harril
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 252

8 years ago

tästä on varmaankin ollut monta topicia, mutta kertaus on...
Elikkäs tuumailin juuri ,kun uuden kameran hankinta pukkaa päälle, että onkohan pentaxin oma salama käyttökelpoinen olympuksessa, vai kärvähtääkö koko kone. Olen kyllä aiemmin lukenut, että vanhemmissa filkkakameroissa käytetyt salamat saattavat pimentää nykydigit heti alkuunsa, mutta skulaakos nämä uudet sitten ristiin eri merkeissä. PTTL-mittaus ei tietenkään toimi olyssa (mitä sitten tuolla PTTLsysteemillä sitten onkaan eroa TLL:ään)mutta jännitteet on varmaan samat. Olipas sekavasti kirjoitettu juttu, mutta jos joku teistä ymmärtää, niin voitteko neuvoa
Harri
 
windtlker
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 22

8 years ago

Kaverin veli oli kuulemma käyttänyt Canonille tarkoitettua salamaa Nikonissa siten, että oli teipannut suurimman osan niistä kontakteista umpeen. TTL-mittausta et varmasti saa toimimaan, mutta jos salamalaitteet toimivat samalla laukaisujännitteellä, niin saatat jopa saada toimimaan, jos käyttävät samaa pinniä salaman laukaisuun, ja vaikka käyttäisivät eri pinniä, niin PERIAATTEESSAHAN voisi tehdä adapterin siihen väliin, joka ohjaa virran oikeaan pinniin, mutta tuo nyt on käytännössä liian vaikea toteuttaa. Mahdoinkohan vastata oikeaan kysymykseen.
 
Aki Komulainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 817
Paikkakunta: Oulu

8 years ago

P-TTL lyhykäisyydessään on sama ku i-TTL ja E-TTL ;) Olympuksen merkinnöistä ei tietoa, kaipa siitäkin leiristä tuo tekniikka löytyy.
Eli esiväläyksen avulla kamera pyrkii saamaan oikeamman valotuksen. Saa korjata ;)

Itse koin valaistuksen, ostin pari Vivitarin manualisalamaa, ja sitten pari Nikon SB salamaa. Ja ammun niitä (yleensä) radiolla. Aina tuo ei tietysti mahdollista, jolloin Nikon SB salama kameran salamakenkään ja manuaalimoodissa. Toimii. Eikä tarvi luottaa kameran arpomiin arvoihin.

Mutta että Pentaxista Olympukseen, oho, varsinkin kun salamat ja kaikki hankittuna. Eikö Pentaxissa ole riittävän pieni kenno? Canonin 100 sarjassa (ja kai kymppi myös). Toisalta, jos kennon pitää olla pienin mahdollinen, sillon Olympus on hyvä valinta ;)
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10662
Paikkakunta: Tampere

8 years ago

Aki Komulainen kirjoitti:
P-TTL lyhykäisyydessään on sama ku i-TTL ja E-TTL ;)
Nyt, kun ei ole kysymys salamoiden toimintalogiikasta, vaan kysymys on suorasanaisesti salamalaitteen yhteensopivuudesta, P-TTL missään nimessä EI OLE sama kuin mikään muu.
Matti Vuori
 
harril
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 9 years ago
Viestit: 252

8 years ago

Musta tuo uusi PEN on vaan niin tosi hieno ja upea, et se on hankittava.
toisaalta eihän se penan salama tuolla kaapissakaan kovin äkkiä miksikään mene, kun akut on poissa. Varmaan hankin vielä toisen penan tulevaisuudessa, ehkä sitten K7:n tai jonkin muun, kuka tietää vois olla vaikka Epson tai Leica. tällä hetkellä kuvailen Nikon EM kameralla siihen asti, kun olen tuon penin ostanut. En tunnustaudu merkkifriikiksi, vaan uskon että tälläinen tavallinen näppäilijä ei varmaankaan saa kaikkia hienouksia nykykameroista irti, joten on minun mielestäni ihan sama minkä merkkinen se järjestelmä on.
 
Avatar
AnselA
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 9444

8 years ago

harril kirjoitti:

toisaalta eihän se penan salama tuolla kaapissakaan kovin äkkiä miksikään mene, kun akut on poissa.
Salama kannattaa räpsäyttää muutaman kerran pari kertaa vuodesta, jotta kondensaattorit pysyy kunnossa.
Vilho setälä: “Näppäilijän tulee tietoisesti varjella sieluansa valokuvauksellisen maailmankatsomuksen taudilta.”

Kellon mukaan nukkuminen on amatöörejä varten.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä