savolaine
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 855
Paikkakunta: oulu

11 years ago

Ostinpas kyseisen kameran kun kerta halvalla sain(tai ainakin tuntui siltä...)

Lähinnä tuon ostin hyllyyn keräämään pölyä mutta kait tuolla vois pari rullaa käydä ampumassa ihan kokemuksen vuoksi. Onko mitään erityistä mitä tulisi tietää ennen kuvauksia? Käyttö sinänsä vaikuttaa aika loogiselta, aukolle, ajalle ja virtykselle löytyy omat vipunsa ja niin edespäin. Mitä filmiä tuohon kannatas laittaa? Mielellään väriä. Ilmeisesti tuo on 6x6 kokoa eli eikös se ole sitä 120-rullaa... Ja miten se sinne tungetaan? Näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin muistikortin vaihto. Vinkkejä otetaan vastaan!
Viimeksi muokannut savolaine, 8.3.2006 klo 2.12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

11 years ago

tarkennuksessa saattaa esiintyä klappia.
sfnetin aikaan oli muutamia ketjuja aiheesta, googlettamaan vaan.
netistä voi hakea filminlatausohjeita TLR kameraan, filkka on 120stä.
osta vaikka xp2 mustavalkosta C41 filkkaa niin ei valotuksellakaan ole väliä, tai sitten xtraa...
 
savolaine
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 855
Paikkakunta: oulu

11 years ago

Jees, kiitti tipseistä. Sieltä löytyikin pari ketjua joista varmaan jotain löytyy. Xp2 ilmeisesti Ilfordin tavaraa ja xtra Fujia? Taitaa kyllä mennä siihen tuo filmin osto että otetaan sitä mitä paikalliselta kauppiaalta löytyy jos löytyy sitäkään.
 
jyrik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 814

11 years ago

Aivan ensimmäiseksi suosittelisin kärsivällisyyttä peliin. :) Älä ainakaan urheilukisoja lähde kuvaamaan.

Itselläni on myös Lubitel2, mutta pikkuteemunkin mainitsema tarkennusklappi on jättänyt käytön aika vähälle. Tai oman yksilöni kohdalla tuo "klappi" on lähinnä "krunks!", joka kuuluu ajoittain kun tarkennusta yrittää veivata kohdalleen - ja taas on linssit epäsynkassa. 166U-mallissa linssien hammastukset on vähän fiksummin toteutettu - tai ainakin toimivammin, joten sitä tulee enempi käytettyä jos Lubiin on tarttuminen.

Nyt ennen kun lataat filmin niin veivaa tarkennusta muutamia/useita kertoja edestakaisin. Jos Lubisi on taipuvainen hypähtelemään hammastuksien yli niin eiköhän se tuossa paljastu, ja tiiätpä sitten varoa. ;)

Jos epäilyttää että linssit on jo epäsynkassa, niin itse muistaakseni tarkistin joskus asian teippamalla mattapintaista toimistoteippiä (siis sellaista läpikuultavaa, tiedäthän) sinne filmitasolle. Siis siten että kameran takaluukku on auki ja pingottamalla teippiä siihen kohtaan mihin filmi tulee. Sitten luupilla kattelemaan tätä macgyverin mattalasia ja vertailemaan tarkennusasteikon lukemia todellisiin välimatkoihin.

Filttereiden tallellaolo lienee aika harvinaista. Mutuna muistelisin että joku lähde antoi ymmärtää ettei uusien kameroiden mukana itse asiassa tullut filttereitä, vaan ne piti sinne rasiaan aivan itse erikseen hankkia.

Ja vaikka tekisitkin kaiken oikein niin lopputulos voi olla jotain ihan muuta. Mut hei, just se onkin se juttu Lubiteleissa. ;D
 
savolaine
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 855
Paikkakunta: oulu

11 years ago

Mutta onhan tuossa sentään se urheiluetsin:D Pitääpä tosiaan veivailla tuota tarkennusta ja katsoa onko klappia. Hommaan vielä rullan mustaa erkkaria estämään valovuotoja niin pääsee kokeilemaan mihin tuosta on.
 
jyrik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 814

11 years ago

http://static.flickr.com/28/93185181_e4418aec09.jpg

Tuon kuvan olen ottanut omalla Lubitel2:lla. Onhan se rankasti toki jälkikäsitelty, mutta ehkä osoittaa ettei vehje aivan täysi romu ole vaikka vähän klapittaakin. :)
 
epkuva
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 203
Paikkakunta: Turku
Viesti:

11 years ago

Itselläni ei kyllä tarkennus klappaa, on vain niin pirun jäykkä ettei tosikaan. Itse en ole vielä ainuttakaan rullaa kyseiseen kapistukseeni ladannut, mutta eiköhän sekin päivä tule vastaan.

Tuo lataaminen on suht triviaali operaatio, eli tyhjä puola sinne nupin puolelle ja täysi (muistaakseni) alas. Sitten vaan filmin pää sille varattuun koloon ja kierretään, kunnes start viiva tulee näkyville. Sitten kansi kiinni se pikkuluukku siitä kannen takaa auki ja rullataan kunnes tulee ykkönen näkyviin (ensin tullee oletettavasti nuolia ja pallukoita, mutta älä niistä murehdi vaan ruuvvaa eteenpäin, kyllä se ykkönen sieltä tulee.
Sitten vaan armotonta kuvaamista ja ruutua vaihtaessa taas luukku auki ja ruuvvataan kunnes seuraava numero tulee vastaan. Sitten kun rulla loppuu, niin ruuvvaat vaan loppuun asti, rulla pois ja teipillä kiinni, ettei lähde löystyyn ja kehitykseen.

ps. laita se rulla sinne sitten oikein päin, eli niin, että se tulee sieltä puolan yli se pää (paperi kantta päin.) ;P
Hyvä hyvä, huusivat lapset ja
taputtivat suuria karvaisia käsiään.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä