PetriP
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20

11 years ago

Ostin kirpputorilta viisi rullaa (keskikokoista) filmiä. Kaikki valotettuja, yhdessä merkintä: 18/5 -55. En odota näiltä paljoakaan, mutta olisko kellään antaa kehitysohjeita? Valmiina taitaa olla D-76:ta tai ID-11:sta joten niitä varmaan käytän. Ajasta ei vaan ole aavistustakaan.
Filmit ovat: 3 rullaa Agfa Isopan Fine grain, 1 rulla Kodak Super-XX ja 1 rulla Gevaert Gevapan 33.
 
Avatar
Tapiola2006
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 9840

11 years ago

Latentti kuva on varmasti heikentynyt ja kontrasti laskenut joten kehitä pitkään rakeisuuden kustannuksella. Kehitä varastoliuoksella 12-15 min 20C. Mielummin enemmän liikuttelua (tasaista) kuin vähemmän. Älä pyyhi märkää negatiivia atuloilla tms. säämiskällä nopeuttaaksesi kuivausta.
Viimeksi muokannut Tapiola2006, 11.11.2006 klo 21.59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
PetriP
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20

11 years ago

Kiitos vinkistä. Täytyypä muistaa käsitellä varovasti jos pyyhkiminenkin saattaa vahingoittaa.
 
juhaa
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 8163
Paikkakunta: Helsinki

11 years ago

Ton ikäisten filkkojen emulsio on pehmeempää. Jos sulla on kiinnitettä jossa on kovetinta niin käytä sitä. Muuten varovainen käsittely on paikallaan.
 
Ossi Asikainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 574

11 years ago

Jossain vaiheessa luin sodanjälkeistä valokuvauslehteä, jossa kehoitettiin käyttämään Hurtier&Driffield kehitettä vanhoihin materiaaleihin. Se kuulemma jätti suurimman osan materiaaleista hunnotomiksi. En vaan ole löytänyt sitä artikkelia uudelleen, mutta kyseessä oli HD kehite, jolla määrittelivät herkkyykksiä 1870-1890 luvuilla. Joku joka jaksaa penkoa englantilaisia opuksia löytänee sen sieltä. Ja kiinnitteeseen lisättävästä "kovettimesta" taisivat käyttää nimitystä karkaisu, ei muuta kuin Setälän työkirja tai Valokuvaus tieteenä ja taiteena esiin, niin johan löytyy. Sen sijaan sen aineen löytäminen saattaa olla vaikeampaa, kun eivät enää tahdo myydä apteekeissa tislattua vettä väkevämpää...
 
toninikkanen
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1650

11 years ago

telefotosta löytyy Tetenalin kovetetta jota voi lisätä kiinnitteeseen. Ainetta tarvitaan tosi vähän joten se yksi iso pullo riittää vuosikausiksi. Kuulemma vanhoista valokuvauskirjoista olisi löytynyt valmistusohjeet itsetehdylle kovetteelle ja aineet apteekista, mutta en jaksanut ruveta selvittämään.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: dhaimon ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä