sf
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 797
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

12 years ago

Joo, näytti olevan uusia malleja: EOS 5D, EOS 1DMkIIN, salamaa ja jotain kakkuloita sekä pokkarimalleja kans uusia...

Tuo 5D voip olla varsin mielenkiintoinen, täyden koon kenno ja tarpeeksi pikkelssejäkin...

http://www.dpreview.com/news/0508/05082 ... neos5d.asp
 
savolaine
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 855
Paikkakunta: oulu

12 years ago

Jooh, 5D vois olla aika mielenkiintonen peli. Hinta vaan hieman järkytti, pitkälti yli kolme tonnin..Ei ole ehkä varaa päivittää ihan uusimman aallon mukana mutta katsotaan parin vuoden päästä uudelleen.

Kohta saa varmaan EF-S:llä heittää vesilintua jos trendi menee FF kameroihin päin. Voi tosin olla että kuluttajamallit pysyy pikkukennoissa, tiedä häntä.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

12 years ago

Pari vuotta sittenhän oli alimmat järjestelmät muistaakseni tai ymmärtääkseni jotain kolme tuhatta eli kyllä niille kysyntää riittää varmasti.

Tärkeintä on kuitenkin että croppi kertoimen omaavat kamerat on alemman tuloluokan harrastajien ulottuvilla vaikka optiikka onkin suhkot tyyristä.

Kieltämättä Canonin näyttää aika pelottavalta tuo kameroiden etu järjestelmissä. Saa Nikon aika paljon tehdä jotta voi altavastaajana haastaa sekä voittaa mielikuvan Canonin eduista.

Saapi nähdä vain mitä tulevaisuus tuo ja mitä on parin vuoden päästä kamerat. :)
 
Avatar
SamppaM
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 99
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

12 years ago

[quote=""emerik""]Kieltämättä Canonin näyttää aika pelottavalta tuo kameroiden etu järjestelmissä. Saa Nikon aika paljon tehdä jotta voi altavastaajana haastaa sekä voittaa mielikuvan Canonin eduista.[/quote]

Huolestuttavampaa on D200:n viivästyminen. Nikon tarvitsee kunnon kilpailijan Canon 20D:lle. "Täyden koon kennon" kehitys- ja valmistuskulut ovat sen verran korkeita, että pienemmät kennot säilyvät varmasti valmistajien valikoimissa. Kenno on kuitenkin DSLR-kameran arvokkain yksittäinen osa.

Nikon on sitoutunut DX-kennoon ja linssivalikoima on kohdallaan, joten mitään teknisiä syitä vaihtoon ei ole (lukuunottamatta erittäin marginaalista käyttäjäkuntaa). Mielikuvat saattavat ratkaista joidenkin aloittavien harrastajien kohdalla, mutta todelliset katteet tulevat ammattilaisilta ja vakavilta harrastajilta. He kyllä tietävät mistä on kyse.

Canon 5D on kyllä varustettu täyden koon kennolla, mutta muuten Canon 20D vaikuttaa jopa paremmalta. Hintaakin on vain alle puolet. Varmasti Canon 5D löytää oman käyttäjäkuntansa, mutta veikkaan selkeän enemmistön kääntyvän Canon 20D:n puoleen. Välirahalla ostaa melkoisesti laadukkaita pullonpohjia.
Sami Maisniemi
sami@maisniemi.net
www.maisniemi.net
Nikon & Mac
 
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6954
Viesti:

12 years ago

[quote=""SamppaM""]
Canon 5D on kyllä varustettu täyden koon kennolla, mutta muuten Canon 20D vaikuttaa jopa paremmalta. Hintaakin on vain alle puolet. Varmasti Canon 5D löytää oman käyttäjäkuntansa, mutta veikkaan selkeän enemmistön kääntyvän Canon 20D:n puoleen. Välirahalla ostaa melkoisesti laadukkaita pullonpohjia.[/quote]

Mikähän mahtaa 20 D:ssä olla paremmin muutakuin salamasynkka-aika?

Tosi monta 20 D:n puutetta näyttäis olevan korjattu.
 
JPu
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5708
Paikkakunta: Kantahäme

12 years ago

[quote=""SamppaM""]"Täyden koon kennon" kehitys- ja valmistuskulut ovat sen verran korkeita, että pienemmät kennot säilyvät varmasti valmistajien valikoimissa. Kenno on kuitenkin DSLR-kameran arvokkain yksittäinen osa.[/quote]Kennon hintahan on lähes puhtaasti myyjän itse hinnoittelema, eli mitä se maksaa, on ihan eri asia kuin sen valmistamisen aiheuttama todellinen kustannus. Väittäisin, että vain kehitystyö siinä maksaa, ei niinkään enää valmistus. Ja mitä enemmän tehdään, sen halvemmaksi käy.

Täydenkoon kennoon mennään ihan varmasti laajemminkin, mutta pienempikennoisia croppi-kertoimen omaavia kameroita tarvitaan/myydään jatkossakin, silloin kun laatu on noin hyvää kuin esim. 20D. Kuten on tiedossa croppisilla kamerarungoilla voi korvata melko paljon kalliimpaa optiikkaa vrt. 400 -> 600 mm, kuin myös suurennussuhdetta macroissa.

Tarkoitushan on myydä kaikille kameroita, mielellään monta erilaista ;)
 
teemupii
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 377
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

[quote=""JPu""]Kennon hintahan on lähes puhtaasti myyjän itse hinnoittelema, eli mitä se maksaa, on ihan eri asia kuin sen valmistamisen aiheuttama todellinen kustannus. Väittäisin, että vain kehitystyö siinä maksaa, ei niinkään enää valmistus. Ja mitä enemmän tehdään, sen halvemmaksi käy.[/quote]Canon kun valmistaa itse kennonsa sekä ilmeisesti ASICsinsa, niin kustannuksia tulee siitä että noitten tehtaitten hinnat pyörii miljardeissa.
 
fangio
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 4339
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 years ago

[quote=""teemupii""]Canon kun valmistaa itse kennonsa sekä ilmeisesti ASICsinsa, niin kustannuksia tulee siitä että noitten tehtaitten hinnat pyörii miljardeissa.[/quote]
Eli itse kennon hinta on edelleen vain valmistajan päätös. Tehdään kennoja 10 kertaa enemmän ja jokaisen kennon hinta on tippunut ainakin puoleen.

Enimmäkseen teleä käyttävänä kuvaajana toivoisin, että "kunnon" kameroissakin säilyisi reilu croppikerroin. Kassissa voi tietty olla toinen kamera vähän pienemmällä cropilla laajisten ja digitaalisen tsuumin käyttöön.

Edit: Toi 24-105 voisi olla aika kiva. En koskaan ole oikein lämmennyt noille 28-75-malleille, mutta tämä näyttää jämäkältä ja paremmin molempiin suuntiin ylettyvältä js vielä IS:kin mukana.
Reilusti yli 3000 kuvaa ultimaalista glamouria
m u s a k u v a t . c o m
 
teemupii
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 377
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

[quote=""fangio""][quote=""teemupii""]Canon kun valmistaa itse kennonsa sekä ilmeisesti ASICsinsa, niin kustannuksia tulee siitä että noitten tehtaitten hinnat pyörii miljardeissa.[/quote]
Eli itse kennon hinta on edelleen vain valmistajan päätös. Tehdään kennoja 10 kertaa enemmän ja jokaisen kennon hinta on tippunut ainakin puoleen.[/quote]Tehdas koostuu useista tuotantolinjoista ja uusille tuotteille pitää olla omat linjat, joten uuden kennon ja ASICsin tekeminen maksaa rutosti enemmän kuin ajatellaan koska samoja linjoja / valmistusmenetelmiä ei voida käyttää.

[quote=""fangio""]Enimmäkseen teleä käyttävänä kuvaajana toivoisin, että "kunnon" kameroissakin säilyisi reilu croppikerroin. Kassissa voi tietty olla toinen kamera vähän pienemmällä cropilla laajisten ja digitaalisen tsuumin käyttöön.[/quote]Se on vain croppi jonka voit tehdä myös kuvankäsittelyohjelmassa. Kennon pikselitiheys ratkaisee.
 
emerik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5987

12 years ago

Tietysti Sonyn ja Konica Minoltan yhteenliittymän tapaisia tapauksia tarvitaan jotta saadaan uutta verta ja vahvaa kilpailua tuonne kamera linjaan myöskin. Ja miten käy väliin putoajille eli vaikkapa Pentaxille?

Kun kehitys kustannukset on suuret ja pitkä aikaisia tuloja ei voi odottaa enään yhdeltä tuotteelta?

Ja sekin että kun kamerat alkavat elinkaaren muodossa muistuttaa koko ajan enemmän ja enemmän tietokoneen kaarta niin on tietyllä tapaa huolestuttavaa.

Tietyllä tapaa Nikon on varannut dx linjan ja varmasti ammattilais kameroiden suhteen sillä on varma paketti. Tosin aika kallis paketti. Aivan aloittelijoille on myös suhkot hyvä paketti mutta siltä väliltä on aika iso aukko. Tarkoitan että vaikkapa settiä runko (20d) + 17-40mm 4.0 + 70-200mm 4.0.

5d hintansa puolesta on kallis tietysti ja pahin kilpailija on varmasti omasta leiristään 20d. Jotenkin tunnustaa että Nikonin d200 on hinnaltaan kallis eli ei uhkaa varmaan 20d vaikka sen pitäisi juuri sitä tehdä.

Muutenkin Nikonin hinnoittelu joissakin asioissa on euroopassa kuraperällä. Luonnollisesti huippu optiikka maksaa ja niitä ei tarte kuin harvat mutta tavallisen kuluttajan suhteen optiikka on aika huonosti. Huonona esimerkkinä 85mm 1.8 (Suomen hinta surkuhupaisasti 700e). 17-70mm kittilinssi on niitä harvoja optiikoita jotka on hinta/laatu suhteeltaan hyviä.

Luonnollisesti tekstini ja hinta valitukseni on omia ja perustuu heikompaan sosiaaliluokkaan varallisuuden suhteen. Muutenkin tekstini on vain mielipiteitä ja ajatuksia keskustelun suhteen. Ei totuus.
 
fangio
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 4339
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 years ago

[quote=""teemupii""][quote=""fangio""]Enimmäkseen teleä käyttävänä kuvaajana toivoisin, että "kunnon" kameroissakin säilyisi reilu croppikerroin. Kassissa voi tietty olla toinen kamera vähän pienemmällä cropilla laajisten ja digitaalisen tsuumin käyttöön.[/quote]Se on vain croppi jonka voit tehdä myös kuvankäsittelyohjelmassa. Kennon pikselitiheys ratkaisee.[/quote]
Tottakai, mutta 8 miljuunaa 1,6 cropilla on paljon enemmän kuin 12 milj FF-koossa.
Reilusti yli 3000 kuvaa ultimaalista glamouria
m u s a k u v a t . c o m
 
JPu
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 5708
Paikkakunta: Kantahäme

12 years ago

[quote=""teemupii""]Canon kun valmistaa itse kennonsa sekä ilmeisesti ASICsinsa, niin kustannuksia tulee siitä että noitten tehtaitten hinnat pyörii miljardeissa.[/quote]Niinpä...

ja

[quote=""Canon""]Maailman suurimpiin tieto- ja toimistotekniikan sekä kuvantamisalan tuotteiden valmistajiin kuuluvan Canon Inc:n kokonaismyynti vuoden 2005 ensimmäisellä puoliskolla oli 13,10 miljardia euroa. Kasvua edellisen vuoden vastaavasta ajasta oli 6,5 prosenttia. [/quote]

Taitaa rahaa riittää pieniin tutkimusjuttuihin ja kehitykseenkin... varsinkin kun myyvät aika massiivisella volyymillä hyvän hinnan lisäksi tuota roipetta ;)
 
Avatar
SamppaM
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 99
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

12 years ago

[quote=""RB""]Mikähän mahtaa 20 D:ssä olla paremmin muutakuin salamasynkka-aika?[/quote]

- Nopeampi (5fps)
- Hyväksyy myös EF-S-linssit
- Integroitu salama
- Pienempi
- kevyempi

Lisäksi maksaa vain alle puolet ... ovatko nuo parannukset todellakin tuon arvoisia? Tuolla erotuksella ostaa melkoisen määrän kakkuloita.
Sami Maisniemi
sami@maisniemi.net
www.maisniemi.net
Nikon & Mac
 
sf
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 797
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

12 years ago

[quote=""SamppaM""][quote=""RB""]Mikähän mahtaa 20 D:ssä olla paremmin muutakuin salamasynkka-aika?[/quote]

- Nopeampi (5fps)
- Hyväksyy myös EF-S-linssit
- Integroitu salama
- Pienempi
- kevyempi
[/quote]

-Jos nopeaa haluaa niin 1D MkIIN on taas parempi, eikä hintaero ole enää tolkuton.
-EF-S linssit? En itse ainakaan vartavasten mene ostamaan sellaisia, mielummin laitan rahat EF- sarjan parempiiin putkiin.
-Integroidulle salamalle en ole hetken aikaan keksinyt mitään käyttöä vaikka nykyisessä digissä sellainen onkin.
-Koosta voi olla montaa mieltä, omaan käteeni 20D on liian pieni.
-Tuo onkin enemmän "pro"- mallinen joissa ei olekaan ollut perinteisesti salamaa tai pientä kokoa tavoiteltu, vaan käteensopivuutta ja moiselle integroidulle salamalle ei tosiaaankaan juurikaan ole käyttöä kun halutaan valaista yhtään fiksummin kohdetta...

Näkökantoja nämäkin, vieläpä omiani muunmuassa... ;o)
 
fangio
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 4339
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 years ago

[quote=""sf""]
-Integroidulle salamalle en ole hetken aikaan keksinyt mitään käyttöä vaikka nykyisessä digissä sellainen onkin.
-Koosta voi olla montaa mieltä, omaan käteeni 20D on liian pieni.
[/quote]
Minäkin tuumin oikeastaan just näin, kunnes ostin 20D:n. Nyt ykkössarjalainen tuntuu vasaralta. Täytesalamana oma lärpäkkä on kyllä toisinaan hyödyllinen. Se semmoisissa paikoissa, missä ei ota mitään virallisia kuvia, mutta jotain räpsyjä pitäisi saada mukaan.
Viimeksi muokannut fangio, 23.8.2005 klo 21.14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Reilusti yli 3000 kuvaa ultimaalista glamouria
m u s a k u v a t . c o m
 
Avatar
SamppaM
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 99
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

12 years ago

[quote=""sf""]-Jos nopeaa haluaa niin 1D MkIIN on taas parempi, eikä hintaero ole enää tolkuton.[/quote]

1D MkII N on aivan eri hintaluokassa kuin 20D.
Sami Maisniemi
sami@maisniemi.net
www.maisniemi.net
Nikon & Mac
 
fangio
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 4339
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

12 years ago

[quote=""SamppaM""][quote=""sf""]-Jos nopeaa haluaa niin 1D MkIIN on taas parempi, eikä hintaero ole enää tolkuton.[/quote]

1D MkII N on aivan eri hintaluokassa kuin 20D.[/quote]
Kyse taisikin olla tuosta 5D:stä. Eikö se ja noi halvemmat ykkössarjalaiset ole aika samaa hintaluokkaa?
Reilusti yli 3000 kuvaa ultimaalista glamouria
m u s a k u v a t . c o m
 
Avatar
SamppaM
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 99
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

12 years ago

[quote=""fangio""]Kyse taisikin olla tuosta 5D:stä. Eikö se ja noi halvemmat ykkössarjalaiset ole aika samaa hintaluokkaa?[/quote]

Se selittääkin paljon. Minä kuitenkin vertailin malleja 5D ja 20D. 1D Mk II N on jo rakenteensakin puolesta täysin erilainen kamera. Eihän tuossa 5D:ssä mitään varsinaista vikaa ole, mutta hintalappu on varsin korkea verrattuna 20D:hen. Tuskinpa kovin moni harrastaja on valmis maksamaan yli 3000 euroa rungosta vain täyden koon kennon tähden kun samalla hinnalla saa 20D:n ja pari kunnon linssiä. Vaikka linssivalikoimakin olisi jo kohdallaan, niin ainahan ylimääräiselle rahalle käyttöä löytyy.
Sami Maisniemi
sami@maisniemi.net
www.maisniemi.net
Nikon & Mac
 
teemupii
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 377
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

[quote=""SamppaM""]Se selittääkin paljon. Minä kuitenkin vertailin malleja 5D ja 20D. 1D Mk II N on jo rakenteensakin puolesta täysin erilainen kamera. Eihän tuossa 5D:ssä mitään varsinaista vikaa ole, mutta hintalappu on varsin korkea verrattuna 20D:hen. Tuskinpa kovin moni harrastaja on valmis maksamaan yli 3000 euroa rungosta vain täyden koon kennon tähden kun samalla hinnalla saa 20D:n ja pari kunnon linssiä. Vaikka linssivalikoimakin olisi jo kohdallaan, niin ainahan ylimääräiselle rahalle käyttöä löytyy.[/quote]Luuletko oikeasti että 20D:n kennon tekemää kuvan laatua voi verrata 5D:hen? Saattaa olla myös kohinatasot suuremmilla herkkyyksillä hieman eri kastissa. On se ihme kun kameroita tarkastellessa tutkitaan pelkkiä teknisiä arvoja, ja unohdetaan sellainen mitättömyys kuin kuvan laatu.
 
fr0z
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 338
Paikkakunta: JKL
Viesti:

12 years ago

[quote=""teemupii""][quote=""SamppaM""]Se selittääkin paljon. Minä kuitenkin vertailin malleja 5D ja 20D. 1D Mk II N on jo rakenteensakin puolesta täysin erilainen kamera. Eihän tuossa 5D:ssä mitään varsinaista vikaa ole, mutta hintalappu on varsin korkea verrattuna 20D:hen. Tuskinpa kovin moni harrastaja on valmis maksamaan yli 3000 euroa rungosta vain täyden koon kennon tähden kun samalla hinnalla saa 20D:n ja pari kunnon linssiä. Vaikka linssivalikoimakin olisi jo kohdallaan, niin ainahan ylimääräiselle rahalle käyttöä löytyy.[/quote]Luuletko oikeasti että 20D:n kennon tekemää kuvan laatua voi verrata 5D:hen? Saattaa olla myös kohinatasot suuremmilla herkkyyksillä hieman eri kastissa. On se ihme kun kameroita tarkastellessa tutkitaan pelkkiä teknisiä arvoja, ja unohdetaan sellainen mitättömyys kuin kuvan laatu.[/quote]

Ei unohdeta että se uus 5d voi kohista myös enemmän, tai olla muuten vaan ihan surkee.. kyllä ne testit sen sitten kertoo...

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä