eeko
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 163

12 years ago

Mamiya 645 1000S kameralla kuvattaessa on alkanut tulla kuvan yläreunaan koko kuvan levyinen muutaman millin korkuinen tummahko palkki.Kuva-ala ei ole enää korkeussuunnassa täysimääräinen.
Ongelma esiintyy peili ylös nostettuna.
Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa ko. laitteen kanssa.
 
Ossi Asikainen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 574

12 years ago

Soittele Turkuun Rajala-cameraan ja kysele huollosta Jukka Kelotie-nimistä miekkosta. Korjasi ennen Helsingissä Eirin ammattimamiayt, ja osaa laitteet ulkoa. saattaa olla, että "saa" ottaa laitteen sinne korjattavaksi. Mutta hän tuntee nämä mamiyat parhaiten Suomessa.
 
eeko
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 163

12 years ago

Poistin rungon takapäästä filmin pitimen ja tutkailin pystysuunnassa liikkuvan suljinverhon käyttäytymistä.Ensinmäisenä alastuleva verho jääkin peili ylösnostettuna metallisen reunavahvikkeensa verran liian ylös,jolloin se vie kuvasta korkeutta pois.Painuu kyllä alas,kun hieman sormella auttaa.
Peilin toiminta 645:ssa aiheuttaa tärähdyksen,jota voi verrata ketun pyyntirautojen laukeamiseen.Tämä tärähtäminen ilmeisesti auttaa verhon alas perille asti.Peilin kanssa testattaessa toiminta oli virheetöntä.
Täytynee viedä ammattilaiselle huoltoon,ettei käy kuin 220:n Mamiyan sulkimen huollon kanssa;se on odotellut tuossa pöydällä jo vuoden verran viimeisille pienille jousille oikeita paikkoja.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: kuhaw, mvuori, Olli Knuuttila, petrikor ja 13 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä