Mahe
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 452
Paikkakunta: Porvoo

11 years ago

Tulipas hommattua parillakympillä monisalamakokeiluihin joskus otsikon mukainen vivitarin salama. Tänään sitä käsissä pyöritellessä sitten hokasin että sehän on c/r -malli, jonka pitäis toimia yhteen joidenkin Canonin A-sarjalaisten kanssa ja mulla on kaapissa A-1. Eikun salama kiinni kameraan ja kokeilemaan.

Kun salaman pistää takana olevasta säätimestä asentoon TTL, sen kai pitäis toimia kameran automatiikan kanssa yhteen niin että kamera pistää ajaksi salamasynkka-ajan ja valkkaa aukon jotenkin sopivaksi, näin ainakin Canonin omien salamien kanssa A-1:n manuaalin mukaan. Aika muuttuukin ihan oikein kun salaman pistää päälle eli kyllä noi jotain keskenään juttelee, vaan tuon Vivitarin kanssa etsimessä näkyy M-kirjain joka käsittääkseni tarkoittaa salamakuvauksen manuaalimoodia missä aukko säädetään käsin ohjeluvun ja tarkennusetäisyyden perusteella.

Onko jollain kokemusta tästä yhdistelmästä? Pitäiskö tuon toimia TTL:nä ensinkään Canonin kanssa vai pitääkö käyttää noita kahta automaattialuetta jotka tosta salamasta löytyy tai manuaalimoodia?
Markus Heikkilä
 
angulex
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 3203

11 years ago

Canon A-1 mittaa vallitsevan valon objektiivin läpi, ei salamaa. Ensimmäinen salama-TTL -Canon  taisi olla T-90?

T. Kerkko.
 
Mahe
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 12 years ago
Viestit: 452
Paikkakunta: Porvoo

11 years ago

Ahah, nyt selkis. Elikkäs toi kamera osaa asettaa valitun salaman automaattialueen (a1 ja a2) aukon automaagisesti. Ilmeisesti se ttl-asento toimii vaan jonkun ricohin kanssa (malli on 550FD C/R missä R vissiin merkkaa Ricohia) Tuolla se seisoo kameran manuaalissa, en vaan jotenkin osannut tulkita sitä oikein ensin, se TTL hämäsi.
Markus Heikkilä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Mirrored ja 6 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä