salamat harvemmin lähettää valoa luonnostaan niin suuressa kulmassa. Niiin ja teho tietysti vähenee kun valoa haaskitaan ympäri huonetta.
Jos kuvat ei oo julkasukelposia ilman tota niin ei ole sitten tuonkaan kanssa.

Salama automaatilla käy tasan yhtä hyvin juovakuviin kun juovattomiin. Kyse on niiden ihmisten valasusta. Automaatti (ainakin nikonin) pelaa usein yllättävänkin hyvin joskus taas ei.

Jos "haluaa juovakuvan ilman juovia" niin suljin lyhyelle. Maksimi on siinä 1/160-1/250 kamerasta riippuen. En vaan ymmärrä kuka sellasta tyyliä musta-aukko haluis käyttää. Ehkä se on se "seuraava juttu" :)

Nyt vaan sinne klubiin kuvaamaan ja jos tulos ei miellytä niin sitten tänne kuvat että miks tuli tätä eikä tätä.
Se mankkakuva oli jo riittävä todiste tekniikan hallinnasta että itse asiaan pääsee.
 
Osssu
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 82

7 years ago

Joo, kiitos!
 
hammart
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 9

7 years ago

Itse olen ottanut samantyylisiä kuvia normi digikameralla, missä on vain valotuksen säätö (Tv - Canonin kameroissa) ja sit vaan salama päälle. Siis Toi mun kamera on PowerShot S3. Haluttu pitkä valotus päälle ja sit vaan salama luukku auki. Yleensä pitää hakea aika paljon sitä salaman voimakkuutta ja oikeaa valotusaikaa kokeilemalla, mutta sillä saa kyllä perin "hämäriä" kuvia aikaiseksi..
 
ppotka
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 1709

7 years ago

Salama ja pitkä valotusaika. Onnistuu melkein kameralla kuin kameralla, jossa on salama:
- ISO pienin mitä kamerasta löytyy.
- Kamera ajan esivalinta-automatiikalle, aika aluksi vaikka 2s (riippuu tilan valoisuudesta)
- Kameran valotuskorjailu -2/3.
- Salama ensimmäisen verhon mukaan, jos valittavissa. Digipokkareilla ei valintaa.
- Salaman valotuskorjailu vaikka samat -2/3.
- Eikun menoksi.

Kokeillessa näkee heti
- tekeekö 2s sopivat valohännät, vähennä tai lisää valotusaikaa sen mukaan.
- kumpi painottuu liikaa, vallitseva valo vai salama. Liikaa painottuvan valotuskorjailua lisää alivalotuksen puolelle ja sen toisen toisinpäin.

Itse kuvaan paljon hämärässä tällä tavalla sekä digipokkareilla, että järkillä. Pieni tujaus salamaa tekee teräviä detskuja ja pitkä valotusaika kaikkea kivaa niiden ympärille. Noissa esimerkkikuvissa oli käytetty superlaajakulmaa, joka vääristää linjoja.

-p-
 
amai
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 1

7 years ago

Käykö Sigman 135-400mm/f:4.5-5.6 siis Canon Eos 1000D:hen?
Viimeksi muokannut amai, 13.11.2010 klo 14.03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18609
Paikkakunta: Karjaa

7 years ago

amai kirjoitti:
Käykö Sigman 120-400mm tai 135-400mm siis Canon Eos 1000D:hen?
Kysymys on hyvä, mutta vastaus aika tyhmä.  Objektiivin bajonetti jos on EOS, sen saa kiinni. Toimivuus eri toiminnoin, ja kuinka hyvin se toimii, on sitten varmasti monimutkaisempi kysymys, johon joku osannee vastata.  (Pystyykö noilla tiedoin sanomaan mistä objektiiveista tarkalleen ottaen on kysymys?)
Viimeksi muokannut Mirrored, 13.11.2010 klo 14.02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones
 
Avatar
Jukka75
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 3250
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

7 years ago

Tyhmä kysymys siis.
Mistä moinen asia siis johtuu, selitys on varmaan ihan looginen. Kamerana siis Nikon D3000. Kun kuvan ottaa ja katsoo koko ajan etsimen läpi, heti sen jälkeen kuva nytkähtää etsimessä??

Nyt joku viisas sanoo että vaihda Canoniin :D siinä ei kuvat nytkähtele.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

7 years ago

Jukka75 kirjoitti:
Tyhmä kysymys siis.
Mistä moinen asia siis johtuu, selitys on varmaan ihan looginen. Kamerana siis Nikon D3000. Kun kuvan ottaa ja katsoo koko ajan etsimen läpi, heti sen jälkeen kuva nytkähtää etsimessä??

Nyt joku viisas sanoo että vaihda Canoniin :D siinä ei kuvat nytkähtele.
En oikein pysy kärryillä, mutta jos objetiivissa ei ole siis klappia, mikä varmaan on koitettu, niin sitten peilissä voi olla. Obejektiivessa sitä kutsutaan ominaisuudeksi nykyisin, mutta peileissä vielä viaksi.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Avatar
Jukka75
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 7 years ago
Viestit: 3250
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

6 years ago

Ei nyt varmaan mikään tyhmä kysymys, mutta kysymys kuiteskin.
Asia koskee Nikon Nikkor AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED objektiivia ja siinä olevaa vikaa, täytynee varmaankin lähettää huoltoon kun ikää ei ole kuin muutama kuukausi.

Vikana siis manuaalitarkennus mikä ei enää toimi. Manutarkennusta kun koittaa käyttää niin mitään ei tapahdu ja väkisin ei viitti vääntää, se kun on törkeen jäykkä ja kuuluu sellainen naks naks naks ääni. Onko kellään kokemusta moisesta, mistä voisi johtua ja onko tuollainen usein iso vika. En tiedä millainen mekaniikka putkissa on, äänestä päätellen jonkinlainen ratas vai kun tuollainen naksahteleva ääni kuuluu.
En mielestäni ole kolhaissut tai muuta, tosin voin olla väärässkin kun tuskin se itsestään hajoaa :(
Kiitos
T:jukka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä