Quiquern
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 20655
Viesti:

12 years ago

Älä nyt, kyllä ammattilaisia oppii arvostamaan kun niitä näkee; on kyse sitten takseista, kapakan ovista tai kamerakaupoista.
Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
 
jj
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 315
Paikkakunta: Sammamish, WA

12 years ago

[quote=""pikkuteemu""]
..ja saattaahan se olla että labbiksissa mennäänkin aika rumasti perstuntumalla kun prosesseja "hieno säädetään" ,)[/quote]

Kotikehityksessä pääsee suoraan vaikuttamaan, miten vanhoilla ja kuluneilla litkuilla homman suorittaa.

Suurivoluumisessa ammattimaisessa kehityksessä taas peruslitkuja ei vaihdeta kovinkaan tiheään, vaan niitä virkistetään tiettyjen käyttömäärien jälkeen erilaisilla replenisher-liuoksilla. Tällä osittain selittyy suuri prosessin tarkkailun tarve.

Kun puhutaan prosessointivaatimuksista, pitää nämä kaksi lähestymistapaa, pienivoluuminen kotikehitys ja suurivoluuminen ammattimainen toiminta pitää erillään. Kotikehitys voi epäonnistua olosuhteiden, kuten lämpötila tai aikastabiloinnin takia, mutta kemikaalien suhteen homma muistuttaa melkein "one-shot"-käyttöä verrattuna kaupalliseen kehitykseen. Ammattimaisessa toiminnassa taas kehityskoneet tarjoavat etunsa noiden olosuhteiden suhteen, mutta kemikaalien käytön suhteen tilanne voi olla melkoisen päinvastainen verrattuna kotikehitykseen.

Tästä kaikesta voi päätellä, että jos homman hoitaa huolella ja olosuhteet kuten lämpötilastabilointi ovat kunnossa, ei ole mitään syytä, miksei kotonakin voisi päästä keskimäärin aivan yhtä hyvään lopputulokseen.
 
4x5
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2057

12 years ago

[quote=""Quiquern""]Älä nyt, kyllä ammattilaisia oppii arvostamaan kun niitä näkee; on kyse sitten takseista, kapakan ovista tai kamerakaupoista.[/quote]
Juu, kahden ensinmainitun ammattikunnan edustajat kohtaavat enimmäkseen "erittäin arvostelukykyisessä tilassa" olevia ihmisiä, ja kamerakauppiaat taas ovat tekemisissä joko huipputaiteilijoiden tai ilmiöteknokraattien kanssa, unohtamatta tietenkään talousneroja.
Tavallinen kuvailija tai selvinpäin oleva asiakas ei ilmeisesti ole selvillä em. ammattikuntien surkeasta tasosta ;-)
Pekka M.Nurminen
 
kinrosai
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 346
Viesti:

12 years ago

Kamerakauppiaiden yleisestä tasosta en ole tietoinen, mutta olen joutunut sivusta seuraamaan näiden veijareiden myyntipuheita Tauno Tavalliselle tai Maija Meikäläiselle.

Ja laitanaan niissä on minusta sivuttu tietoisen huijaamisen rajaa yrittämättäkään selittää asioita oikein. Joko nämä kuuntelemani poloiset eivät itsekään tiedä puhuvansa pehmoisia ja väritettyjä puolitotuuksia tai he hämäävät tahallaan ja myötäilevät asiakasta pikaisen kaupan toivossa.

Myynti se on mikä jyllää. Jos asiakkaalla on jokin mielipide/käsitys kauppaan tullessaan, sitä vahvistetaan ja myydään mielipiteeseen "sopivaa" tavaraa. Vaikka mielipide olisi miten älytön ja tavaran sekä asiakastarpeen ainoa yhteinen nimittäjä löytyisi kauppiaalle parhaan katteen antavasta nimikkeestä. Valitan kyynisyyttäni, mutta noin se tuntuu yleensä tässä markkinataloudessa nykyisin menevän. Eikä kamerakauppa ole ainoa ala. Rehellinen asiantunteva takavuosien kauppias on häviävä luonnonvara. Eikä ne rehellisetkään taloudellisia idiootteja olleet.

Tätä vastaan ei ole tietääkseni enää mitään muuta keinoa kuin valistunut asiakkuus. Mitään ei voi ostaa tekemättä hitonmoista määrää taustatyötä. Kaikki vain eivät sitä osaa, jaksa, viitsi tai ylipäätään hahmota tarpeelliseksi. He ovat niitä potentiaalisia huijattavia. Ja niihän heitä sitten huijataankin. Minuakin, jos erehdyn luottamaan myyjään. Näin on käynyt.
 
Tipe
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2578
Paikkakunta: Jämsänkoski
Viesti:

12 years ago

[quote=""kinrosai""]Kamerakauppiaiden yleisestä tasosta en ole tietoinen, mutta olen joutunut sivusta seuraamaan näiden veijareiden myyntipuheita Tauno Tavalliselle tai Maija Meikäläiselle.[/quote]

Pitäiskin joskus mennä 'asiantuntevaan' kauppaan ja leikkiä sitä "Tauno Tavallista". Testais ihan, pääseekö edes lähelle huijatuksi tulemista.

Sitten vois ihan piruuttaan ostaa vaikkapa sen seuraavan rungon, siis jos myyjä tuntuu rehelliseltä ja hinta on edes suht' kohdillaan.
 
kinrosai
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 346
Viesti:

12 years ago

Et sinä olisi riittävän vakuuttava :-)

Epäilisivät kuitenkin, ja myisivät sinulle filmipokkarin digijärkkärinä :-)

Ihan vakavasti, eihän sitä tarvitse mennä kuin sellaiseen liikkeeseen, jonka pääasiakaskunta ei koostu ammattilaisista tai vakavista harrastajista (ja näitä liikkeitähän ovat melkein kaikki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), olla hypistelevinään jotain tavaroita sivummalla ja ja alkaa kuunnella niitä myyntipuheita muille ostajille. Se on karua kuultavaa ;-)

Äitiäni en päästäisi yksin kameraa lomareissuaan varten ostamaan, en edes anoppia :-)

Edit: tai sitten minä olen osunut vain paikalle myyjien huonona päivänä useamman kerran. Kun kuitenkin varsin vähän kameraliikkeistä yhtä ainoaa lukuunottamatta ostan, niin otanta olisi aika tyly. Eli sitten ne huonot päivät ovat osuneet kaikki silloin kun minä olen ko. kaupoissa käynyt ja kaikkina muina päivinä puheet ovat asiallisia (????). Vain olisikohan se minun läsnäoloni ollut se syy pehmoisiin puheisiin???? Tässähän tulee aivan vainoharhainen olo..... :-)
 
4x5
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2057

12 years ago

[quote=""kinrosai""]...eihän sitä tarvitse mennä kuin sellaiseen liikkeeseen, jonka pääasiakaskunta ei koostu ammattilaisista tai vakavista harrastajista (ja näitä liikkeitähän ovat melkein kaikki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta)[/quote]
Miksi menet sellaiseen paikkaan hakemaan erikoisosaamista? Veisitkö tärkeän liiketuttavasi syömään lähimmälle Essolle vai menetkö itseksesi arvioimaan huoltoaseman kulinaarista osaamista? Liikkeet profiloituvat eri tavoin, ja osaavan harrastajan luulisi sen huomaavan ;-)
Pekka M.Nurminen
 
kinrosai
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 346
Viesti:

12 years ago

Empä mennyt hakemaan erikoisosaamista. Tarvitsin muutaman kerran kuvat heti, eli vein filmit lähimpään tunnin kehitykseen. Jonkun kerran olen hakenut ohimennessäni jotain pientarviketta tms. Siinä sitten odotellessa on näitä tarinoita tullut sivusta kuunneltua......

Heidän erikoisosaamisensa luulisi erityisesti olevan tuo pokkareiden tms. myyminen matti ja maija meikäläisille. Ei uskoisi juttujen perusteella. Tai kaipa he niillä mainospuheilla sitten myyvätkin niitä. Liikevaihtohan sekä EBIT(A) se on joka ratkaisee. Ja eipä tuossa sitten nykymoraalilla mitään pahaa liene, jos asiakas ei edes tiedä tulleensä ns. höynäytetyksi. Mutta jonkin verran asioista perillä olevana harrastajana kuuntelin niitä höpinöitä korvat punaisena häpeästä toisen puolesta........

Muuten en ymmärrä lainkaan vertaustasi Esson baarista ja muusta. Niiden safkat eivät välttämättä häviä keskitason ruokapaikoille lainkaan. Ja kyllä niiden pitää oma asiakaskuntansa osata palvella.

Esim. ABC:lle ei mene mielellään, kun niiden linjasto/kassa härdellissä tuntee poikkeuksetta aina olevansa eksyksissä. Sille yhtenäisen asettelun luoneelle neropatille voisi mennä jotain palautetta. Ja kyllä asiakkaat ainakin henkilökunnalle mielipiteensä tuntuvat kertoneen. Tämä tuli ilmi kun kerran eräässä paikassa kassan kanssa juttelin. Harmissaan olivat hekin ja tiesivät ongelmasta....
 
4x5
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2057

12 years ago

[quote=""kinrosai""]...Heidän erikoisosaamisensa luulisi erityisesti olevan tuo pokkareiden tms. myyminen matti ja maija meikäläisille. Ei uskoisi juttujen perusteella. Tai kaipa he niillä mainospuheilla sitten myyvätkin niitä. ...[/quote]
No siinäpä se onkin paketissa.
..Muuten en ymmärrä lainkaan vertaustasi Esson baarista ja muusta. Niiden safkat eivät välttämättä häviä keskitason ruokapaikoille lainkaan.
Täällä päin Essoilla on "Sibylla -keittiö" (ruotsalaista pikaperunamuusia makkaralla, lihapullilla tai kebab-paloilla jne) paria poikkeusta lukuunottamatta. Jossain on pahasti vikaa, jos koulutettu kokki ei siihen saa eroa syntymään ;-) Mutta myönnän että huoltoasemien yhteydessä olevilla baareilla voi olla hyväkin ruokapuoli.
Pekka M.Nurminen
 
Tipe
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2578
Paikkakunta: Jämsänkoski
Viesti:

12 years ago

[quote=""pikkuteemu""]kohta e6 on mennyttä että jos oikein varautuu niin tässä kohtaa opettelee jo seuraavan kuolevan eli c41 touhut ,D[/quote]

Mihnkäs se hukkuisi... juuri soittelin liikkeeseen, missä on 3v vanhat laitteistot ja lähettäjiä on kuuleman mukaan pohjoisemmastakin kuin minä.
Ajattelin pistää rullan pari testiin sinne.

Mutta jos tuo hinta muodostuun tosiaan tuonne 2€ rulla, niin ei taida maksaa vaivaa meikäläisen kehitysinnokkuudella.

Tuo MV-vedostuskin on vielä kokematta, vaikka sinne on pitänyt miljoona kertaa mennä... kameraseuran pimiöön, mutta on vain jäänyt.
 
Avatar
pikkuteemu
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7257
Paikkakunta: Hervanta
Viesti:

12 years ago

[quote=""Tipe""][quote=""pikkuteemu""]kohta e6 on mennyttä että jos oikein varautuu niin tässä kohtaa opettelee jo seuraavan kuolevan eli c41 touhut ,D[/quote]

Mihnkäs se hukkuisi... juuri soittelin liikkeeseen, missä on 3v vanhat laitteistot ja lähettäjiä on kuuleman mukaan pohjoisemmastakin kuin minä.
Ajattelin pistää rullan pari testiin sinne.

Mutta jos tuo hinta muodostuun tosiaan tuonne 2€ rulla, niin ei taida maksaa vaivaa meikäläisen kehitysinnokkuudella.

Tuo MV-vedostuskin on vielä kokematta, vaikka sinne on pitänyt miljoona kertaa mennä... kameraseuran pimiöön, mutta on vain jäänyt.[/quote]No tuu tampereelle niin mennään timo vedostamaan olohuoneeseen uudet tapetit ,D
 
Tipe
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2578
Paikkakunta: Jämsänkoski
Viesti:

12 years ago

[quote=""pikkuteemu""]No tuu tampereelle niin mennään timo vedostamaan olohuoneeseen uudet tapetit ,D[/quote]

No perskeles... tuo toteutetaan vielä tässä kotvasen kuluttua.
Onkos 67:n maskeja ?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored ja 5 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä