T_Ni
Kuvat.fi VIP
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 514
Paikkakunta: Muurame
Viesti:

11 years ago

Sunnuntaina kaverit olivat niin innoissaan vanhoista kameroista ja MV-kuvauksesta, joten kävin kaivamassa kätköstä ns. kunnon kalustoa 70-luvulta.
 • Nikon EL2
  Nikkor 35-70 mm 1:3.5
  Nikkor 85 mm 1:1.8
  Nikkor 135 mm 1:2.8
Samasta paikasta löytyi myös.
 • Canon AE-1 Program, jossa on Vivitar 24mm 1:2.8
  Pentax Program A plus, jossa on kiinni kovia kokeneen oloinen Tamron 35-70 1:3.5-4.5
Nikon pitäisi varmaan huollattaa, kun sitä ei ole yli 20 vuoteen käytetty. Missäköhän ja mitä sille olisi syytä tehdä ?

Muista rungoista en tiedä mitään. Onko jollakin jotain mielipiteitä noista ? Mahdollisesti mielenkiintoa vaihtaa Nikonin laajakulmaan ?

Kävin myös etsimässä MV-filmiä. Jokunen rulla sitä Jyväskylässäkin näyttää olevan myynnissä. Tossa olikin keskustelu Agfan APX:stä. Sitä näytti olevan vielä 100 ASAsena, tosin hinta oli 9 € rullalta. Ostin yhden rullan kokeeksi. HP5 oli myös 9 € rulla. Anttilassa oli tarjolla Kodakin 400TMAX ja BW400CN filmejä hintaan 5 € rulla. Minkäslaisia filmejä nuo Kodakin tuotteet on ?

Ei ole tarkoitus nyt vielä ainakaan ruveta itse kehittämään edes filmejä, niin kertokaapa missä ne kannattaa kehityttää ?
“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” - Saint Augustine
 
Teemu Laine
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7986
Paikkakunta: Turku
Viesti:

11 years ago

T400CN menee ainakin jokaisessa labrassa, koska se on C-41 kehitettävä filmi. T-Maxin kanssa voi olla vähän hankalampaa, oletettavasti lähilabbiksesi lähettää sen Eirille (tai sen jatkajalle).
 
Avatar
ekohippi
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 906

11 years ago

[quote=""T_Ni""]Sunnuntaina kaverit olivat niin innoissaan vanhoista kameroista ja MV-kuvauksesta, joten kävin kaivamassa kätköstä ns. kunnon kalustoa 70-luvulta.
 • Nikon EL2
  Nikkor 35-70 mm 1:3.5
  Nikkor 85 mm 1:1.8
  Nikkor 135 mm 1:2.8
[/quote]
Ainakin tuossa on kalusto kohdallaan, jos filmiä aikoo paukutella. 85/1,8 on jautaa ja eivät nuo muutkaan opiskat mitään pullonpohjia ole - heikoin lenkki saattaa olla tuo zoomi, mutta sekin oli aikoinaan huomattava parannus 43-86/3,5 -pullonpohjaan verrattuna.

Nikon EL2 oli Nikon FE:n isokokoisempi edeltäjä ja omasta mielestäni kelpo kamera (omat kokemukset ovat tosin vanhemmasta Nikkormat EL:stä ja uudemmasta FE:stä). Paristojen suhteen EL2 on aika hyvä, koska siinä ei ole käytetty elohopeaparistoja vaan nykyisinkin kaupasta löytyvää PX-28 hopeaoksidia tai vastaavaa litiumia.

Nikonin tarkastukseen ja huoltoon taitaa paras paikka olla Kamera-Apu, mutta uskoisin että mekaanisen puolen kanssa muutkin kunnolliset kamerakorjaamot pärjäävät ihan hyvin. Elektroniikka voikin olla vähän hankalampi juttu, koska komponettien löytäminen tuon ikäiseen laitteeseen (valmistettu 77-78) saattaa olla mahdoton tehtävä - tosin kamerassa testattiin FE:n elektroniikkaa, joten sieltä saattaa löytyä apua, jos sähköt eivät toimi.

Noista muista paketeista en mene sanomaan mitään (ainakin molemmat rungot ovat hyviä), koska vanhemmat piraattiobjektiivit eivät olleet välttämättä parasta A-ryhmää
Holgamiesten Dennishopper, kaikkien janoisten sankari

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kasimir ja 7 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä