Boost
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 604
Paikkakunta: Turha keskustelija

11 years ago

Muistelisin, että 6x6 -projektoreista olisi aikoinaan ollut jotain juttua, mutten haulla löytänyt juuri mitään.

Jostain pitäisi siis moinen löytää. Uusia on toki kaupoissa hyllyt pullollaan, mutta nyt haetaan jotain hieman halvempaa. Eli lähinnä jotain, jolla pääsee alkuun. Käyttö on melko epäsäännöllistä ja vähäistä, joten automaattista dianvaihtoa ei tarvitse olla.
Halpojakin 6x6 -projektoreita on kuulemma joskus 60 -luvulla tehty. Osaako kukaan kertoa voisiko näitä löytyä enää Suomesta?
 
angulex
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 3203

11 years ago

Kindermannit ovat hyviä ja halpoja. Uusina tai käytettyinä. Taitaapa joku Leitzinkin kinoheittimistä olla omaa sukuaan Kindermann. Kalliimmissa High Light -malleissa on kaiketi kondensoritkin pinnoitettu (?) ja objektiivina parempi Docter (ent. Carl Zeiss Jena).

T. Kerkko.
 
Ossi Asikainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 574

11 years ago

Halpoja 6x6 projektoreita ei ole koskaan tehty. Leitzin Pradoon sai aikanaan sovitteen 6x6 dioille ja konkille, kysy Die Camerasta, http://www.die-camera.fi/ Keijo Touralta asiasta, on korjannut muutaman (31 vuotta) Leitzin diaproikkia. Ja itse pidän Rollei P11 proikasta, joka on hyvin tehty, omalaatuinen ja aika harvinainen. Mutta sellainen manuaalinen 6x6 proikka, jossa on dialuisti kahdelle dialle on aika halpa, ja erityisesti varoitan ostamasta venäläistä 6x6 diaproikkaa, palovakuutus ei korvaa...

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: dhaimon ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä