Jan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 826
Viesti:

12 years ago

Mihin kannattaisi viedä m runko öljyttäväksi ja säädettäväksi Suomessa?
Lähinnä suljin tarvii uudet öljyt kun ne vissiin on tuossa 20v aikana kuivuneet
totaalisesti pois, suljinkin kaipaisi säätöä 1/1000 aika jättää reunan kuvaan.
Ja varmaan mittaetsimenkin voisi tarkastuttaa.
“There is no greater solitude then the samurai’s, unless perhaps it be that of a tiger in the jungle."
 
Avatar
kto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2153
Paikkakunta: Helsinki

12 years ago

Soittele Die Cameraan (Hki). Ainakin aikaisemmin sieltä sai moitteettoman Leica-huollon, ihan omia leimasimia myöten. Vaikka kuinka haluais olla eri mieltä, kaverin huolletun M3:n "tuntuma" on jotain ihan omaa luokkaansa.
 
Jan
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 826
Viesti:

12 years ago

[quote=""kto""]Soittele Die Cameraan (Hki). Ainakin aikaisemmin sieltä sai moitteettoman Leica-huollon, ihan omia leimasimia myöten. Vaikka kuinka haluais olla eri mieltä, kaverin huolletun M3:n "tuntuma" on jotain ihan omaa luokkaansa.[/quote]

Ok, kiitos, laitetaampa sinne.
“There is no greater solitude then the samurai’s, unless perhaps it be that of a tiger in the jungle."
 
Ossi Asikainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 574

12 years ago

http://www.die-camera.fi/
Firmassa on tehtaan työkalut ja testerit ja kerran vuodessa saadaan tehtaalta koulutusta. Eli sinne vaan!
Tosin 20 vuotta vanha Leica alkaa vasta olla sisäänajettu ja kerran kun testailin kolme vuotta sitten voiteluhuollettua M-runkoa, en ole koskaan nähnyt yhtä tasaista sulkimen toimintaa kuin siinä oli. Tokihan mekaanisessa sulkimessa on aina vähän heittoa, mutta tämä heitto näkyi toisen desimaalin muutoksina, ja nekin olivat samat niin että heitto vaihteli ihan tosissaan yhden sadasosan verran.
 
OoO
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1998

12 years ago

Sellasta vaan, että uskaltaako m-linssiä huollattaa muualla kuin leica-huolossa? Kun ne jotkut niin väittää, että leicat osaa huollattaa/korjata vain ja ainoastaan leican valtuuttama huoltomies... 35mm linssin putsaus ja voitelu kustantaisi parissa paikassa siinä 60 eur pintaan ja die-cameran kautta sen 100eur.
 
Ossi Asikainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 574

12 years ago

[quote=""pmu""]Sellasta vaan, että uskaltaako m-linssiä huollattaa muualla kuin leica-huolossa? Kun ne jotkut niin väittää, että leicat osaa huollattaa/korjata vain ja ainoastaan leican valtuuttama huoltomies... 35mm linssin putsaus ja voitelu kustantaisi parissa paikassa siinä 60 eur pintaan ja die-cameran kautta sen 100eur.[/quote]
Kyllä sinällään uskaltaa, mutta Die Camera taitaa lähettää optiikat tehtaan huoltoon, joka on varmasti edelleen parempi ja tarkempi kuin vapaa huolto. Leicalla/Leitzilla on optiikoissaan kaikenlaisia omia ideoita ja rakennelmia, joita ei ammattimieskään aina osaa hoksata. Ja Leican optiikoiden voiteet taitavat olla maailmansa, käsittääkseni tehtaalla on hauska laaja valikoima voiteluaineita, eri objektiiveille omia jne. Olen nähnyt, miten erittäin lahjakas hienomekaanikko joutui miettimään tunnin verran, ennen kuin keksi miten lähi-Summicronin etäisyydensäätö hienosäädetään. Ja optiikka oli omani, mutta kuntoon tuli. Oli vähän heittoa kollimaattorissa, mutta saatiin pois ja äärettömään tarkentui. En muuten ollut kuvannut sillä ennen säätöä ollenkaan, vaan vein suoraan töihin.
Tarkista meneekö Solsiin vai tehdäänkö Suomessa. Jos tehdään Suomessa, niin kannattaa viedä vapaaseen huoltoon koska aikanaan lähettivät Nisseniltä ja Die Camerasta suurimman osan Wetzlarin huoltoon. Kokemus optiikan korjaamisesta on paljon pienempi kuin M-runkojen.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: dhaimon ja 9 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä