JuhaR
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 13

10 years ago

Jeps. Eli Pitää hommata d-järkkäri. Vaihtoehdoiksi on karsiutunut. Olympuksen E-510 ja Canonin D400.
Mikäli päädyn olympukseen, sen ajattelin hommata kittinä.
Canoniin ostaisin luultavasti jonkun yleis sigman zoomin 2,8 valovoimalla.

Tällä hetkellä kuvaan Olympus Om-2 filkka järkkärillä ja käytössä pari mainiota zuikoa. Toimiiko hyvin Olympuksen digissä adapterin kanssa?
Ei oikein löytynyt tietoa tai kokemuksia. Olympuksessahan kerroin kinovastaavuuteen on 2 joten 50mm=100mm ja 28=56... Ja itse kun tykkään kuvailla 50mm ja laajemmilla...

Kuvaan paljon bändien keikoilla joten valaistus olosuhteet ovat hankalat. Kumpi siis parempi. Olympus jossa kuvanvakaaja rakennettu runkoon ja zoomi F3.5-5.6, vai canon jossa F2.8 zoomi, ei kuvanvakaajaa.

Miten tuo kuvanvakaaja toimii n.1/30 s. suljinajoilla tai pidemmillä? Itsellä ei ole yhtään kokemusta kuvanvakaajasta.

Canonin valintaa puoltaa kumminkin objektiivien hyvä saatavuus ja valikoima. Ja jos joskus saa sen 5D:n hommattua niin olisi lasejakin valmiina...

Olympus taas tulee jonkun verran halvemmaksi ja jos om-zuikot toimii siinä hyvin niin mahtavaa. Olympuksen 3/4 kenno taas vähän epäilyttää.. jostain syystä..

Jos olisi rahaa niin ostaisin Canonin 5D:n ja siihen laatu laseja. Mutta nyt on saatava joku semipro setti kasaan.

Kiitos paljon asiallisista vastauksista jo etukäteen! Lähinnä jos opastusta saisi tuohon kuvanvakaajan toimintaan keikkaolosuhteissa vs. valovoima.
 
Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

10 years ago

JuhaR kirjoitti:
Jeps. Eli Pitää hommata d-järkkäri. Vaihtoehdoiksi on karsiutunut. Olympuksen E-510 ja Canonin D400.
Taitaa kuulua osastoon aloittelijoiden loputtomat hei minkä ostaisin  canon d10 vai nikon 10deen kysymyksiin..ottaakseni kantaa kysymyksen sijoitteluun.
Osta Canon. vakaajan saa myös linssin mukana. vanhojen Zuikojen paino uudessa investointibudjetissa on mitätön joten turha raahata kivirekeä perässä.
 
Avatar
seppo
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1739
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

10 years ago

Minulla on kokemusta vain yhdestä putkesta missä on vakaaja. Keikkakuvauksesta ei oikeastaan ole mitään  kokemusta eli yhtä hyvin voisin olla hiljaa. Sen olen vaan huomannut, että keikkakuvauksessa tarvitsee paljon valovoimaa ja mahdollisimman siistiä ISOa. Olyn kroppikerroin on kaksi ja Canonin harrastelusarjan ja vähän paremmankin 1.6. Ero ei kuulosta isolta, mutta käytännössä se voi osoittautua merkitykselliseksi jossain ISO1600 kieppeillä. Vanhat zuikot ei välttämättä pelaa 2x -säännön mukaan keikkakuvauksessa ja rungon kuvanvakain ei huhupuheiden mukaan on yhtä hyvä kuin putkeen rakennettu. Vakaajasta on hyötyä kun kohde ei liiku kun sen liikettä ei pysäytä muu kuin valotusaika (tai salama). Jätä filmikalusto rinnalle äläkä ala sekakäyttäjäksi (eikös kuulostakin pahalta).
--
Irc - oh5ktw
 
pukki81
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 219

10 years ago

Jos vaihdat digiin niin tässä olisi potentiaalinen ostaja om2:lle =)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä