artur
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 228
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 years ago

Hei,

Olen kohtapuolin liittymässä myös filmikuvaajien joukkoon ja aikeena olisi kehittää mv-filmit itse ja skannata diat.

Olisiko teillä arvokkaita vinkkejä kyseisen puuhan suhteen, mitä olette kantapään kautta oppineet kehittäessä filmiä?

Kumpi on muuten parempi, Redinol vaiko sellainen jauhopohjainen kehitin? Kestääkö kehittämisen oppiminen kauan? EN ole kyseistä puuhaa koskaan tehnyt, joten olisi kiva kuulla teidän tarinoita filmien kehityksestä.
 
jaska
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1287
Paikkakunta: Salo
Viesti:

12 years ago

Jos rodinalia meinaat niin se on helppo ja halpa, jälkeä tai helppoutta tosin en osaa muihin verrata kun muista ei kokemusta ole. Kyllä tuolla on hyvä kehitellä ne filmit mitä kuvattua tulee. Oli se aluksi sellaista pientä hakemista, ja on vieläkin. Ekalle rullalle ei välttämättä kannata ottaa sitäå "elämänsä kuvaa" kun voipi ottaa kannuun kun kehitys meneekin pieleen. On se muutenkin hiukan hermoja raastavaa välillä kun tuntuu että parhaaseen ruutuun jää aina joku piste pahimpaan paikkaan, mutta onneksi sitä ei tarvitse ottaa vakavasti. Mukavaa hommaa kaikenkaikkiaan, ja vedostaminen se vasta kivaa onkin.
 
Teemu Laine
Moderaattori
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 7986
Paikkakunta: Turku
Viesti:

12 years ago

 
4x5
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 2057

12 years ago

[quote=""artur""]...Olisiko teillä arvokkaita vinkkejä kyseisen puuhan suhteen, mitä olette kantapään kautta oppineet kehittäessä filmiä?...[/quote]

Minun mielestäni yksi asia on opetellessa tärkeä: pyri vakioimaan kehitysprosessi niin että muutat kerrallaan vain yhtä tekijää. Opit enemmän ja nopeammin kuin oppisit muuttelemalla montaa asiaa (kehitysaika, lämpötila, liuosvahvuus, liikuttelu)yhtaikaa.
Pekka M.Nurminen
 
Tinttara
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 142

12 years ago

[quote=""artur""]Hei,

Olen kohtapuolin liittymässä myös filmikuvaajien joukkoon ja aikeena olisi kehittää mv-filmit itse ja skannata diat.[/quote]

Tarkoitat varmaan skannaavasi negat? Mutta miksi ihmeessä? Aiothan toki vedostaa myös kuvat itse? Se se tosiaan vasta mukavaa puuhaa onkin ;)
 
pleppanen
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 1572

12 years ago

v c
Viimeksi muokannut pleppanen, 20.6.2010 klo 1.25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
 
Hirppis
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 283
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

12 years ago

Itse olen tykännyt ilfordin filmejä kehitellä ID-11 kehitteessä seoksella 1+1 toiset ovat puolestaan menettäneet sydämmensä rodinalille. Ainakin Tampereen kaupungin kirjastosta voi lainata sellaista mv-filmien kehitys opetetus videota se on muistaakseni jonkun Lahtelaisen kameraseuran tuotantoa.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä