svaara
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 48

11 years ago

Mika on kaypa hinta eos3 kamerasta? Onko 200� liikaa toimivasta kamerasta?
Sopiiko FD-sarjan linssit siihen suoraan? Meneeko ne myos 350d ?
Jos ei, niin mika sovitin valiin?

Kiitos

Hieman kun nettiä itsekkin selailin, niin löytyy adapteri helposti. Canon EOS Camera Body to Canon FD Lens Adapter. Meneekö tuolla, niin 350d, kuin eos3 slr, FD linsit paikalle?
 
Harri
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 331
Paikkakunta: Tampere

11 years ago

[quote=""svaara""]Hieman kun nettiä itsekkin selailin, niin löytyy adapteri helposti. Canon EOS Camera Body to Canon FD Lens Adapter. Meneekö tuolla, niin 350d, kuin eos3 slr, FD linsit paikalle?[/quote]
Eiköhän se mene, vaikken mikään Canon-tietäjä olekaan. EOS tarkoittaa ymmärtääkseni Canonin käyttämää bajonettia, eli objektiivin kiinnitystä. Tuo kiinnitys on sama kaikissa EOS-kameroissa, joita 350D ja EOS3 ovat. FD on sitten vanhempien kameroiden bajonetti, eikä FD-laseja saa suoraan kiinni EOS-kameroihin, vaan se vaatii juuri tuollaisen sovittimen.
 
teemupii
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 377
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

11 years ago

[quote=""Harri""]EOS tarkoittaa ymmärtääkseni Canonin käyttämää bajonettia, eli objektiivin kiinnitystä. Tuo kiinnitys on sama kaikissa EOS-kameroissa, joita 350D ja EOS3 ovat. FD on sitten vanhempien kameroiden bajonetti, eikä FD-laseja saa suoraan kiinni EOS-kameroihin, vaan se vaatii juuri tuollaisen sovittimen.[/quote]Uudempi bajonetti on EF taikka sitten croppirunkojen EF-S. EOS on vain Canonin tuotemerkki (Electro Optical System).
 
Harri
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 331
Paikkakunta: Tampere

11 years ago

[quote=""teemupii""][quote=""Harri""]EOS tarkoittaa ymmärtääkseni Canonin käyttämää bajonettia, eli objektiivin kiinnitystä. Tuo kiinnitys on sama kaikissa EOS-kameroissa, joita 350D ja EOS3 ovat. FD on sitten vanhempien kameroiden bajonetti, eikä FD-laseja saa suoraan kiinni EOS-kameroihin, vaan se vaatii juuri tuollaisen sovittimen.[/quote]Uudempi bajonetti on EF taikka sitten croppirunkojen EF-S. EOS on vain Canonin tuotemerkki (Electro Optical System).[/quote]
Niinpäs onkin. Anteeksi erehdykseni. Kaikki EOS-kamerat kuitenkin käyttänevät EF-bajonettia, vai kuinka? (Ja croppidigit EF-S:ää).
 
 
juice
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 973
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

11 years ago

[quote=""svaara""]
Mika on kaypa hinta eos3 kamerasta? Onko 200e liikaa toimivasta kamerasta?
[/quote]

Jos mulle joku tarjoais hyväkuntoista kolmosta tuohon hintaan ni ostaisin heti vaikka pitäis käydä ruinaamassa rahat naapurin mummolta.
 
sakarik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 871
Paikkakunta: Tampere, Suomen Detroit
Viesti:

11 years ago

[quote=""juice""][quote=""svaara""]
Mika on kaypa hinta eos3 kamerasta? Onko 200e liikaa toimivasta kamerasta?
[/quote]

Jos mulle joku tarjoais hyväkuntoista kolmosta tuohon hintaan ni ostaisin heti vaikka pitäis käydä ruinaamassa rahat naapurin mummolta.[/quote]
Jep, sama täällä. jossain 400-500-600 akselil ne liikkuu. rahalas tais olla pelkkä runko 480 tjsp. alta viissataa enivei.
 
sf
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 797
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

11 years ago

[quote=""Harri""]Niinpäs onkin. Anteeksi erehdykseni. Kaikki EOS-kamerat kuitenkin käyttänevät EF-bajonettia, vai kuinka? (Ja croppidigit EF-S:ää).[/quote]
Paitsi vanhemmat EOS rungot, esim. 10D:hen ei käy EF-S eikä sitä vanhempiin "croppirunkoihin". Kaikkiin EOS runkoihin siis kuitenkin käy noi EF- putket. Niin eikä vissiin uudempiin 1D versioihinkaan taida käydä?

Niin ja onhan myös saatavilla Novoflexin sovitetta millä kuulemma saa nikonin bajonetilla olevat kakkulat EOS runkoihin, vaikkei sitä tässä kysyttykkään, 155,-€ hinta tai jotain semmoista.

Juu ja 200.- on varsin edullinen hinta mielestäni kanssa 3:sta, jos on älyissään.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä