Avatar
Heli
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6924
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 years ago

Voi saakeli, kohtahan täs alkaa pelottaa. Meneekö tää koko elämä kohta ihan naurettavaks digeilyks?? Eikä naurata muuten yhtään.
 
OoO
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1998

12 years ago

[quote=""Heli""]Voi saakeli, kohtahan täs alkaa pelottaa. Meneekö tää koko elämä kohta ihan naurettavaks digeilyks?? Eikä naurata muuten yhtään.[/quote]

Höpö höpö... Sitä mukaa kun isot firmat muuttaa hommiaan / lopettaa niin muut astuu kehiin. Ilfordin tehdas pukkaa filmiä kaikille pikkumerkeille (esim. Adox/Efke) ja Rodinalillekin on jo jotkut tehneet ihan samaa litkua eri nimellä. Sitten kun ei voi enää kuvata filmille niin minä lopetan kuvaamisen. Digi/tietokone ottaa päähän ihan pelkkänä ajatuksenakin. Vielä kun pääsis eroon skanneristakin niin helpottais lisää tätä tietokoneshaisse taakkaa.
 
pleppanen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

12 years ago

Ilfordilla tiettävästi menee vuoden takaisten kriisien jälkeen paremmin kuin Kodakilla ja Agfalla.

Cafe Ilfoprosta luin tällaista:
It would be fair to state that ILFORD Photo will be introducing new products over the coming months which will be designed to extend the product range at a time when other manufacturers are reducing their ranges - press releases will be issued when we are ready to launch. Hope this helps.

Luotettavasta lähteestä, ts. hevosmiesten tietotoimistosta, kuulin Ilfordin harkitsevan uuden hitaan mv-filmin tuomista markkinoille ensi vuoden puolella.
;~)
 
Avatar
Heli
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6924
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 years ago

[quote=""pleppanen""]Luotettavasta lähteestä, ts. hevosmiesten tietotoimistosta, kuulin Ilfordin harkitsevan uuden hitaan mv-filmin tuomista markkinoille ensi vuoden puolella.
;~)[/quote]

Siis jotain hyvää on vielä tässäkin maailmassa.
 
Avatar
pikkuteemu
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

12 years ago

[quote=""pleppanen""][quote=""teemu_laine""]http://www.dpreview.com/news/0510/05102102agfa_end.asp
Niin siinä sitten kävi lopultakin.[/quote]
Jos tämä on tosi, niin voi kökkelis köö. Täytyypä ostaa apx100:sta, rotinaalia ja aku agefiksiä.[/quote]mutta apx100 120koossa ei löydykkään enää mistään! mitäs nyt tehään !?!
 
pleppanen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

12 years ago

[quote=""pikkuteemu""]apx100 120koossa ei löydykkään enää mistään! mitäs nyt tehään !?![/quote]
Näin tosiaan lienee asian laita. Sikäli hassua, että Agfa listaa APX100:n 120-koossa vielä pdf-dokumentissaan F-PF-E4, mikä on julkaistu heinäkuussa 2003.

Tosin sen jälkeen on tapahtunut paljon. Agfa-Photon erkaantuminen isäntäyhtiöstään ja taas toissapäivänä julkaistut uudet huonot uutiset.
Kohta APX-satasta ei saada enää kinokoossakaan, joten jos sille aikoo tulevaisuudessa kuvata, pienen pieni hamstraus ei välttämättä ole hätävarjelun liiottelua.

Telefoto kertoo APX100/120:Tuote tällä hetkellä loppunut ja on epävarmaa saadaanko sitä enää lisää.
 
jj
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 315
Paikkakunta: Sammamish, WA

12 years ago

Olen mv-puolella siirtynyt käyttämään pelkästään Ilfordin tuotteita. Ilford on kuitenkin tällä hetkellä (ymmärrettävistä syistä) dedikoitunein valmistaja sillä alueella ja he ovat ilmoittaneet olevansa "last man standing". Agfan tilanne on ollut jo jonkin aikaa tiedossa, ja Kodak, vaikka varmasti pärjäilisi analogipuolella ihan mukavasti toimintaansa mukauttamalla, on antanut ymmärtää enemmän tai vähemmän luopuvansa perinteisistä valokuvaustuotteista vuoteen X mennessä.

Agfan tilanne on sääli, mutta en välttämättä jää mitään niiden tuotetta kaipaamaan. Rodinalia ehkä toisinaan tarvitsee, mutta sitä voi sekoitella itsekin siinä vaiheessa, kun saatavuus tulee ongelmaksi. APX 100/400 on tullut käytettyä lähinnä edullisen bulkkihinnan takia, mutta FP4+ / HP5+ täyttää aukon ja on minusta kuitenkin laadullisesti parempaa. Agfan paperit ovat olleet IMHO parhaimmillaankin vain ok.

Fujilta jäisi kaipaamaan hyviä dia- ja värinegafilmejä, jos se poistuisi markkinoilta.

Kodakilta jäisi ehdottomasti kaipaamaan RA-4 väripapereita (Portra ja Supra Endura).
 
pikkuhukka
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 352
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

12 years ago

Hommasin äskettäin pakastimen puolilleen kiinalaista laakafilmiä. Ihan OK kamaa varsinkin hintaansa nähden. Taidankin pistää vielä toisenkin tilauksen sisään tässä talven tullen.

Fotoimpex myy filkkaa nimellä Classic 100 ECO.
8 euroa rasia. Hullun halpaa siis.
 
Avatar
pase
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 12
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

12 years ago

taitaa tämä foorumin otsikko "jos tulisi ydinsota..." kuvatakin sitä tilannetta kun mvfilmien ja liemien sekä papereiden valmistus lopetetaan...

Mitä otat pakastimeesi kun tehtaat suljetaan ja varastot alkavat tyhjetä?
 
Avatar
pikkuteemu
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

12 years ago

[quote=""pase""]taitaa tämä foorumin otsikko "jos tulisi ydinsota..." kuvatakin sitä tilannetta kun mvfilmien ja liemien sekä papereiden valmistus lopetetaan...

Mitä otat pakastimeesi kun tehtaat suljetaan ja varastot alkavat tyhjetä?[/quote]kyllä.
 
jyrik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 814

12 years ago

[quote=""pase""]taitaa tämä foorumin otsikko "jos tulisi ydinsota..." kuvatakin sitä tilannetta kun mvfilmien ja liemien sekä papereiden valmistus lopetetaan...[/quote]

Niin, no juuri silloinhan se ydinsota viimeistään aloitetaankin. "Jaa eio filkkaa?? Kaikki paskaks vaan."

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: motris ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä