HannuS84
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 19

11 years ago

Tervehdys
Kaipaisin hieman tietoa polaroidin 600 filmeistä. Itselläni kun on jokin hieman vanhempi käsittääkseni vielä hyvin toimiva kamera joka syö kyseistä filmiä. Kai se nyt ihan filmiä kuitenkin on vaikka kuvan suoraan sylkeekin? Telefoton sivustolla lukee integral-filmi mitä nyt sitten tarkoittaakaan, hyvin kallistahan tuo täällä kotimaassa vaikuttaa olevan (telefoto 32€ 2*10kpl). Nyt kiinnostaisikin tietää että ihan kivan kuvaamisen lisäksi niin saako noista sitten jostain suurennoksia ja paljonkohan mahtaa maksaa? Mistä noita täällä Suomessa kannattaa ostaa jos kannattaa?
 
Avatar
kto
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2153
Paikkakunta: Helsinki

11 years ago

Tuo malli ei käytä "filmiä", vaan tuloksena on suoraan positiivi. Ja suurennoksia ei saa, korkeintaan "reprokuvaamalla".

Mutta jos lompakko kestää - noi "kuvat" ovat aina olleet kalliita - pienessä Polaroidissa on jotain tosi hauskaa. Väritkin hieman omalaatuiset. Mun mielestä perus 600-sarjaa "makeempi" on SX-70, kokoontaittuva ihme. Peilikamera, joka tarkentuu lähelle. Ainakin aikaisemmin siihen oli oma filmi, jossa oli vielä paljon 600sta hienommat värit. Mutta ajat ovat voineet muuttua. Ja taisi joku SX-versio olla viritetty 600-filmille. Mikähän kameran malli mahtaa olla?

Uhraa toi 32 euroa ja kokeile. Se on 1,60 laaki;)

Jos oikein innostut, Itävallassa on paikka: http://www.unsaleable.com/

Tuolla on aika paljon hauskaa tietoa, myös kaupallista. Ja myyvät lisäksi Saksan eBaylla vielä "listahintoja" halvemmalla. Tosin filmeistä kannattaa ehkä neuvotella myös täällä.

Hmmm... pitikö tähänkin tarttua, nyt on melkein pakko hankkia taas SX-70..... Sehän ois vähän kuin digikuvaamista, heti (noin 5 min.) näkee, että meni pieleen.
 
jyrik
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 814

11 years ago

SX-70 -filmin valmistus on lopetettu/loppumassa. Kannattaa pitää mielessä kun tutkailee kyseisiä laitteita.
 
jj
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 315
Paikkakunta: Sammamish, WA

11 years ago

[quote=""kto""]
Hmmm... pitikö tähänkin tarttua, nyt on melkein pakko hankkia taas SX-70..... Sehän ois vähän kuin digikuvaamista, heti (noin 5 min.) näkee, että meni pieleen.[/quote]

Sehän on tavallaan paljon edistyksekkäämpää kuin digikuvaaminen, ainakin niin kauan kuin tulee digikamera joka suoraan sylkee printtejä ulos.
 
Jukka Lehmus
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1174
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

11 years ago

Te ketkä pola 600:lla kuvaatte, mistä ostatte filmit? Kallista on varmaan kaikkialla, mutta kun ongelma on ettei tuota kokoa esimerkiksi Fotoimpexistä saa edes ollenkaan. Telefoto?

Asia on niin, että kun meidän nuorimmainen (6v) on nyt kärttänyt omaa kameraa jo aika kauan ja vaatimuksena on ollut että kuviin pitää tulla värit niin päätin lopulta kaivaa vanhan polaroid-hökötykseni varaston pohjalta ja luovuttaa sen pikkuneidille koulun aloittamisen kunniaksi. Mutta filmiäkin pitäisi saada lahjan mukaan...
 
mvuori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 10672
Paikkakunta: Tampere

11 years ago

[quote=""jlehmus""]Te ketkä pola 600:lla kuvaatte, mistä ostatte filmit? Kallista on varmaan kaikkialla, mutta kun ongelma on ettei tuota kokoa esimerkiksi Fotoimpexistä saa edes ollenkaan. Telefoto?[/quote]
Ei aavistustakaan, mutta _voisi_ olla parempi ostaa se pikkukuvia ottava tarrakuvaversio (josta oli joku Spice Girls -versio). Kokonaiskulut ovat varmasti paljon halvemmat, vaikka kameran joutuukin ostamaan ja lopputulos voi olla 6-vuotiaalle hauskempi.
Matti Vuori
 
Jukka Lehmus
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 1174
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

11 years ago

En ole edes kuullut että on tarrapolaroideja. En kyllä ymmärrä kuinka tuollainen voisi toimia kun siinä filmissähän on ne kemikaalit sisällä.

Annoin kameran eilen ja heti meni yksi pakka filmiä että vilahti. Mutta kuvatkin oli aika hyviä. Ihme että edes toimi se kamera kun se oli ollut romujen seassa 15 vuotta
 
Vemppu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 47

11 years ago

[quote=""jyrik""]SX-70 -filmin valmistus on lopetettu/loppumassa. Kannattaa pitää mielessä kun tutkailee kyseisiä laitteita.[/quote]

Joo, ymmärtääkseni vuodenvaihde oli "rajakohta" tuolle. Eli että filmiä ei olisi enää saatavilla samalla tavalla kuin joskus (eli ei ollenkaan).

Itselläni on sellainen iso muovinen Polaroid EE100 johon filmiä ymmärtääkseni vielä ainakin saa. Onhan se aika vintage hommaa tuo polaroidille kuvaaminen vaikka maksaakin :-)

Olen kuvannut myös tuolla SX-70:llä ja siinä oli kuvanlaatu melkein kuin kinossa konsanaan eli melkein liian hyvä. Itse diggaan enemmän tuosta EE100:sen 70-luku tatsista joka toimii kuin aikakone konsanaan.
 
Frank
Liittynyt: 11 years ago
Viestit: 7379
Paikkakunta: Tampere

11 years ago

ite oon kuvannu 600 ja sx-70, tykkään kyl tosta sx-70 just sen 70-lukufiiliksen takia. se taidettiin jo lopettaa se valmistus, mut viel ois 20 kuvaa varastos

Ainakin Tampereen Hertellissä on tiskillä mainos tyyliin "Polaroidista suurennos" joten kai niistä sitten jotain saa, tietysti itsekin vaikka skannaamalla ja lähettämällä tiedosto johonkin palveluun.

jos muuten jotain kiinnostaa, voisin myydä yhden sx-70 kameran (polaroid 1000 land camera tms.) kotisivuillani on jotain sillä otettuja kuvia, tekee kyllä pientä raitaa, ehkä ulostyöntävä rulla jotenkin likainen/kulunu
Tamperelainen telttahousu, skeittaava Hannu Karpo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: oraakkeli, rangefinderfreak, vctr ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä