Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

10 years ago

Quiquern kirjoitti:
Tipe kirjoitti:


Loppupelissä ei kiinnosta tippaakaan, mitä Pentaxilla tai Nikonilla on tekeillä. Mun kaluston perusta juontuu EOS:iin, eikä siinä P tai N auta, vaikka tekisivät timantista tuon etsimen ja AF:n.
Minua kinnostaa: jos Canon olisi innovoinut, olisi muilla kiire. Nyt voivat kaivella nenää ja se ei auta ketään.
Ja tämä siksi, kun ovat luovuttaneet lattian vapaasti kinokennon osalta canonin bogoamiselle. Ne pelkää että joku varastaa niiden tennarit?
Miten niin kaivella nenää? muuthan ovat käytännössä tuoneet viimevuosina markkinoille kaikki ns. keksinnöt CMOS kennoa lukuunottamatta? (USM on jo niin vanha juttu että sillä ei oikein enää voi ratsastaa) koska Canon on siitä huolimatta markkinajohtaja, en usko näiden "muiden" jäävän laakereillaan lepäämään. Niiden resurssit eivät vain ole Canonin luokkaa. Joskin nykyään Canon näyttää käyttävän resurssinsa lähinnä markkinaälämölöön eikä niinkään innovoivaan tuotekehitykseen.

Niin, se kinokennon puute muilta on todella harmi, mutta se lienee täysin resurssikysymys. Kaikilla firmoilla ei ole varaa ylläpitää kahta melkein samanlaista tuotelinjaa....  Canonilla on. Laajemmat markkinat ovat kuitenkin muualla kuin kinokokoisessa kennossa. Siellä on pakko olla mukana jos aikoo ylipäätään olla olemassa.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

10 years ago

Harald kirjoitti:

Miten niin kaivella nenää? muuthan ovat käytännössä tuoneet viimevuosina markkinoille kaikki ns. keksinnöt CMOS kennoa lukuunottamatta?
Nimenomaan. Jos Canon olisi innovoinut, muilla olisi kiire. Nyt ei ole.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

10 years ago

Quiquern kirjoitti:
Harald kirjoitti:

Miten niin kaivella nenää? muuthan ovat käytännössä tuoneet viimevuosina markkinoille kaikki ns. keksinnöt CMOS kennoa lukuunottamatta?
Nimenomaan. Jos Canon olisi innovoinut, muilla olisi kiire. Nyt ei ole.
Totta, ei ole innovoinut, se on näiden muiden onni. Mutta edelleen olen aavistuksen toista mieltä. Niiden muiden resurssit ovat jo ennestään ihan tapissa siinä innovoivassa tuotekehityksessä, joka niiden onneksi Canonilta puuttuu.

Canon näyttää olevan se, jonka tuotekehitystiimit pitävät sapattivapaata kesästä kevääseen ja palaavat kevään alussa vilkaisemaan mitä muut ovat tehneet, pykäävät jotain samansuuntaista ja palaavat häiriintyneelle sapatilleen ;-)

Tai sitten markkinointijohtaja on irtisanonut koko remmin yhtä kohta eläkkeelle lähtevää ja hänen teiniapulaistaaan lukuunottamatta kasvataakseen bonuksiaan. Nämä kaksi sitten pykäävät aina samanlaisen jutskan mitä kilpailijat ovat saaneet edellisenä vuonna aikaan.

Pienempi firma kaatuisi nykytilanteessa pikaisesti moisella hommalla....
 
TStoor
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 3046

10 years ago

Ricoh GR Gritty B/W Scandinavia - https://www.flickr.com/groups/2853300@N22/
 
fr0z
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 338
Paikkakunta: JKL
Viesti:

10 years ago

toninikkanen kirjoitti:
Koska 40D:ssä on ilmoitettu ISO-herkkyydet (1600, 3200 boostilla) kuten 30D:ssä veikkaan, että kenno ei ole sitä uudempaa, hienompaa tekniikkää mitä 1D mkIII:ssä, jossa oli taas kerran onnistuttu vähentämään kennon kohinaa ja sen ansiosta uskallettu pistää pykälä enemmän herkkyysasetusta (3200, 6400 boostilla)... joten ei tuo tosiaan varmaan tarkkuudessa Nikonia ja Pentaxia hakkaa.
On samalla uudella kennotekniikalla kun 1d3:kin.
the EOS 40D Digital SLR's 10.1-megapixel CMOS APS-C size image sensor has been significantly improved thanks to the use of larger microlenses over each pixel to reduce noise and expand sensitivity up to ISO 3200
ps. aika surkee provo toi vimonen.
 
Avatar
AnselA
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 9444

10 years ago

Heh, Sony lisää rinnakkaisen A/D:n CMOS-kennoon:

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press ... index.html

EDIT: näytekappaleet noin 258 euroa.
Viimeksi muokannut AnselA, 20.8.2007 klo 20.56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vilho setälä: “Näppäilijän tulee tietoisesti varjella sieluansa valokuvauksellisen maailmankatsomuksen taudilta.”

Kellon mukaan nukkuminen on amatöörejä varten.
 
Boost
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 604
Paikkakunta: Turha keskustelija

10 years ago

Tipe kirjoitti:
Loppupelissä ei kiinnosta tippaakaan, mitä Pentaxilla tai Nikonilla on tekeillä. Mun kaluston perusta juontuu EOS:iin, eikä siinä P tai N auta, vaikka tekisivät timantista tuon etsimen ja AF:n. Yhtään täyskennoista ei ole muilla merkeillä, eikä näemmä tulossakaan tämän vuoden puolella. Ja jos on tulossa, niin hinnat pompsahtaa aika koviin lukemiin, ei niitä tule tuonne 2000e hintaluokkaan.
Heh, taisi olla vuoden hauskin heitto.

Mites se oli pari vuotta sitten, 20d oli täysin riittävä ja täyskennoiset aivan turhia...?
 
Harald
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 2507

10 years ago

fr0z kirjoitti:
ps. aika surkee provo toi vimonen.
Hyvä provohan se tuntui olevan ;-)

Melkolailla tottakin....
 
Tipe
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2578
Paikkakunta: Jämsänkoski
Viesti:

10 years ago

Boost kirjoitti:
Mites se oli pari vuotta sitten, 20d oli täysin riittävä ja täyskennoiset aivan turhia...?
No periaatteessa se olisi ollutkin, mutta tuli vaihdettua täyskennoiseen ja siitä en enää luovu, jollen vaihda isompaan kennoon  ;D

Niin ja 2 vuotta sitten en kuvannut oikeastaan mitään alle 50mm optiikalla, nykyään kuvaan enimmäkseen laajakulmilla. Tarpeet muuttuu ajan myötä, mutta silti meinasin ostaa 2:s kameraksi tuon 40D:n, jolla voi roiskia rallit ja linnut sun muut.
 
LPhoto
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 117

10 years ago

Harald kirjoitti:
LPhoto kirjoitti:
Ei voi muuta kun sanoa että kovia uutuuksia Canon tykittämää markkinoille painaen kilpailijoita yhä syvemmälle maan rakoon.
On sinulla tuo itseironia ja sarkasmi hallussa, eikös niin? ;-)

40D:n "uudistukset" eivät kyllä ole kovinkaan innovatiivisia, anteeksi nyt tämä pieni vetoapu maanpinnalle :-9

10megaa ei ole uutta, kilpailijoilla ollut jo toista vuotta; parempaa etsintä ei-pröö-Canonit ovat jo oikeasti kaivanneetkin, kun kilpailijat ovat pesseet niillä lattiaa tässä suhteessa, eli vain kilpailijoiden tasolle tuloa tämä uudistus; sääsuojauskin on tässä nyt vain osittainen kun melkein puolta halvemmassa on täyssuojaus; pölyn täristin, niitä on kilpailijoilla ollut huonompia ja parempia(?) jo pari vuotta; niin mitäs muuta? loput olikin taisi pelkkää hypeä uudesta prosessorista ja uudesta tarkennusjustkasta? ovat sitten BF:t ja FF:t varmaan historiaa tästä lähtien? nopeudessa ei kai aiemmissakaan mitään vikaa ollut?

Eli summa summarum, ei mitään uutta, jota muilla ei jo olisi, vain päivitys muiden tasolle, ei vahingossakaan yli, jää "uudistettavaa" seuraaviinkin runkoihin :-)

Tuovat varmaan parin lisänapin tiivisteet 50D:ssä ja ISOn huomioivat moodit 60D:ssä .... kun muilla niitä on jo nyt....

Jos ette ole sattunut huomaamaan, niin tämä on ollut Canonin linja jo pitkän aikaa. Niinkin yksinkertainen juttu kuin pistemittaus tuli Canonin ei-pröö malleihin vasta 30D:n myötä kun se oli pakko tuoda kun kilpailijoilla oli jo....

Anteeksi, en malttanut olla tölväisemättä.... :-)
Lähinnä juuri tarkoitinkin tuota uutta Markkua sillä, että jatkossakin moni ammattilainen pysyttäytyy Canonissa ja markkina-asema säilynee suht ennallaan.

40D:n ominaisuudet ehkä poislukien live-view ja puolittainen sääsuojaus olisivat voineet erittäin hyvin olla jo aiemmissa malleissa, mutta mikäs siinä markkinajohtajan kylkeä kääntäessä...

Canonin varjopuoli kyllä tunnetaan siinä, että todellinen asiakaspalvelu (mahdollisimman hyvät tuotteet) jää markkinoinnin, laakereille lepuun ja rahankeruun jalkoihin.
Mainittakoon esimerkkinä tulostimet, jossa yhden väripatruunan loppuminen estää tulostimella tulostamisen, vaikka tulostaisi mustavalkotekstiä, tai vaikkapa 430EX jonka välähdyspää kääntyy kyllä 180° vasemmalle, mutta ei suinkaan sitten oikealle minne juuri sen pitäisi kääntyä pystykuvauksessa. Eli näinollen on pakko ostaa kalliimpi salama jos kiinnostaa helppo katon kautta heijastus kun salama on kiinni kamerassa ja täytyisi pystykuvia ottaa...

Tässä nyt vain kaksi pientä esimerkkiä, jotka ovat pikku jipoilla ohitettavissa, mutta tässä ilmenee se Canonin perussuunnittelun taso, joka ei ole asiakkaan kannalta aina edullista, ja lievästi sanottuna haiskahtaa välillä rahastukselta.

Minkäs sille mahtaa kun yrityksellä on huomattava markkina-asema, ja tuotetteita ostetaan.
Allekirjoittanut mukaan lukien.

Itse vertaisin Canonia mafiaan. Se osaa ottaa rahat pois, ei aina tuota sitä parasta "asiakkaalle" ainakaan hintaan nähden, mutta on silti parempi liittyä siihen kuin olla liittymättä, koska suojeluksessa on etunsa.
Kömpelö vertaus tai ei... on siinä Canonissa ne omat puolensa miksi en firmaa vaihda, vaikka muita optiikoita ja lisälaitteita saattaisinkin joskus käyttää.


Mutta nämä asiat näkee kyllä jokainen, joka haluaa ne nähdä ja oman valintansa saa onneksi tehdä ihan joka mies ja nainen, poika ja tyttö tehdä avain omissa päissään ja mitään ei ole pakko ostaa.

Kaikesta huolimatta, itseäni kyllä kiinnostaa kyseiset tuotteet sen verran, että harkitaan rahoista luopumista.
 
Kaarne
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1375
Paikkakunta: Helsinki

10 years ago

Kuulin joltain joka oli kuullut jonkun kertovan nähneen netissä jonkun huhun, että Canon olis jotenkin saanut aikoinaan sumplittua kennovalmistajan kanssa jonkinlaisen yksinoikeuden kinokoon kennoon. Että ne olis ollu rahottamassa sitä kehittämistä niin oleellisesti sitte vastapalveluksena tmv. Kyllä taas laskee pointsit Canonilta jos näin todella on. Ihan periaatteesta. Tanan rahastusfirma. Jos se tosiaan on ainut FF-kennoja kameroihinsa koskaan asennuttava lafka, niin hyvästi jää lopullisesti, oi kaunis digi.
 
toninikkanen
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1650

10 years ago

Kaarne kirjoitti:
Kuulin joltain joka oli kuullut jonkun kertovan nähneen netissä jonkun huhun, että Canon olis jotenkin saanut aikoinaan sumplittua kennovalmistajan kanssa jonkinlaisen yksinoikeuden kinokoon kennoon. Että ne olis ollu rahottamassa sitä kehittämistä niin oleellisesti sitte vastapalveluksena tmv. Kyllä taas laskee pointsit Canonilta jos näin todella on. Ihan periaatteesta. Tanan rahastusfirma. Jos se tosiaan on ainut FF-kennoja kameroihinsa koskaan asennuttava lafka, niin hyvästi jää lopullisesti, oi kaunis digi.
Kyllä kannattaa taas tälläisistä tuhannennen polven nettihuhuista vetää herne nenään.

Eiköhän toi täyden koon kennoasia nyt vaan ole niin, että niitä on kallis valmistaa ja Canon on toistaiseksi ainoa, joka on onnistunut kehittämään taloudellisesti toimivan tavan valmistaa niitä.
 
Kaarne
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1375
Paikkakunta: Helsinki

10 years ago

toninikkanen kirjoitti:
Eiköhän toi täyden koon kennoasia nyt vaan ole niin, että niitä on kallis valmistaa ja Canon on toistaiseksi ainoa, joka on onnistunut kehittämään taloudellisesti toimivan tavan valmistaa niitä.
Toivoa sopii. Tai no, ei se niin justiinsa, kyllä mä kuitenkin änkyröin filmissä niin kauan ku sitä vielä on ;). Ja onhan sitä ennenkin ollu eri kokoja samaan aikaan tuotannossa, just ennen digiaikaa nyt ei enää ollu ku APS ja kino, isompia mainitsematta, mutta historia kait tuntee useammankin samanaikaisen "kuluttajaformaatin". Ja jos ei nyt samanaikaisen, niin melkein ainakin. Eli tulevaisuudessa voi olla pikkukennot ja isot käs käes. Kiinteäobjektiivisissahan (siis pokkareissa ym.) se ei oo yhtä iso juttu ku vaihto-.
 
nokku
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2553

10 years ago

Harald kirjoitti:
Miten niin kaivella nenää? muuthan ovat käytännössä tuoneet viimevuosina markkinoille kaikki ns. keksinnöt [...]
Kaikenlaisia vippaskonsteja ja hilavitkuttimia onkin syytä keksiä tiuhaan tahtiin, kun itse kennoteknologia on venäläisen perseenpärisyttimen tasolla ;-]
 
Frank
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 7379
Paikkakunta: Tampere

10 years ago

Niin eihän niillä kuvia saa...
Tamperelainen telttahousu, skeittaava Hannu Karpo
 
Boost
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 604
Paikkakunta: Turha keskustelija

10 years ago

Eikös jollain muullakin merkillä ollut jo täyskennoinen runko Nikonin bajonetilla? Fuji, Kodak, mikä hitto se oli? Ei vaan taida enää olla tuotannossa.
 
Frank
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 7379
Paikkakunta: Tampere

10 years ago

Tosiaan, Kodakki kai teki niitä Nikonin runkoon. Tiedän ainakin erään joka sellaisella kuvaa ja taitaa olla ihan kelpo pelikin.
Tamperelainen telttahousu, skeittaava Hannu Karpo
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10671
Paikkakunta: Tampere

10 years ago

Svitantti kirjoitti:
Tosiaan, Kodakki kai teki niitä Nikonin runkoon. Tiedän ainakin erään joka sellaisella kuvaa ja taitaa olla ihan kelpo pelikin.
Ei tehnyt Nikonin runkoon, vaan ihan omaansa, jonka japanilaista valmistajaa epäiltiin Sigmaksi. Kameran ongelma tiettävästi oli että se ei ollut läheskään kelpo peli kuin joissakin olosuhteissa.
Matti Vuori
 
Frank
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 7379
Paikkakunta: Tampere

10 years ago

Mjaa.. Miksi Nikonin logo? Ei sillä että asiasta tietäisin..

http://www.mir.com.my/rb/photography/co ... 20660A.jpg
http://www.mir.com.my/rb/photography/co ... 3DigiB.jpg

Ilmeisesti Nikonin runkoon tehtiin noita ekoja versioita.
Tamperelainen telttahousu, skeittaava Hannu Karpo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: tubbu ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä