Komposti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 47

11 years ago

Tuommoinen kamera löytyi varastoista.
Tiedustelisin minkäköhän tasoinen tämä on? Objektiivi on 2,8/35mm. On aika vanha. Minkä arvoisia tämmöiset kamerat nykypäivänä ovat?

Kiitos.
 
Avatar
ekohippi
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 906

11 years ago

Tuo malli vaikuttaa aika peruskameralta, mutta laadukkaalta semmoiselta. Hyvin todennäköisesti seleenikennomittari on väsynyt ajan kuluessa ja valitettavasti juuri tuosta mallista puuttuu etäisyysmittari, mutta jos pärjää ilman mittareita, niin eiköhän tuolla kuvaile. Objektiivi on Schneiderin Kodakille tekemä Retina-Xenar 45/2,8, joka vastaa Zeissin Tessaria, sulkimena Compur, joka on laadukas (mutta saattaa vaatia huoltoa) ja kamera on valmistettu Kodakin Saksan tehtaalla - Retinat ovat aina olleet laadukkaamman pään Kodakeja.

Kodak Retina I BS -kameraa (tyyppinumero 040) valmistettiin 1962-63 ja ainakin McKeown ilmoittaa hyväkuntoisen yksilön hinta-arvioksi yllättävän paljon ($100-150) - tosin epäilen, että Euroopassa tuo ei ole aivan tuollaisissa hinnoissa.
Holgamiesten Dennishopper, kaikkien janoisten sankari
 
Komposti
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 47

11 years ago

Kiitos vain tiedoista. Enpä tuolla aio kuvata, mutta oli hauska tietää hieman kamerasta. Ulkonäköhän on ainakin kohdallaan tuolle suunnitellun nahkakotelon kanssa.
 
angulex
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 3203

11 years ago

Tuo 040 on Retina, vaikka alkuperäinen Dr. Nagelin Nagelwerken Retina-ajatus onkin jo kadonnut kiinteän rakenteen korvatessa kokoonpainuvan paljerakenteen.

Kaikki Retinat ovat hienoja, keräiltäviä, ylläpidettäviä ja käytettäviä. Mallisto oli kai huipussaan IIIc- ja IIIC-malleissa, joissa oli tarkka valotusmittari, mittaetsin, kuusilinssinen f:2 -normaaliobjektiivi, vaihtoobjektiivit (lisäke 35/50, erilaisia etsimiä, laaja lähikuvausvälineistö, stereokuvalisäke, mikroskooppiadapteri, salamavalolaite, "Mattscheibenadapter" -laite, ym.

Sittemmin samasta teemasta kehitettiin kiinteärunkoinen mittaetsinkamera vaihto-objektiiveineen sekä keskussuöljinpeiliheijastuskamera. Itse olen kuvannut IIIc:llä lisävälineineen yli 5 000 kuvaa. Jälki on briljanttia, vaikka hyvin erilaista kuin esim. Canonin L-objektiiveilla.

Alkuperäiseen Retina-prinsiippiin kuului korkealaatuisen kinofilmikameramalliston tarjoaminen suurelle yleisölle kohtuulliseen hintaan. Heikkovalovoimaisimmat f:3,5 -mallit ilman valotus- ja etäisyysmittareita ovatkin tätä toteuttaneet. Malliston toinen pää on sitten ollut Leican hinnoissa, esim. v. 1954 IIIc oli viimeisiä kierre-Leicoja hieman kalliimpi ja ja ensimmäisiä bajonettikoneita halvempi. Nyt Retinoitakin saa lähes melkein ilmaiseksi, ostajan markkinat jos joku myy.

T. Kerkko.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä