evis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 500

11 years ago

Nyt kun ihmiset ovat siirtyneet digimaailmaan niin jäljelle on jäänyt varmaan hyviä filmipokkareita nurkkiin ja nyt niitä voisi saada halvalla tai lähes ilmaiseksi eli filmikuvaajahan hyppii tasajalkaa riemusta :)

Tarvetta siis olisi pienikokoiselle näppäilypokkarille järkkärin kaveriksi. Millaisia malleja suosittelisitte jotka olisivat eroittuneet filmipokkareiden harmaasta massasta laadullisesti?
Humppa!
 
Teemu Laine
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7986
Paikkakunta: Turku
Viesti:

11 years ago

Leica Minilux zoom tai kiintee ja sit Contaxin T2 omien kokemuksien perusteella.
 
Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

11 years ago

Rollei AFM 35 on ainakin hienoin.
 
angulex
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 3203

11 years ago

Noitahan on pilvinpimein. Yashica Lynx 14 e, Canonet 17 G-III, ym. valovoimaisia superpokkareita saa lähes ilmaiseksi. Sitten on Retinat, erityisesti IIIc ja IIIC, mitä niitäkin saa osapuillen ilmaiseksi. Aivan selkeästi ostajan markkinat.

T. Kerkko.
 
evis
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 500

11 years ago

Noniin, vastauksia on tullut jo hyvin ja kävi kyllä kiinnostamaan josko filmipokkariksi sittenkin valitsisi aidon Leican, hinta tosin on mikä on..mutta laatuhan maksaa ja siitähän kannattaa maksaa kun se kirpaisee vain kerran. Itselläni on nyt Leica diaverme elmaron sekä colorplan opiskat ja kehuja ei voi säästellä. Ebaysta katselin myös muitakin mainittuja malleja ja tosiaan ostajan markkinat on käynnissä.

Lisääkin saa kernaasti ehdotella!
Humppa!
 
Avatar
sahe69
Paid subscriber
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10298

11 years ago

Jos laajakulmaisempi (28 mm) optiikka kiinnostaa niin Ricohin GR1s/GR1v.

Niin ja onhan noilla myös tuo GR21 (siis 21 mm), mutta hinnat taitaa pyöriä lähempänä tonnia....
 
Avatar
kto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2153
Paikkakunta: Helsinki

11 years ago

[quote=""evikka""]...kävi kyllä kiinnostamaan josko filmipokkariksi sittenkin valitsisi aidon Leican...[/quote]

Muista, että Leicana on myyty myös kaiken maailman "samsungeja", joilla ei pitäisi olla mitään tekemistä Leican logon alla. Mutta bisnes on bisnestä. Ne "oikeat" on Minilux, ehkä Minilux zoom ja CM. Ja tietenkin M-sarja ja CL. Pokkareista omia kokemuksia on Miniluxista. Hyvä peli, upea objektiivi. Tosin aika iso.

Eniten oon leikkinyt Contaxin T2:lla, huikee vehje. Nöyryyttää kuvanlaadussa 90% järkkäreistä. T3 on vielä pienempi, itselläkin etsinnässä.

Vaikkei XA:ta lukuunottamatta kokemuksia ole, niin budjettiystävällisiä ovat mm. Olympus XA, Minoxit, Yashican T4/T5 jne...

Ja jos koko ei ole este, niin Konican Hexar on erinomainen kamera. Ehkä paras näistä kaikista. Tai sitten Minoltan TC-1, jos ei rahasta ole puutetta.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

11 years ago

Minulla on ollut Minilux. Melko kiva, muttei mikään mini. Minoxit ovat symppiksiä, eikä kuvanlaatu ole kehno. Olympus Myy on näpsäkkä taskukamera mutta vain af. Yleensä kuvanlaatu on pokkareissa hyvä tai tyydyttävä, kunhan ei ota zoomia. Käytettävyydessä ne tykkäämiset minulle tulevat.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
angulex
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 3203

11 years ago

[quote=""ktoVaikkei XA:ta lukuunottamatta kokemuksia ole, niin budjettiystävällisiä ovat mm. Olympus XA, Minoxit, Yashican T4/T5 jne...[/quote"]

Minox on hyvä, etäisyysmittari vaan puuttuu, kuten pikku-Rolleistakin, sääli. Yashica T4 ja T5 ovat hyviä, mutta ei missään tapuksessa briljantteja. Itseasiassa niiden Tessar on heikoin Tessar minkä olen koskaan nähnyt. Ja Ikontan 105 mm:n sekä Rolleiflex MX-EVS:n Tessarit taas sitten parhaita.

T. Kerkko.
 
Avatar
Tapiola2006
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

11 years ago

Retina IIIc tai IIIC Xenonilla on aina yhden käytetyn järkkärin väärti. Huikea kamera (ei tosin aloittelijalle). Jos jollakin on nimenomaan 2-valovoimaisella Schneiderilla varustettu III-malli, niin vaihdan huippukuntoiseen Canon FTb:hen varustetuna virheettömällä FD 1.4/50 SSC-optiikalla. Huollettu ja toiimii.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: J.A.K. ja 16 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä