m.k
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 29

11 years ago

Tässä on virinnyt ajatus, että siirtäisin olemassaolevat diani digitaaliseen muotoon. Pari tuhatta diaa löytyy, Gepen lasikehysten välissä. Lisäksi arviolta tuhannen kuvaa kehystämättömänä, sekä ehkä hieman enemmän negoja. Tietenkään tarkoituksena ei ole saada kaikkia näitä digitaaliseen muotoon, koska silloin hintaa kertyisi jo turhan paljon. Minkälaisia vaihtoehtoja ko. projektin suorittamiseen sitten on olemassa? Itsellä ei aikaa ole käytettävissä kovinkaan paljoa, joten työn teettäisin todennäköisesti mieluiten ulkopuolisella. Mitkähän yritykset tällaista hommaa tekisivät, ja onko kenties joku täällä vastaavaan ryhtynyt? Ja kuinka käytännössä hoidetaan jo kehystettyjen diojen siirtäminen digitaaliseen muotoon? Myös hintoja olisi ihan mukava kuulla...
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

11 years ago

Unohtaisin suosiolla koko jutun. Mitä oikeastaan niillä tiedostoilla saavuttaisi? Niillä pitäisi olla oikea relevantti käyttötarkotus. Pelkkä kiva olla -ei motivoi riittävästi, ainakaan ketään joka on joskus kuvia edes sata kuvaa skannannut..
Jos tarvitsee silloin tällöin jonkin kuvan jonnekin, niin sitä varten voiiisi ostaa jonkun valokannellisen epsonin tai canonin, mutta massaskannailulla palaa hihat tai kukkaro tyystin.
Täytyy muistaa että kuva skannaus on vain se alkusoitto, sen tappourakan jälkeen tulee kuvien käsittely.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: oraakkeli, rangefinderfreak, vctr ja 10 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä