Vilma
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6

12 years ago

"Uusi" kamera ja heti siis ilmeisesti korjauksen tarpeessa ellei saa peräti heittää vesilintua! Eli tietääkö joku, missä voisi korjauttaa kyseistä keskiformaatin kameraa?

Kaksi rullaa ehdin kuvata ja nyt on jotain hämminkiä. Toimi ensin hyvin ilman filmikasettia, mutta kun laitoin sen paikoilleen ei suostunut automaattitarkennus toimimaan ja aikana suostui näyttämään vain 1/1000 ja F -- (eli pelkkää viivaa). Eli ensin näytti, että kasetin paikoilleen laittamisella oli toimimattomuuteen jotain osaa eikä vika olisi vaikuttanut pahalta.

Sitten jotenkin sain nuo ajat ja aukot pelaamaan kun aikani kameraa räpelsin. No nyt ei toimi automaattitarkennus minkään vertaa eli surisee kummallisesti ja välillä aukot ja ajat toimii, välillä ei.

Huoltohan sen varmaan osaa kertoa missä vika, mutta osaisiko täällä joku tähän hätään kertoa missä saattaisi olla vika???? Olisi vaan pitänyt ostaa se uusi versio - tosin myös paaaaaljon kalliimpi.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

12 years ago

Et kerro missä asut, joten olet varmasti helsinkiläinen.
Kamerasi on erinomainen ja jos olet sen liikkeestä vasta ostanut, on sillä myös min. 6kk takuu.
Pari huoltoa:
http://www.kamerapajaahvenainen.fi/ tikkurilantie 68 C01300 Vantaa, puh. 09-8733001
JAS Tekniikka, Mannerheimintie 160B, 003000 Helsinki, puh. 0407-747740
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
Vilma
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 6

12 years ago

Paikkakunta on Turku ja JAS-Tekniikka löytyy täältäkin. En tiedä, mistä olikin sellainen kuvitelma, että keskiformaatin kameroille on vaikea löytää huoltoa. Koskee todennäköisimmin siis hieman erikoisempia/vanhempia malleja. Eihän tuossa Pentaxin tekniikassa nyt mitään erikoista ole.

Kamera todellakin vaikutti parin rullan perusteella loistavalta, harmi että tuli ongelmaa, sillä ihan yksityiseltä henkilöltä olen kameran ostanut ihan sillä ajatuksella että uusi olisi ollut budjettiin liian kallis. Taitaa korjaus vaan ehkä maksaa ihan kivasti, mutta ei voi mitään!
 
peet
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 780
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

12 years ago

Voi olla, ettei ole asian kanssa mitään tekemistä, mutta omissa Pentax AF-rungoissa objektiivin ja rungon kytkentänastojen paskaantuminen tekee ajoittain samanlaista ilmiötä ainakin tarkennuksen kanssa. Pyyhkäisy rätillä ja taas mennään jonkin aikaa.
 
Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

12 years ago

[quote=""Vilma""]Paikkakunta on Turku ja JAS-Tekniikka löytyy täältäkin. En tiedä, mistä olikin sellainen kuvitelma, että keskiformaatin kameroille on vaikea löytää huoltoa. Koskee todennäköisimmin siis hieman erikoisempia/vanhempia malleja. Eihän tuossa Pentaxin tekniikassa nyt mitään erikoista ole.

Kamera todellakin vaikutti parin rullan perusteella loistavalta, harmi että tuli ongelmaa, sillä ihan yksityiseltä henkilöltä olen kameran ostanut ihan sillä ajatuksella että uusi olisi ollut budjettiin liian kallis. Taitaa korjaus vaan ehkä maksaa ihan kivasti, mutta ei voi mitään![/quote]

Ensiksi kysyt myyjältä onko ollut samanlaista ongelmaa, meinaan on se jo moraalisestikin väärin jos on rikkinäisen kameran myynyt. Jos väitti myyntihetkellä että on kunnossa niin petoksen tuntomerkit lähenevät...
Kannattaa tosiaan putsata kaikki kontaktit mitä löytyy, vaikka eihän niitä juuri Penassa ole, kun perä ja prisma ovat kiinteitä. Objektiivi ja paristotila ovat siis kai ainoita joita itse voi kropata. Pentaxin valonmittaus on kyllä erinomainen ja käyttö muutenkin kuin kinokameralla kuvaisi..joskin oli myös syy miksi myin pois, poltin filmiä kutenb kinollakin ja tavoite oli päinvastainen: harkittua kuvaamista ;-)
Toivottavasti pääset säikähdyksellä, eikä huolto välttämättä kallis ole.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä