Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6954
Viesti:

11 years ago

[quote=""jaska""]No se on niin henkilökohtainen juttu mitä kukin tarvitsee. Joku tarvitsee superhyperdigirungon ja kassilisen "L:ää", joku toinen voi kuvata kiinteällä 50 millisellä päivät läpeensä. Kumpikaan ei ole toistaan parempi.

Minusta on mukavampi kantaa mukana vain pientä näppärää 50 millistä ja runkoa, toisinaan silloin kaipaa tiukempaa tai laajempaa, mutta kun on käytössä vain yksi polttoväli se pistää ajattelemaan hiukan toisella tavalla, aihetta pitää hakea kuvakulmalla, sommittelulla, liikkeellä... ym. ja monesti minulle jää paljon enemmän ajatusta kuvalle kiinteällä objektiivillä. Luulen siis että tavallaan otan parempia kuvia kiinteällä kuin zoomilla, siitä en tiedä ovatko nekään hyviä mutta yritystä ainakin löytyy.[/quote]

Kiinteän ystävä mäkin oon. Mutta en kiinteänkiinteän ;). Kiinteällä kuvatessa turhat zoomailut jää pois ja saa keskittyä oleelliseen, mutta jalkazoomi EI korvaa polttovälin muutoksia. Jalkazoomi vaikuttaa perspektiiviin.

Tarpeensa kullakin, mulla ei ole tapana kanniskella minkäänsortin kameraa mukana. Silloin kun kuvaan, niin kuvaan ja muuten en.
 
Avatar
RB
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6954
Viesti:

11 years ago

Kun viimeksi oikein tosissaan kuvasin filmille studiossa, mulla oli 2 Mamiya RB:tä studiojalustalla. Toisessa oli 127 millinen ja toisessa 180 millinen kiinni. Kun piti saada vaikka ylioppilaista tai hääparista kokokuvia ja lähikuvia niin tarvitsi vaihtaa vain perä kamerasta toiseen eikä tarvinnut opiskojen kanssa värkätä. Samoin vaihtui sujuvasti mustavalkoinen vauhdista värilliseen.

Parempi juttu tietenkin kun olisi tarpeeksi pitkä studio, jotta sais ottaa kokokuvatkin sillä 180-millisellä eikä tarvitsisi vaihrella mitään. Runsas 7 metriä ei oikein riitä.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä