tareone

12 years ago

Onko spiraaleissa eroa? Tänään hajosi Haman spiraali eli siitä irtosi toinen sellainen pieni musta muoviosa, joka mahdollistaa filmin liikkumisen spiraaliin. Eli pitäisi ostaa uusi.

Jotenkin tuntuu, että tuohon Haman spiraaliin oli vaikea saada rullattua filmiä eli se meni tosi helposti ruttuun. Tuohon Haman Colortankiin ei varmaankaan taida sopia muu kuin Haman oma spiraali?
 
tareone

12 years ago

Noni. Löysin sen muoviosan ja spiraali toimii taas. En ole aiemmin leikannut filmin päätä tarpeeksi suipoksi, joten reunat on ilmeisesti tökkineet vastaan. Kokeilin eilen yhdellä skeidafilmillä, niin että leikkasin filmin pään reilusti suipoksi ja johan toimi, ei tökkinyt yhtään vastaan.

Näin se kokemus karttuu kantapään kautta ;).
 
tareone

12 years ago

Oho. Ei sitä filmin päätä kannatakkaan kovin suipoksi leikata, ei meinaa pää pysyä spiraalilla ollenkaan. Testifilmi (käyttämätön) oli rullalla toiseen suuntaan, joten sen kanssa homma toimi, mutta kuvattu filmi on toiseen suuntaan rullalla eli pää pääsee tulemaan pois spiraalilta. Hölmösti kiertyy toi filmi just väärään suuntaan spiraalille laittoa ajatellen. Sellasta.
 
4x5
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2057

12 years ago

[quote=""tareone""]Onko spiraaleissa eroa? ..[/quote]

Kovassa käytössä metallispiraali on paras, vaikka filmin lataaminen vaatiikin viisi minuuttia pidemmän harjoittelun kuin jousikuulasysteemeillä varustettuihin muovikierukoihin.
Metallikierukoiden edut ovat kestävyys, toimintavarmuus ja se että niihin onnistuu filmin lataus märkänäkin (tai ne voi kuivata kuumalla ilmalla, esim. hiustenkuivaajalla).
Metallipeleissäkin on keskinäisiä eroja, halkaisijassa, spiraalilangan paksuudessa ja pikku yksityiskohdissa. Vertailemaan voi päästä esim. Mr.Kamerassa Hgissä, jossa niitä on ajoittain käytettynä myynnissä.
Pekka M.Nurminen
 
Hirppis
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 283
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

Olen tehnyt kokeellisia kokeita kameraseuran tiloissa ja olen huomannut, että vanhoille muovi spiraaleille filmi menee hyvin ja uudet ruttaa ne.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: diefenbaker, eetuaspl ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä